آفتابنیوز : آفتاب: در روزنامههای امروز راهپیمایی 22 بهمن مهمترین موضوع و تیتر روزنامههاست. ماسئل اقتصادی و اخبار بازداشتها نیز مورد توجه بودهاند.
تیترهای اول
"با وحدت کلمه و اتحاد در 22 بهمن ایرانیان مستکبران را مبهوت میکنند" به نقل از رهبر جمهوری اسلامی تیتر اول ایران، ابرار و خراسان است، آفتاب یزد از همین مقام "حفظ وحدت آحاد مردم خاری در چشم دشمنان است" را نقل کرده، کیهان، جمهوری اسلامی و جام جم "ملت ایران در 22 بهمن جهان را مبهوت خواهد کرد " انتخاب کرده و "ملت ایران احساس خطر کند بدون فراخوان به خیابان می آید" عنوان اول رسالت است.
اعتماد از زبان محمد خاتمی نوشته "جلو فحاشی و تخریب باید گرفته شود"، آرمان و ابتکار از زبان آیت الله جوادی آملی نوشته اند "اخلال در 22 بهمن حرام است"
"اختلاف یارانهای بین دو قوه" تیتر اول دنیای اقتصاد است، "انتقاد داغ نمایندگان در ضیافت بودجه" عنوان اصلی پول است و جهان صنعت "قیمت آب و برق دو و بنزین 2/5 برابر می شود" را برای گزارش اصلی خود برگزیده و بهار از قول رییس دولت نوشته "دست به لایحه بودجه نزنید"
گزیده مقالات
بیست و دو بهمن
رسالت در سرمقاله خود اظهار نظر کرده که حماسه میلیونی مردم در نهم دی به عنوان یک حرکت خودجوش در دفاع از انقلاب بود. دشمن از فهم این واقعیت در31 سال گذشته عاجز مانده است. در شرایط کنونی نیز تسلط گفتمان انقلاب حداقل میدان بازی را از ایادی و عناصر دشمن در داخل ربوده است و کالبدهای بی رمق را به مهره هایی سوخته و بی ارزش تبدیل کرده است.
به نوشته رسالت تصور دشمن این بود با بزرگنمایی و غلو رسانه ای در مورد عده محدودی از عناصر ضد انقلاب،ورشکستگان سیاسی، زخم خوردگان و کسانی که از اساس با اجرای احکام اسلامی در این کشور مخالف هستند و هیچ وقت( نه در شکل گیری نهضت، نه پیروزی انقلاب، نه دفاع از کشور در8 سال جنگ تحمیلی و ...) در این انقلاب نقشی نداشته اند، می تواند بین مردم شکاف ایجاد نماید.
غنی سازی
کیهان در سرمقاله خود از آغاز غنی سازی بیست درصدی که دستور آن را رییس دولت صادر کرد ابراز شادمانی کرده و بدون اشاره ای به انتقاد چند روز قبل خود از پیشنهاد تبادل سوخت با غرب نوشته ایران اکنون تا حدود زیادی مطمئن شده که غربی ها قصد تامین سوخت 20 درصد برای مصرف در راکتور تهران را ندارند.
نویسنده این مقاله اظهار نظر کرده دو عامل این نگرانی را کاملا جدی کرد. عامل نخست تاکیدهای پی در پی و غلاظ و شداد طرف های غربی بر این که با گرفتن یکباره 1200 کیلو اورانیوم کم غنی شده از ایران در اولین دور مبادله ، به قول خودشان یک تاخیر زمانی حدودا یک ساله در دستیابی ایران به سلاح هسته ای ایجاد کنند و عامل دوم وقتی خود را نشان داد که غرب پیشنهاد های اصلاحی ایران را به منزله رد پیشنهاد وین تلقی و اعلام کرد ایران باید پیشنهاد وین را «دقیقا به همان شکل که غرب ارائه کرده» بپذیرد.
