کبد یکی از اندامهای حیاتی انسان محسوب میشود که وظیفه تنظیم سموم و مواد زائد در بدن را بر عهده دارد. اگر کبد عملکرد درستی نداشته باشد، سموم بدن انسان را فرا خواهند گرفت و احساس بیماری در شما آغاز میشود. کبد را میتوان نابودگر نامید، زیرا سموم را به مواد زائد تبدیل کرده و این امکان را فراهم میکند تا بدن به شیوه امن آنها را از طریق ادرار و مدفوع خارج سازد.
نشانههایی که از سمی شدن کبد حکایت دارند
آن چه کبد انجام میدهد کاری کثیف و سخت به نظر میرسد، اما برخی اندامها باید چنین رفتار کنند. بر همین اساس است که باید به سلامت کبد توجه داشته و آن چه میتوانید انجام دهید تا وظیه خود را آسانتر انجام دهد. نشانههایی هشدار دهنده وجود دارند که میتوانند از عملکرد نادرست کبد حکایت داشته باشند که در ادامه برخی از آنها را معرفی میکنیم.
افزایش وزن غیر قابل توضیح
هنگامی که کبد آسیب دیده و برای مبارزه با سموم مختلف که هر روز به این اندام حمله میکنند در تلاش است، کاهش کالری دریافتی و ورزش کردن در باشگاه نمیتوانند از افزایش وزن شما جلوگیری کنند. بدن به ذخیره سموم پالایش نشده در سلولهای چربی عادت دارد که دلیل دیگری بر افزایش وزن و احساسی است که دارید.
کبد، مسئول رسیدگی به چربی بدن است و وقتی این اندام با چیز دیگری مشغول میشود، افت قابلیت خود را شاهد بوده و همانند گذشته به سلولهای چربی رسیدگی نمیکند. تنها حرکتی که سلولهای چربی انجام میدهند جذب چربی بیشتر و افزایش وزن شما است.
آلرژیها
هر زمان که کبد احساس میکند چیزی درست پیش نمیرود اقدام به تولید پادتن یا آنتی بادی میکند. این پادتنها با حمله به عوامل حساسیت زا یا آلرژنها وظیفه خود را به خوبی انجام داده و آنها را دفع میکنند. اگر کبد آسیب دیده باشد و درست عمل نکند توانایی انجام این کار را ندارد. بر همین اساس، آلرژنها به حال خود رها شده و در بدن گسترش مییابند.
در شرایطی که مغز به کبد فرمان میدهد، بدن به واسطه این آلرژنها آسیب دیده و آنها را برای نابودی نشانه گذاری میکند، اما کبد آسیب دیده توانایی تکمیل کار را ندارد. شکل گیری هیستامین بیش از اندازه نیز به یک مشکل تبدیل میشود. در این شرایط است که احساس سرگیجه و نشانههای آلرژی مانند خارش، سردرد و گیجی در شما ایجاد میشود.
خستگی مزمن
خستگی مزمن یکی از شایعترین نشانههای سمیت کبدی است. سموم، نقش پر رنگی در ایجاد اخلال در سوخت و ساز عضلات شما ایفا میکنند و موجب شکل گیری خستگی و دردهای مختلف میشوند. افزایش سموم و تحت تاثیر قرار گرفتن کل سیستم ایمنی بدن خستگی را وخیمتر میسازد.
تعریق بیش از حد و بوی بد بدن
کبد را میتوان با یک خودرو مقایسه کرد. هنگامی که برای مدت طولانی و بی وقفه رانندگی کنید، با افزایش دمای موتور مواجه خواهید شد.
کبد نیز هنگامی که بیش از اندازه کار میکند با افزایش دمای خود مواجه میشود. کبد یکی از اندامهای بزرگ بدن انسان است. هنگامی که کبد داغ میشود، کل بدن داغ میشود. این اندام میتواند با افزایش تعریق خود را خنک سازد. بر کسی نیز پوشیده نیست که تعریق بیش از اندازه نیز میتواند به شکل گیری بوی بد بدن منجر شود.
آکنه
سموم موجود در بدن انسان میتوانند عدم تعادل هورمونی را موجب شوند و در نتیجه با پدیدار شدن آکنه روی پوست بدن خود مواجه شوید.
بوی بد دهان
اگر بوی بد دهان شما از بین نمیرود، ممکن است با یکی از نشانههای سوء عملکرد کبد مواجه باشید.
منبع: سلامتی