آفتابنیوز : آفتاب - سرویس سیاسی: فرزند آیتالله طالقانی دستیابی به اصل جمهوریت و آشنایی مردم با حقوق خود را مهمترین دستاوردهای پیروزی انقلاب اسلامی دانست.
اعظم طالقانی در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به سوالی درباره بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی، اظهار داشت: از دل این انقلاب چیزی بدست آمد که در آینده هرگز برنمیگردد و آن اصل «جمهوریت» به معنای حضور مردم در اداره کشور است و ما این نتیجه بزرگ را به قیمت خونهای ریخته شده و شكنجهها بدست آوردهایم.
وی افزود: عدهای در طول 30 سال گذشته تلاش کردهاند تا جمهوری اسلامی تبدیل به حكومت اسلامی شود و برخی انتقادات و اعتراضات کنونی هم دلالت بر این نکته مهم دارد که مردم خواهان حفظ جمهوریت نظام هستند.
دبیرکل جامعه زنان انقلاب اسلامی شناخت مردم از حقوق خود را یكی دیگر از دستاوردهای مهم انقلاب دانست و گفت: در حالی که تا قبل از انقلاب فقط عدهای از نخبگان با این حقوق آشنا بودند که در قالب شعر، کتاب و... آن را بیان میکردند، ولی اکنون عموم مردم از طریق فعالیتهای رسانهای، سیاسی، اقتصادی و... بهدنبال حقوق خود هستند.
فرزند آیتالله طالقانی در پاسخ به سوال دیگری در مورد ارتباط بین پدرش و امام خمینی(ره)، اظهار داشت: قبل از بازگشت امام به میهن ظاهرا تعامل و ارتباط تشکیلاتی میان آنها نبود، اما پس از آن در پیشبرد و اداره انقلاب همکاری می کردند و سعی داشتند تا به نحو احسن این کار را انجام دهند.
وی تصریح کرد: در اوایل انقلاب قشریگرایان در کمین بودند تا شرایطی را پیش آورند که بین آیتالله طالقانی و امام اختلاف ایجاد شود، در حالی که علیرغم برخی اختلافات سلیقهای، هیچگونه جدایی میان این دو نفر که سوابق طولانی مبارزاتی داشتند، وجود نداشت، ولی متاسفانه آن گروه قشریگرا پس از فوت آیتالله طالقانی نفوذ خود را بیشتر کرد و دست به رفتارهای نادرستی در کشور زد.
طالقانی در ادامه این گفتوگو در پاسخ به سوالی در مورد نقش گروههای مختلف سیاسی در پیروزی انقلاب، با بیان اینکه آن جریانات در آگاهی مردم موثر بودند، خاطرنشان کرد: دادگاههای فعالان سیاسی در سالهای 42-43 بطور علنی برگزار میشد که در خلال سخنان متهمان و وکلایشان درباره حقوق مردم بحثهایی صورت می گرفت و نفس این موضوع یک آموزش اجتماعی بود، زیرا حاضران در آن جلسات محتوای آن را به سایر مردم منتقل میکردند.
طالقانی با بیان اینکه ذوق و توانمندی مردم در اتخاذ تصمیمات سریع از ویژگیهای دوران انقلاب بود، یادآور شد گفت: بهطور مثال در مراسم تشییع پیکر شهدا چند نفر روی کاغذ به سرعت شعاری مینوشتند و تمام جمعیت با آنان تکرار می کرد که در تظاهرات هم اینگونه بود.
عضو شورای مركزی خانه احزاب درباره وحدت میان گروههای سیاسی در زمان پیروزی انقلاب گفت: در آن دوره حتی عدهای هم طرفدار سلطنت بودند که مردم آنها را آزار و اذیت نمیکردند، اما بجز آنها تمام جریانات سیاسی اختلافات خود با یکدیگر را مطرح نكرده و با هم حرکت میکردند و درگیری هم وجود نداشت، زیرا همه یک هدف داشتند.
وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب برخی اختلافات آغاز شد و گروههای قشری که منتظر فرصت بودند، موضعگیریهای تهماجمی را آغاز كردند.
دبیر كل جامعه زنان انقلاب اسلامی در پایان با اشاره به روز 22 بهمن و با بیان اینكه در راهپیمایی 22 بهمن همه جریانات سیاسی باید وحدت را حفظ كنند، تاكید كرد: نباید یك گروه خاص سالگرد پیروزی انقلاب را مصادره كند در حالیكه این روز (22 بهمن) متعلق به همه گروهها و سلایق است و همه جریانات سیاسی باید به صورت مسالمتجویانه و خودداری از طرح شعارهای ساختارشكنانه و تفرقهانگیز،وحدت را حفظ كنند.