آفتابنیوز : آفتاب: سفر هیلاری کلینتون کشورهای حاشیه خلیج فارس، با واکنشهای مختلفی روبرو شده است و اهداف آشکار و پنهان مختلفی برای آن از سوی تحلیلگران منطقه، بیان شده است. اما آنچه در سفر وی به منطقه کاملا واضح است، ترغیب کشورهای منطقه به موضع گیری آشکار مقابل ایران است.
در عین حال هدف سفر هیلاری کلینتون به عربستان، ترغیب عربستان به ایجاد ثبات در بازار نفت با افزایش تولید، برای مقابله با افزایش قیمت است که ممکن است چین را که مشتری انرژی ایران است را دچار مشکل کند، بیان شده است.
هدف مذکور بر پایه این تحلیل استوار است که چین به دلیل نگرانی های خود از افزایش بهای انرژی تاکنون با اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران مخالفت کرده است. این تحلیل هرگونه روابط تجاری دیگر این دو کشور را با هم نادیده گرفته و در عین حال از درک روابط مبتنی بر مواضع سیاسی و مخالفت با هژمونی امریکا در منطقه عاجز است. به دلیل همین نقصان در تحلیل فوق الذکر است که وزیر خارجه عربستان در پاسخ درخواست کلینتون از چین به عنوان یکی از قدرتهای بزرگ جهانی یاد کرد که از مسئولیتهای خود آگاه است و نیازی به پیشنهادات ریاض ندارد.
در عین حال کلینتون در سفر خود به ریاض، با تکرار مواضعش در قطر، با بیان اینکه سپاه پاسداران بر عرصههای مختلف جامعه ایران مسلط شده است، اظهار امیدواری کرد که رهبری دینی و سیاسی ایران اقتدار خود را مجددا بازیابند.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره حمله امریکا به ایران، از عدم برنامهریزی برای این حمله سخن گفت و تنها بر اعمال فشارها و تحریمهای بیشتر بر تشکیلات تحت کنترل سپاه پاسداران سخن گفت.
در این میان، موضع عربستان در برابر اعمال فشار بیشتر بر ایران جالب است. عربستان که همواره از نزدیکی ایران با غرب بیمناک است و در عین حال به دنبال آن است که خود جایگاه تهدید شده و از دست رفتهاش از سوی ایران و ترکیه را در جهان اسلام به دست آورد، از فرصت به وجود آمده کمال استفاده را برد و وزیر خارجهاش تلویحا تهدید ایران و اسراییل را همسنگ هم دانست.
این موضع فرصت طلبانه و تلویحا جنگ طلبانه (بر اساس تفسیر و نه خبر) عربستان، از سوی شاهزاده سعود الفیصل، در کنفرانس خبری مشترک با هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا بیان شد. او در این کنفرانس خبری گفت که بلندپروازیهای اتمی ایران تهدیدی علیه منطقه است که به جای تحریمهای بیشتر، اقدامات سریعتری میطلبد. به گفته وی؛ "تحریمها راه حلی دراز مدت هستند. اما ما این مسئله را کوتاه مدت میدانیم. به جای راه حلی تدریجی، به راه حلی فوری نیاز داریم." بر اساس برخی تفاسیر، منظور از راه حل کوتاه مدت، چیزی جز یک عملیات نظامی نیست.