آفتابنیوز : آفتاب - سرویس اقتصادی: حسن غفوریفرد با بیان اینكه دولت در چند مورد از مفاد لایحه بودجه 89 انحراف كلی داشته است، اظهار داشت: لایحه بودجه 89 اهداف رئیسجمهور را در بر دارد اما برای اینكه ببینیم مجلس چقدر آن را مطابق با سند چشمانداز و سیاستهای كلی اصل 44 میداند، باید منتظر بررسیهای نهایی كمیسیون تلفیق باشیم.
عضو هیاترئیسه مجلس در گفتوگو با ایلنا در تشریح انحرافات دولت در لایحه بودجه 89 از اسناد بالادستی، گفت: طبق قانون در سال اول اجرای هدفمند كردن یارانهها، دولت باید 20 هزار میلیارد تومان درآمد داشته باشد. اما این درآمد در لایحه بودجه 89، 40 هزار میلیارد تومان است كه با مصوبه مجلس مغایرت دارد.
عضو هیاترئیسه مجلس در پاسخ به سوالی كه به چگونگی بررسی بودجه 89 پیش از تصویب لایحه برنامه پنجم اشاره داشت، گفت: قاعدتا باید اول برنامه پنجم توسعه تصویب و بودجه 89 در قالب برنامه 5 ساله تصویب شود. اما علیرغم اصرار مجلس در ارائه برنامه پنجم در زمان مقرر، دولت در ارائه برنامه تاخیر داشت. به همین دلیل مجلس بررسی بودجه را مقدم بر بررسی برنامه پنجم دانست.
غفوریفرد نرخ هر بشكه نفت در لایحه بودجه 89 را تا حدودی نزدیك به واقعیت خواند و تصریح كرد: در لایحه بودجه 89 نرخ هر بشكه نفت 65 دلار در نظر گرفته شده اما در سال 88 این نرخ 5/37 دلار بود. از این رو نرخ نفت در بودجه سال آتی، 100 درصد رشد داشته است. به نظر میرسد كه تا حدودی این رقم به حقیقت نزدیك است، البته در صورتی كه تحول جدی در بازار نفت ایجاد نشود.
وی در پاسخ به سوالی كه به نرخ تورم در سال آتی اشاره داشت، خاطرنشان كرد: رئیسجمهور زمان ارائه لایحه بودجه 89 گفت با توجه به اجرای هدفمند كردن یارانهها در سال آینده، نقدینگی در جامعه جمع میشود. به زعم ایشان به این ترتیب، تورم به 10 درصد و در نیمه راه اجرای برنامه پنجم به 5 درصد خواهد رسید. اما به نظر بنده این پیشبینی غیرواقعی است. چرا كه آزاد كردن قیمتها موجب تورم خواهد شد.
این نماینده مجلس با تاكید بر اینكه تورم در سال آتی از سال قبل بیشتر خواهد بود، یادآور شد: برخی كارشناسان اقتصاد بر این باورند كه با اجرای هدفمند كردن یارانهها و آزاد كردن قیمتها، تورم در سال آتی 50-40 درصد خواهد بود و این با سخن رئیسجمهور مبنی بر اینكه هدفمند كردن یارانهها خاصیت تورمزایی ندارد، در تناقض است.
وی افزود: امیدوارم كه تورم در سال آتی كمی از سال قبل بیشتر باشد. اما این فقط امید است و نظر علمی پشت آن نیست.
عضو هیاترئیسه مجلس با بیان اینكه وابستگی به نفت در لایحه بودجه سال 89 افزایش یافته است، تصریح كرد: وابستگی به نفت در لایحه بودجه 89 نهتنها كاهش نیافته است بلكه در مقایسه با بودجه سال 88 رشد داشته و به 55 درصد رسیده است.
غفوریفرد با اشاره به عدم افزایش بودجه جاری كشور در لایحه بودجه 89 به ویژه در بخش درآمد كاركنان دولت، از اصلاح قطعی این موضوع در مجلس هنگام بررسی نهایی لایحه بودجه خبر داد و افزود: مجلس با تغییراتی در یارانهها، مبالغ عمرانی و درآمدهای دولتی لایحه بودجه 89 را به تصویب خواهد رساند.