پیش بینی سرمقاله کیهان این است که وقتی ایران غنی سازی 20 درصد را آغاز کرد کاملا روشن است که دیگر هرگز به مرحله ماقبل آن که غنی سازی در حد 5-5/3 درصد است بازنخواهد گشت. طرف های غربی دیر یا زود ناچارند دوباره پای میز مذاکره با ایران برگردند.
اسلحه در مسجد الهادی
جوان برای چهارمین روز پی در پی خبر کشف اسلحه در انبار مسجد الهادی را دنبال کرده و از قول منبع آگاه به رد گفته های هادی غفاری پرداخته و نوشته زمانی که مفقود شدن حتی یک قبضه اسلحه حساسیت های زیادی را در یک سازمان ایجاد می کند چگونه ممکن است بعد از تعطیلی یک پایگاه بسیج ، نزدیک به 150 اسلحه و تعداد زیادی فشنگ از قلم بیفتد و در انبار جا بماند و تا 17 سال بعد هیچ کس از این موضوع اطلاع پیدا نکند؟
این منبع آگاه به روزنامه جوان گفته حتی اگر دریک پایگاه بسیج (نه پادگان!) 150 اسلحه وجود می داشت ، وجود اسلحه در اختیار بسیج با توجه به ماموریت های مختلف آن ، عرفا" و قانونا" معارضی نداشت و موجب تعجب و حیرت کسی نمی شد اما این آقای غفاری باید برای ادعاهای خود استدلال های محکمه پسند ارائه کند.
مجلس و دولت همدلی یا خصومت
در حالی که کیهان، ایران و جوان روزنامه ها متعلق به دولت و حامی آن از برگزاری نشست همدلی و همراهی مجلس و دولت خبر داده اند و نوشته اند که رییس دولت گفت تشکیل چنین جلساتی گامی مفید برای یافتن راه های مناسبت برای اداره کشورست، اما گزارش سایر روزنامه ها نشان می داد که این جلسه با تشنج و سردی روبرو شده و هیچ تفاهمی در آن به دست نیامده است.
خراسان نوشته دیدار نمایندگان مجلس و اعضای هیئت دولت با انتقادها و تذکرات نمایندگان شاخص مجلس نظیر علی لاریجانی، احمد توکلی و ابوترابی درباره افزایش ۱۰۰ درصدی درآمد پیشنهادی هدفمند کردن یارانه ها در بودجه ۸۹ و برداشت از صندوق توسعه ملی و واردات غیرقانونی بنزین و گازوئیل همراه بود و پس از آن دولت با تکرار حرف های قبلی و اصرار بر درآمد ۴۰ هزار میلیارد تومانی از ناحیه هدفمندکردن یارانه ها به دفاع از نظرات خود پرداخت.
ابراز برای آمریکا
روزنامه پول گفته های علی لاریجانی را در جلسه دولت و مجلس مهم دیده که از عملکرد دولت در مورد خرید بنزین اضافه بر مجوز مجلس انتقاد کرده و گفته با این عمل دولت بنزین به عنوان اهرم بازیگر در صحنه سیاسی وارد شده . سنای آمریکا نیز نسبت به آن موضعگیری میکند. ما نباید شرایطمان را بهگونهای کنیم که آنها از این ابزارها استفاده کنند.
رییس مجلس به نوشته خراسان گفته وقتی ببینند ما تولید خودمان را مصرف میکنیم و هر قدر توانستیم با قیمت آزاد وارد میکنیم، قدرت بازیگری آنها کاسته میشود. اما اینکه مداوم وارد کنیم و پول نفت را بدهیم و بنزین وارد کنیم و سهمیهها را زیاد نگاه داریم، سیگنالی را برگزیدهایم که دشمن از این ابزار بتواند استفاده کند.
