آفتابنیوز : آفتاب - سرویس اقتصادی: برای حل رکود حاصل از اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها یک بودجه مالی انبساطی با 30 درصد افزایش تنظیم کردهایم تا دولت بتواند با رکود سال آینده مقابل کند.
محمدرضا فرزین، معاون وزیر اقتصاد، در نخستین گردهمایی آموزشی شورای اصناف کشور با موضوع هدفمند کردن یارانهها درباره مقابله با شوک اقتصادی سال اول اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها گفت: ما معتقدیم اگر قرار است در این خصوص گام برداشته شود این گام باید موثر باشد، لذا تمام تلاش دولت این است که جامعه این آمادگی را کسب کند و بخش عمدهای از زمان دولت و ردههای کارشناسی دولت صرف این کار شده است از این رودر این طرح برای هر بخش از جمله صنعت، کشاورزی و حمل و نقل یک بسته حمایتی پیشبینی کردهایم.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار کرد: در بسته اطلاعرسانی خود براساس یک منطق حرکت میکنیم تا هم اطلاعات لازم را بدهیم و هم برنامهریزیهای لازم را متناسب با اطلاع رسانی داشته باشیم. در حال حاضر نظام شناسایی و توسعه it امکانات جدیدتری را در اختیار ما قرار داده است که میتوان به کمک آنها فضای هدفمند سازی یارانهها مطلوبتر کرد.
سخنگوی کارگروه تحولات اقتصادی درباره اعلام قیمت سوخت پس از اجرای طرح گفت: دولت نمیتواند قیمت برخی اقلام مثل بنزین و گازوئیل را اعلام کند نه برای آنکه طرح آماده نیست، بلکه به این جهت که نمیتوان قیمتهایی که هنوز در حد طرح و ایده است را اعلام کرد در غیر این صورت بحث انتظارات و توقعات جامعه چه خواهد شد.
او در بخش دیگری از سخنان خود درباره احتمال وجود بیکاری به عنوان یکی از نگرانیهای اصناف در جریان اجرای طرح گفت : اقتصاد ما امروز آثار رکود تورمی را تجربه میکند که این امر نرخ رشد اقتصادی را کاهش داده است. قطعا سال آینده رکود جهانی ادامه دارد و آثار آن بر اقتصاد ایران سایه میاندازد. اگر چه بیکاری همزمان با رکود پیش میآید ولی اقتصاد ایران نرخ رشد بیکاریاش نسبت به سایر کشورها افزایش نیافته از طرفی محدودیتهای قانونی و اخلاقی کارفرما مانع از این میشود که افراد بیکار شوند.
فرزین با تاکید بر اینکه باید از افزایش دستمزدها در سال آینده جلوگیری شود گفت: یکی از دغدغههای ما این است که در زمان اجرای طرح کارگران به نحوی حمایت شوند که هزینه زندگی خود را به کارفرما منتقل نکنند. بلکه دولت هزینههایش را بپردازد تا افزایش شدید قیمت تمام شده اتفاق نیافتد.
معاون وزیر اقتصاد در ادامه این نشست با بیان اینکه واحدهای تولیدی آسیبپذیر در جریان اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها را شناسایی کردهایم گفت: واحدهای صنفی و تولیدی نگران نباشند ما برای صنایع بستههای حمایتی را پیشبینی کردهایم.
وی با بیان اینکه دولت در این طرح روی واردات و تورم متمرکز شده و تصمیمات خوبی اتخاذ کرده است، درباره حمایت مالی از اصناف پس از اجرای طرح گفت: برای واحدهای صنفی عدد مشخصی تسهیلات دیدهایم اما براساس بستهای که در روز چهارشنبه مصوب شد از هماکنون تسهیلات لازم در اختیار وزارت صنایع قرار داده شده تا از این طریق صنایع تولیدی به ویژه صنایع انرژیبر حمایت شوند.
سخنگوی طرح تحول اقتصادی همچنین بااشاره به آمار 19.3 درصدی مرکز پژوهشهای وزارت بازرگانی و 52.6 درصدی مرکز پژوهشهای مجلس درباره نرخ تورم کشور اظهار کرد: نرخ تورم مرکز پژوهشهای مجلس را قبول نداریم. زیرا آنها عدد را خیلی بالا دیدهاند. در مورد نرخ پیش بینی شده مرکز پژوهشهای وزارت بازرگانی هم نمیدانیم که آنها دقیقا چه زمانی این نرخ را پیشبینی کردهاند. ولی قدر مسلم ملاک عمل ما نرخ اعلام شده بانک مرکزی یعنی 12.5 درصد است و این مرجع را تنها مبنای محاسبات تصمیمگیریها و ساماندهی برنامههای دولت میدانیم.
فرزین در بخشی دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود برخی نگرانیها در خصوص اجرای هدفمندکردن یارانهها گفت: در قانون هدفمندکردن یارانهها یکی از ارکان اساسی اصلاح قیمت 16 قلم کالای اساسی است که در راستا این موضوع طی پنج سال باید اقدام اساسی صورت گیرد. اقدامات اصناف در بخش افزایش یا کاهش قیمت و انتقال نگرانی به مردم حائز اهمیت است، این طرح افراد پرمصرف جامعه را تحت فشار قرار میدهد و اصناف هم نقش مهمی در اجرایی کردن طرح در میان اقشار مختلف جامعه دارند.
معاون وزیر اقتصاد با تاکید بر داشتن نظام شناسایی دقیق برای اجرای طرح گفت: از این طریق میتوانیم از وجود طبقات متعدد جامعه آگاه شده و به نحو مطلوبی از آنان حمایت کرد