اتحاد جماهیر شوروی در بحبوحه جنگ جهانی دوم تانک پرنده ساخت. پرندهای عجیب که هر چند به کار جنگ نیامد، اما در تاریخ ماندگار شد.
آنتونوف A-۴۰ کریلیا تانکا، تانکی بود که پرواز میکرد. هدف از ساخت این سلاح عجیب، رساندن ادوات زرهی به میدان نبرد و پشتیبانی از نیروهای هوابرد بود.
در اصل این وسیله عجیب، از پیوند بالها و دم هواپیما به یک تانک به وجود آمده بود و هواپیمای دیگری کار به آسمان بردن آن را به انجام میرساند تا پس از آن به سمت هدف پرواز کند.
در نهایت بالها و دم آنتونوف A-۴۰ جدا میشوند و تانک به میدان نبرد میرسد. کار به آسمان بردن تانک را بمبافکن توپولف TB-۳ به عهده داشت.
تانک پرنده سرانجام موفقی در میدان نبرد نداشت چرا که در آزمایشها نیز برای به آسمان رسیدن این غول فلزی باید بخش عمدهای از سوخت و مهمات آن را جا میگذاشتند.
علیرغم عدم موفقیت ایده تانک پرنده، در سال ۱۹۴۲ سرگئی آنوخین خلبانی تانک پرنده را به عهده گرفت که با یک بمبافکن توپولف TB-۳ به آسمان رفت.
خیلی زود پس از اوج گرفتن مشخص شد که وزن تانک پرنده برای بمبافکن توپولف زیاد است و تانک پرنده زودتر از برنامه از بمبافکن جدا شد.
البته آنوخین با مهارت توانست تانک پرنده را سالم به زمین برساند و سوار بر تانک روی زمین به محل آزمایش برگردد.
ارتشهای ژاپن و انگلیس نیز همزمان ایدههای مشابهی برای ساخت تانک پرنده را پیگیری میکردند که آنها نیز نتوانستند به موفقیت برسند.
منبع: iflscience