آفتابنیوز : آفتاب-سرويس سياسي:به دنبال نگرانی های ایجاد شده در خصوص زلزله احتمالی تهران، وزیر كشورگفت: اگر استان تهران دچار حادثهای شود 5 استان جایگزین برای آن انتخاب كردهایم.
مصطفی محمد نجار وزیر كشور ظهر امروز سه شنبه در حاشیه جلسه بررسی میزان آمادگی دستگاههای اجرایی استان در مقابله با حوادث احتمالی طبیعی با حضور در جمع خبرنگاران در خصوص مباحث مطرح شده در این جلسه گفت: این جلسه با حضور 26 مسئول استانی و 10 مسئول ملی برگزار شد با توجه به اینكه ایران یك كشور حادثهخیز است و از 43 بلایای طبیعی كه 34 نوع آن در كشور ما اتفاق افتاده از همین رو برگزاری این چنین جلساتی برای ایجاد آمادگی لازم است.
وی با بیان اینكه مسئولین یك وظیفه ذاتی برای ایجاد آمادگی در مقابله با بلایای طبیعی دارند اظهار داشت: در دولت دهم موفق شدهایم دو جلسه شورای عالی مدیریت بحران و دو مانور داشته باشیم كه این مانورهای انجام شده بخاطر ایجاد آمادگی در همه بخشها و رفع نواقص بوده است كه در نتیجه مقدار زیادی از نواقص برطرف شده است.
وزیر كشور ارگانهایی همچون وزارت نیرو، هلال احمر، نیروی انتظامی و بخشهای خدماترسانی را از جمله ارگانهایی برشمرد كه میبایست برای بروز بلایای طبیعی آمادگی داشته باشند اظهار داشت: برنامههای خوبی را مثل دورههای آموزشی در سطح استانها داشتهایم كه مسئولین در این دورهها همه چیز را شبیه سازی و تمرین میكنند تا در مواقع وقوع حادثه بدانند كه چگونه عمل كنند.
محمدنجار افزود: یك دورهای در سطح ملی برای مدیران ارشد خواهیم داشت تا بتوانیم آمادگی در سطح مدیران ارشد نظام را برای مقابله با بحرانها داشته باشیم.
وی به زلزله 30 دی ماه فیروزكوه اشاره و خاطرنشان كرد: حاصل این مانورها، جلسات و برنامهها را در زلزله فیروزكوه شاهد بودیم و دیدیم كه مدیران در این زلزله به وظایف خود به خوبی آشنا بودند و همچنین آموزشهایی كه از طریق صدا و سیما به مردم داده شده بود در این زلزله شاهد آن بودیم كه مردم آمادگی خوبی داشتند.
وزیر كشور گفت: زلزلهای با 2/4 ریشتر در فیروزكوه داشتیم كه 78 پس لرزه را به دنبال داشت هرچند جای نگرانی نیست و پس لرزهها رو به كاهش بوده است ولی ما آمادگی نیروهای خودمان را در این مورد شاهد بودیم.
محمد نجار با اشاره زلزلهخیز بودن استان تهران بر لزوم آمادگی سازمانها و ارگانها تاكید كرد.
وی افزود: با توجه به اینكه جمعیت زیادی در تهران هستند و تهران مركز حاكمیت كشورمان است از همین رو باید آمادگی بیشتری برای مقابله با بلایای طبیعی داشته باشیم و بنابراین تصمیمات ویژهای را در این خصوص گرفتهایم.
محمد نجار با بیان اینكه مهاجرت از شهرستانها به تهران باید به صورت معكوس شود و ما كارگروهی را برای این موضوع گذاشتهایم تصریح كرد: یكی از كارهای اساسی ما برای مواجهه با بلایای طبیعی فرهنگسازی در این بخش است كه باید از طریق فرهنگسازی مردم را آماده كنیم و همچنین در این خصوص مسئله خود امدادی نیز بسیار مهم است كه باید در این موضوع نیز سرمایهگذاری كنیم از همین رو بودجه خوبی را به این بخش تخصیص دادهایم.
وزیر كشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه كدام یك از دستگاهها از آمادگی خوبی برای مقابله با بحران برخوردارند گفت: بر اساس ارزیابی كه امروز در این جلسه داشتیم در استانداری تهران و بخش بحران مدیریت آمادگی خوبی وجود دارد و با توجه به امكانات در این زمینه ایجاد كردهایم قدرت پیشبینی ما در حد خوبی است.
محمد نجار بخش بهداشت و درمان، وزارت نیرو، صدا و سیما در آگاهی بخشی، بخشهای گاز، آب و برق را از دستگاههایی برشمرد كه از آمادگی خوبی برخوردارند و اظهار داشت: هرچند مشكلات زیادی در برخی از بخشها وجود دارد ولی آسیبشناسیهایی نیز صورت گرفته است.
وی ادامه داد: اگر استان تهران دچار حادثهای بشود 5 استان جایگزین برای آن انتخاب كردهایم كه استان اصفهان یكی از این استانها است. البته باید گفت جای نگرانی نیست ولی باید آمادگی داشته باشیم و بخصوص ما مسئولین باید آماده باشیم.
وزیر كشور در پاسخ به سوال دیگری در خصوص بحث انتقال پایتخت از تهران به شهر دیگری بیان داشت: آن چیزی كه قابل توجه است بحث جمعیت بسیار زیاد شهر تهران است كه برای حل این مشكل كارگروهی را گذاشتهایم و قرار است این كارگروه مطالعاتی را در تكمیل مطالعات قبلی داشته باشد تا جمعیت تهران سبك شود چرا كه برای مقابله با آلودگی هوا، آلودگی صوتی و حل مشكل حمل و نقل باید تمهیداتی اندیشیده شود.
محمد نجار در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص سرانجام بحث بازنگری در قانون احزاب گفت: ما یك كشوری رو به جلو هستیم هرچند قانون احزاب خوب و جامع است ولی با توجه به رو به جلو بودن كشورمان باید تصمیمات جدیدی گرفت.
وزیر كشور در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینكه سرانجام احزابی كه در راستای براندازی نظام حركت میكنند به كجا رسیده است تصریح كرد: دو نفر از قوه قضائیه، دو نفر از قوه مقننه و یك نفر از قوه مجریه عضو كمیسیون ماده 10 احزاب هستند كه وظیفه رسیدگی به وضعیت احزاب بر عهده این كمیسیون است بنابراین اگر احزابی در مسیر خلاف قانون حركت كنند قطعا در این كمسیون به آن رسیدگی میشود و بحث منحل كردن احزاب وظیفه قوه قضائیه است كه باید به آن رسیدگی كند.
محمد نجار در خصوص تعیین قیمت آرم طرح ترافیك نیز گفت: تعیین قیمت آرم طرح ترافیك ماهیتا با شورای عالی ترافیك است كه در این خصوص جلسهای خواهند داشت البته پیشنهادی از شورای شهر تهران به شورای عالی ترافیك داده میشود و در آنجا قیمت آرم ترافیك تصویب میشود.
وی در پایان سخنان خود در مورد آخرین دستاوردهای موجود در خصوص عوامل ترور شهید علی محمدی خاطرنشان كرد: اینكار، كار عوامل صهیونیستی است و صهیونیستها با این اقدام تروریستی نشان دادند كه چقدر ضعیف هستند و میخواهند با اینگونه كارها در برابر پیشرفتهای كشورمان مانعآفرینی كنند در حالی كه توانمندی جمهوری اسلامی ایران بسیار زیاد است.