کد خبر: ۹۴۰۰۲
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۸۸ - ۲۱:۳۲

میرلوحی: عقلای دو جناح با محوریت هاشمی مجمع مشترک تشکیل دهند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب - سرویس سیاسی: معاون حقوقی و پارلمانی وزیر كشور در دولت اصلاحات گفت: گفت‌وگوهای سیاسی در هر فضا باید بر اساس آداب خاص خود به دور از هرگونه تندروی و نیز عادلانه شكل بگیرد.

محمود میرلوحی در گفتگو با ایسنا، با تاكید بر ضرورت تداوم گفت‌وگوهای سیاسی دو جناح خاطرنشان كرد: در دنیای امروز گفت‌وگو یك اصل محسوب می‌شود و یكی از افتخارات دولت اصلاحات هم همین بود كه بحث گفت‌وگوی تمدن‌ها را باب كرد و اساس این موضوع باید حتی تا سطح دنیا ادامه یابد.

وی ادامه داد: اتفاقا كارشناسان معتقدند فضای گفت‌وگو در جامعه ما آن‌طور كه باید و شاید نهادینه نشده و ضرورت آن به شدت احساس می‌شود. در كشورهای توسعه‌یافته احزاب و NGOها، این فضا را سامان می‌دهند اما در كشور ما هركسی یا گروهی صدایش بلندتر باشد حرف می‌زند و فكر می‌كند حق با اوست. در عین حال گروه‌های سیاسی ما پشت تریبون با یكدیگر گفت‌وگو می‌كنند.

وی خاطرنشان كرد: نباید تنها به خاطر این‌كه جامعه به سمت وضعیت بحرانی نرود باب گفت‌وگوها باز شود. در كشورهایی كه از امنیت و ثبات نسبی برخوردارند، اتحادیه‌ها، سندیكاها و احزاب مختلفی شكل می‌گیرد و اساسا گام اول برای اسلوب یك گفت‌وگوی سیاسی پذیرش تكثر در جامعه از سوی دو جریان سیاسی است. هم‌چنین یك طرف منافع طرف دیگر را به رسمیت می‌شناسد، هیچ‌كس یا گروهی حق ندارد طرف مقابل خود را فاقد هرگونه حقی بداند. نكته سوم، آداب، شیوه و فضای گفت‌وگو است، به‌خصوص در شرایط فعلی كه نگاه اغلب صاحب‌نظران به این مقوله متمركز شده است.

معاون حقوقی و پارلمانی وزیر كشور در دولت هشتم خاطرنشان كرد: ما نظامی هستیم مبتنی بر دین و تمدن؛ لذا حق باید به صورت عادلانه وجود داشته باشد و مطلق‌نگاری سیاسی و دینی كنار گذاشته شود. اگر سه نكته مذكور رعایت شود، فضای مناسبی برای گفت‌وگوی دو جناح سیاسی در چارچوب قانون اساسی فراهم خواهد شد، هرچند كه باید این عرصه زودتر و از سال‌های قبل فراهم می‌شد تا شاید چنین بحران‌هایی پیش نمی‌آمد و لطماتی این‌گونه وارد نمی‌شد.

وی هم‌چنین درباره‌ روش‌های مختلف گفت‌وگو و تضارب آرای سیاسی اظهار كرد: در دنیای امروز روش‌های زیادی برای گفت‌وگو وجود دارد. مناظره‌ها، اجتماعات، نظرسنجی‌ها. در كشور ما امروز یك جناح تنها مناظره‌ها را برگزیده كه البته در جای خود و با شرایط مطلوب می‌تواند مفید باشد.

وی با بیان این‌كه " دو قطبی شدن برای جامعه خطر محسوب می‌شود" گفت: امروز متاسفانه دوقطبی شدن به سمتی می‌رود كه شكاف عمیق‌تری در جامعه ایجاد كند و ضرورت دارد كه از طریق گفت‌وگوها مسائل دوباره به زمین جناح‌های سیاسی بازگردد. اگر منافع ملی ملاك باشد، جامعه بلافاصله با جهت‌گیری‌های خود از جمله حضور در انتخابات، اجتماعات، نظرسنجی‌ها و ... تكلیف خود را مشخص می‌كند. جوامع پیشرفته به عقلانیتی رسیده‌اند كه خود را منحصر به جریان خاصی نكنند، متاسفانه در كشور ما بخشی از یك جناح، جناح دیگر را كه در گذشته مسوولیت‌ها و عنوان‌هایی داشته و یا امروز دارند، نادیده گرفته و حتی آن را به ارتباط با آمریكا متهم و آن‌ها را به عنوان عوامل بیگانه معرفی می‌كنند. مگر به این سادگی است كه یك حزب یا جناح سیاسی سابقه‌دار به این زودی به محارب و وابسته به بیگانه تبدیل شود؟

میرلوحی با بیان این‌كه " متاسفانه مرز میان منتقد با محارب و عامل آمریكا، به اندازه یك بند انگشت شده است" افزود: حب و بغض‌ها موجب شده معیارهای داوری تغییر مسیر دهد واین در حالی است كه مسیر برای هر دو جناح سیاسی باید هموار شود. اگر بخواهیم از بحران خارج شویم، دو راه كوتاه مدت و میان‌مدت داریم؛ در این هفت ماه مرتبا منتقدان مورد هتك حرمت قرار گرفته‌اند این برخورد باید هرچه زودتر ترمیم و به شیوه‌ای جبران شود. در این راستا خوب است مناظره‌های اخیر تداوم دهنده بی‌حرمتی‌ها نباشد، بلكه در مسیر بازگشت قرار بگیرد. گام دوم، تشكیل یك مجمع مشترك است. یعنی 10 نفر از عقلای دو جناح با محوریت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رییس مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت نظام بنشینند و اولویت‌هایی را كه برای برون‌رفت از بحران فعلی بررسی كنند. گام سوم این‌كه در این مناظره‌ها باید آسیب‌شناسی جدی صورت بگیرد تا قانون اساسی نظامی كه حضرت امام(ره) برای ما به امانت گذاشتند، صدمه نبینند.

وی با تاكید بر این‌كه " مناظره‌های تلویزیون باید از تندروی به دور باشد" گفت: دین ما همواره همه‌ مسلمانان را از افراط و تفریط برحذر داشته است؛ لذا اگر بر اساس دین بخواهیم حركت كنیم، باید مشی اعتدال را در همه‌ مسائل از جمله گفت‌وگوها در پیش بگیریم.

وی در پاسخ به این پرسش كه آیا به عنوان یك فعال سیاسی حاضر هستید با فردی از جناح مقابل خود به مناظره بنشینید، گفت: بله اگر چنین ظرفیتی در من وجود داشته باشد حاضر به مناظره هستم. همه ما پذیرفته‌ایم كه در صحنه سیاسی باشیم، پس به دور از تفكرات كور و رادیكال اصل را باید بر فداكاری بگذاریم. اساسا دین و تمدن ما بر مبنای گفت‌وگو و تبادل افكار و آرا قرار گرفته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۱ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۹
0
0
به نظر میرسد دارید باد به آتش میزنید تا این بحث ها را زنده نگه دارید
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین