آفتابنیوز : آفتاب: گرچه چندی است که این فلز قيمتي حرکت صعودی و نزولی هیجانی را در تاریخ خود ثبت ميکند، اما پیشبینیها از ادامه افزایش ارزش آن حکایت دارند. برخی کارشناسان معتقدند بنا بر محدود بودن منابع طلای جهانی، ذخیرهسازی آن از بهترین سرمایهگذاریها برای آینده است، البته روند دو روز گذشته و کاهش 66 دلاری در برخی ساعات کاری بازارهای دنیا این پیشبینی را کمرنگتر ميکند.
بر این اساس نرخ هر اونس طلا با وزن تقریبی 1/31 گرم در ساعت 14 روز چهار شنبه گذشته یک هزار و 121 دلار به فروش ميرسید که براساس آن نرخ یک مثقال طلای 17 عیار در بازار تهران 117 هزار و 110 تومان به فروش رفت. نرخ یک گرم طلای 18 عیار نیز 27هزار و 30 تومان بود. این در حالی است که روزهای پنج شنبه و جمعه که دو روز نیمه تعطیل و تعطیل در کشورمان است، بهای طلا در بازارهای جهانی در حال کاهش بود. این نرخ علاوه بر خنثی کردن افزایش هشت دلاری روز چهارشنبه، به میزان 66 و بعضا 68 دلار در ساعات 30/13 و 14 روز جمعه از بهای طلا کاست. این نرخ در آخرین گزارش روز جمعه به یک هزار و 53 دلار کاهش یافت. با این روند پیشبینی ميشود اثرات این کاهش 68 دلاری طلا، امروز در بازار تهران مشهود باشد و شاهد کاهش قیمت طلا باشیم.
کاهش 84/3 دلاری قیمت نفت در روز پنج شنبه نسبت به روز قبل از آن، قیمت نفت را به بشکهای 14/73 دلار رساند تا بیشترین کاهش یک روزه را در چهارماه گذشته داشته باشد.
دبير كل سازمان كشورهاي صادركننده نفت اوپك نیز به شدت نسبت به ادامه روند نزولي قيمت نفت و كاهش پايبندي اعضا به سهميههاي توليد ابراز نگراني كرد.
عبدا... البدري در مصاحبه با شبكه بيبيسي تصريح كرد، ميزان پايبندي اعضاي اوپك به سهميههاي توليد از 80 درصد در سال گذشته به كمتر از 50 تا 60 درصد كاهش يافته است. اين مساله به شدت نگرانكننده است. افزايش توليد و عرضه نفت از سوي اعضاي اوپك به شدت نگرانكننده است، چرا كه عدم خريد نفت از سوي كشورهاي مصرفكننده موجب كاهش شديد قيمتها خواهد شد.
وي تاكيد كرد، در حالي كه اوپك تغييري در سياستهاي توليد و عرضه نفت خود ايجاد نكرده تنها با افزايش تقاضاي انرژي از سوي چين، هند و خاورميانه روبهرو شده است. اوپك 40 درصد نفت موردنياز بازارهاي جهاني را تامين ميكند و حدود 80 درصد ذخاير جهاني نفت را در اختيار دارد. قيمت جهاني نفت از 147 دلار در جولاي 2008 به كمتر از 75 دلار در هر بشكه رسيده است. بحران مالي و اقتصادي جهان موجب كاهش بيسابقه تقاضاي انرژي در كشورهاي صنعتي و توسعهيافته شده است.
البته هنوز نگرانیهایی از نرخ بیکاری در آمریکا، بدهیهای کشورهای اروپایی همچون یونان و بالطبع نگرانی از بهبود اوضاع اقتصادی وجود دارد.