آفتابنیوز : آفتاب: فروزان آصف نخعی - محمود احمدى نژاد، رييس دولت دهم، در یک گفت و گوی زنده در صدا و سیما درباره سياست مبادله اورانيوم كم غنى شده اعلام كرد که ايران آماده است تا سوخت سه و نيم درصدى خود را به خارج ارسال كند.
پیش از این و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد تهمتهایی را بر تیم مذاکره کننده اول به ریاست دکتر حسن روحانی روا داشته بود. دکتر روحانی ضمن رد اظهارات آقای احمدی نژاد درپاسخ به ریاست دولت نهم وقت گفته بود که "بعد از مذاکرات بروکسل، جرج بوش شخصاً با تونی بلر تماس گرفت و تاکید کرد که جمهوری اسلامی سر سه کشور اروپایی کلاه گذاشته و بازی را برده است".
دستاورد مذکور محصول بحثهای كارشناسی وزرا و کارشناسان امر و تدوین استراتژی پنج مرحلهای به ریاست دکتر حسن روحانی رییس شورای امنیت ملی سابق به شرح زیر بود:
1. مهار بحران و دور كردن تهدید از كشور
۲. مصون نگه داشتن تاسیسات و امكانات موجود
۳. توسعه و تقویت ظرفیت ها
۴. ترمیم و تقویت موضع حقوقی
۵. تبدیل بحران به فرصت
در نامه دکتر روحانی به رئیس جمهور وقت حجت الاسلام سیدمحمدخاتمی به دستاوردهای استراتژی مذکور اشاره شده و آمده است "مواضعی كه تا قبل از دستیابی ایران به فناوری هستهای همواره از طرف آنها نفی شده بود و آمادگی برای پذیرش آنها وجود نداشت، مذاكرات انتقادی و یا سازنده، پانزده سال گذشته با اروپا گواه این مدعی است:
1. حمایت كامل از برنامه تولید انرژی هستهای در ایران شامل تامین نیروگاه از منابع غربی
2. تضمین ارائه سوخت نیروگاهها به مدت طولانی و با پشتوانه آژانس و سازمان ملل
3. تضمینهای مربوط به تمامیت ارضی ، استقلال ، حاكمیت ملی و عدم تجاوز به ایران
4. تقویت روابط سیاسی و امنیتی شامل همكاریهای سیاسی - امنیتی در منطقه
5. شناساسی ایران بعنوان منبع اصلی تامین انرژی برای اروپا شامل نفت و گاز
6. رفع تدریجی موانع ارسال تجهیزات، فناوری پیشرفته و همكاریهای تكنولوژیك
7. تقویت همكاریهای بینالمللی منجمله در منطقه در مقابله با تروریسم و مواد مخدر
8. پیشرفت سریع در نهایی شدن موافقتنامه تجاری ایران و اروپا و عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی W.T.O "
اکنون ایران بعد از پنج قطعنامه تحریم که حاصل مواضع دولت دکتر احمدی نژاد است به نظر می رسد درشرایطی قرار دارد که برگشت به موفقیت های تیم مذاکره کننده هسته ای دکتر روحانی محال به نظر می رسد. علاوه براین پس از انتخابات 22 خرداد 1388 شرایط داخلی نیز به نحوی است که باید مذاکرات با حداکثر انسجام درحوزه مختلف به پیش برود . از این رو برخلاف دستاوردهای دولت خاتمی که ازابعاد مثبت زیادی برای کشور برخوردار بود، در ارتباط با دستاوردهای دولت آقای احمدی نژاد در مذاکرات هسته ای آن چه متصور باید باشد جلوگیری ازوارد آمدن خسارات بیشتر به منافع ملی وتدوین سیاست راهبردی از سوی ارکان نظام چون مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام برای عبور از بحرانی است که پس از موافقت آقای احمدی نژاد برای ارسال سوخت به خارج از کشور می تواند گریبانگیرکشور شود. این امر ناظربر آن است که اصول گرایان میانه رو و میانه روهای مستقر در مرکز مطالعات استراتژیک، مانند گذشته و برخلاف مشی حریف، مشی تعالی جویانه خود را حفظ کرده و ترم سیاسی مذاکرات هسته ای را مانند گذشته به ترم اخلاقی برای عبور از بحران تبدیل کند. بی تردید شرایط مذکور با اطلاع رسانی به موقع میتواند دراخلاقی رفتار کردن حریف سیاسی برای حفظ منافع ملی موثر واقع شده و مجددا سیاست ایجاد فرصت از تهدید را به جای سیاست عقب نشینی مستقرسازد.