روزنامه اعتماد هم از زبان رییس مجلس نوشته هیچ دستگاه و نهادی نباید بگوید من احساس کردم قانون نقص دارد خودم آن را درست کردم. این با هیچ ضابطه قانونگرایی نمیخواند. قانون پایه یک دولت و جامعه پیشرفته است، قانون را برداریم یا زمینهساز هرج و مرج است یا دیکتاتوری. همه باید ملتزم به قانون باشیم. اگر روزی مسئولان یک بخش تخلفی از قانون کنند باید بدانند با دست خودشان یا کشور را به سمت هرج و مرج میبرند یا به سمت دیکتاتوری.
منتفی شدن خوشهبندی
بهار در سرمقاله خود نوشته به دنبال تصویب نهائی قانون تحول اقتصادی بحث خوشه بندی از سوی مقالامت دولتی شروع شد اما در نهایت با اظهار نظر رییس مرکز آمار و موضع گیری نمایندگان مجلس و لطیفه ها و پیامک های طنزآمیز مردم رسما اعلام شد که خوشه بندی منتفی شد و هر چه تا به حال گفته شده از فرم های پرشده خانوار و هزینه های چاپ و توزیع و تمکیل و ورود به کامپیوتر و زمان بندی و اصلاح اطلاعات همه باطل است و یارانه ها به همه داده می شود و مکانیزم آن هم بعدا معلوم می شود.
به نوشته محمد رضا واعظ مهدوی در سرمقاله بهار سئوال این جاست که علت این همه تناقض چیست.
دیگر تمامی ندارد
جهان صنعت نوشته باید باور کنیم قصه هدفمند کردن یارانهها دیگر تمامی ندارد یکی از مصادیق این مدعا قیمت حاملهای سوخت کشور است با وجود آنکه نمایندگان مجلس 20 هزار میلیارد تومان درآمد از محل هدفمندسازی یارانهها را برای سال اول در نظر گرفتهاند، قیمت انرژی مصرفی مردم حداقل باید دو برابرشود
به نظر نویسنده سرمقاله جهان صنعت باید از دولت پرسید که با این همه اصرار برای اجرای سه ساله اگر در اثنای اجرا متوجه شد مردم در گرانیها کم آوردهاند چه میکند؟ آیا گرانی برخی اقلام چون آب و برق و بنزین و... را متوقف میکند؟ آن وقت با کسری بودجهاش چه خواهد کرد؟
در دنباله این مقاله آمده بهتر نیست دولت کمی واقعگراتر باشد و تنها کشور موفق در چنین قانونی را (آرژانتین) در نظر گیرد و به دنبال کاهش زمان اجرای طرح نباشد چراکه این طرح را آنها 10 ساله اجرا کردند و ما میخواهیم آن را سه ساله اجرا کنیم.
بودجه غیرواقعی
علیرضا کدیور در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته در شرایطی که نمایندگان مجلس در کمیسیونهای مختلف تخصصی درگیر بررسی سرفصلهای بودجه 89 کل کشور هستند، اظهارنظرهای نمایندگان در بخشهای مختلف حکایت از غیرواقعی بودن ارقام لحاظ شده در بودجه در زمینه درآمدها و هزینههای دولت برای سال آینده دارد.
به نوشته این کارشناس اقتصادی انحراف هر یک از درآمدها و هزینههای پیشبینی شده در بودجه، میتواند دولت و مجلس را درسال آینده مجبور به تغییر سرفصلها (جابهجایی بودجه عمرانی و جاری)، حذف بخشهایی از بودجه (کاهش بودجههای عمرانی) و ارائه متمم برای پوشش هزینهها کند.یکی از نمونه ها پیشبینی تحقق 7 هزار و 500 میلیارد تومان از محل واگذاری سهام شرکتهای دولتی است که عملی نیست.
به پیشبینی سرمقاله دنیای اقتصاد درآمد حاصل از واگذاریها در بودجه 88، معادل 5 هزار میلیارد تومان لحاظ شده است در حالی که پس از گذشت 5/10 ماه از سال جاری، تنها 2700 میلیارد تومان به حساب خزانه واریز شده است (که از این محل نیز یک هزار میلیارد تومان بابت رد دیون به تامین اجتماعی داده شده است).