آفتابنیوز : آفتاب-سرويس سياسی : سید محمد حسینی با بیان بر اینكه ادعا میكنیم وضعیت مطبوعات ما از چند ماه گذشته بهتر است،گغت: علت این موضوع هم بخشی به خاطر تشویقهای ما و بخشی هم به خاطر تذكرهای ماست.
سیدمحمد حسینی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - در جمع خبرنگاران ، در پاسخ به پرسشی مبنی بر توقیف بیرویه مطبوعات یادآور شد: توقیف نشریات ربطی به دولت نداشته است، هرچند در این هیات دولت هم همچون مجلس، حوزهی علمیه و غیره نماینده دارد.
او افزود: شاید در برخی از موارد ما با توقیف برخی از جراید موافق نباشیم، اما نمایندگان دیگر رای میدهند؛ روز گذشته هم چند مورد توقیفی داشتیم كه با سه رای توقیف شدند، علاوه بر این گاهی دادستانی پیش از ما وارد عمل میشود، در هر حال نشریات توقیف شده ربطی به دولت نداشته است، بلكه ما كل مجموعهی نظام را در نظر میگیریم.
وی با بیان اینكه در هیچ جای دنیا اجازه نمیدهند افراد مطالبی را به دروغ بنویسند و به آنان هیچ تذكری هم داده نشود گفت: مورد اخیر، سردبیر یكی از روزنامههای ماست كه از خارج از كشور مطالب خود را در روزنامهای منتشر كرده است.
او ادامه داد: چگونه میتوان مطالب افرادی را منتشر كرد كه در خارج از كشور جمهوری اسلامی ایران را بهعنوان نظامی جائرانه توصیف میكنند، كسانی كه هیچ اعتقادی ندارند و با رادیو فردا و رسانههای انگلیسی همراه شدهاند، چگونه روزنامههای ما در داخل كشور مطالب آنها را منتشر میكند.
وزیر ارشاد با تاكید بر حفظ منافع ملی كشور اذعان كرد: درجایی كه افراد این منافع را در نظر نمیگیرند، باید با آنها برخورد شود، البته تنها موارد محدودی داشتهایم؛ این همه نشریات وجود دارند و ما باز هم مجوز صادر میكنیم، چون در ارشاد نگاه حمایتی وجود دارد و ما مجری تصمیمات هیات نظارت بر مطبوعات هستیم.
وزیر ارشاد متذكر شد: دولت ما بیشترین سعهصدر را داشته است، در تاریخ پس از انقلاب سابقه نداشته دولتی این چنین مورد هجمه قرار بگیرد و حتی در مواردی جوابیههای دستگاههای دولتی در برخی نشریات منتشر نشده است.
حسینی تاكید كرد: نمیشود روزنامهها تیترهای انحرافی بزنند و از شگردهایی استفاده كنند كه مطالب را بهگونهی دیگری منعكس كنند، مثلا در مورد انتخابات افغانستان تیتر و عكس را بهگونهای انتخاب كرده بودند كه انگار دربارهی انتخابات ایران است. تعجب میكنیم در جامعهی اسلامی كه باید ادب، احترام و كرامت افراد مورد نظر باشد چنین اتفاقاتی میافتد.
وی دربارهی دعوت از رسانههای خارجی برای پوشش خبری راهپیمایی 22 بهمنماه توضیح داد: رسانههای خارجی در ایران دفتر دارند، اما تعامل بسیار خوبی با آنها داریم. البته انتظار داریم خبرنگاران خارجی رسالت خبرنگاری خود را درست انجام بدهند، نه این كه مانند گذشته به عنوان پوشش خبری برنامههایی بیایند اما برای انجام كارهای دیگری در راهپیماییها حضور یابند، هرچند كه بالاخره این افراد شناسایی میشوند و با آنان برخورد قانونی صورت میگیرد، البته با سعهصدر.
وزیر ارشاد پس از برگزاری این نشست در پاسخ به پرسش خبرنگاران دربارهی صدور مجوز به نشریات سراسری و روزنامهها گفت: ما به روزنامه هم مجوز دادهایم و این چنین نیست كه مجوزهای ما تنها برای فصلنامه و نشریات محلی صادر شده باشد.
او افزود: اگر نشریات سراسری هم درخواست كرده باشند به این موضوع رسیدگی كردهایم. البته روزنامه نیازمند سرمایهگذاری نسبتا زیادی است، علاوه بر این در تهران به اندازهی كافی روزنامه داریم و همهی افراد با همهی نقطه نظرات میتوانند مسائلشان را مطرح كنند. این كذب محض است كه عدهای در كشور ما تریبون ندارند و در یك كشور آزاد این كاملا طبیعی است كه همهی افراد نظراتشان را منتشر كنند.
وزیر اشاد ادامه داد: البته برخی از مطبوعات مطالب نادرستی منتشر كردهاند و امنیت روانی جامعه و شخصیت افراد را زیر سوال بردهاند. حتی در موردی یكی از مطبوعات آدرس منزل مسوولان مملكت را منتشر كرده است آیا در زمانی كه ما چندین ترور داشتهایم این جز رسالت مطبوعاتی است كه آدرس منزل مسوولان منتشر شود؟