آفتابنیوز : آفتاب - سرویس فرهنگ و اندیشه: طالبینژاد باتاكید بر پایین بودن سرانه مطالعه گفت: متاسفانه بازار كتاب امروز آنچان آشفته است كه حیرتانگیز است و در كشوری كه جمعیت 70 میلیونی دارد تیراژ كتاب یا رمان بیش از هزار جلد نیست و این تیراژ كتاب از افغانستان هم پایینتر است. احمد طالبینژاد منتقد سینمایی ونویسنده معتقد است كه در این میان سینماگران و نویسندگان باید بسیار علاقهمند باشند كه به حوزه تالیف كتاب این حوزه وارد شوندو ادبیات نقش مهمی در سینمای ایران دارد.
طالبینژاد كه در مراسم رونمایی كتاب فیلمسازی، اصول و عمل صحبت میكرد گفت: در قبل از انقلاب تنها یك یا دو كتاب منتشر شده بود و حجم كتب سینمایی و مجلات در قبل از انقلاب قابل مقایسه با امروز نیست.
وی با اشاره به وضعیت سینما در دهه 60 افزود:در اوایل انقلاب اثری از سینما وجود داشت و سینما بین تعطیلی و فطرت قرار گرفته بود و در این میان ادبیات سینمایی بسیار به داد علاقهمندان رسید.
طالبینژاد با اشاره به رشد سینما در دهه 60 گفت: نقشی كه ادبیات سینمایی پس از انقلاب داشته است بسیار مهمتر و پررنگتر از آن چیزی است كه امروز برای آن قائل هستند.سینمای ایران تا پایان دهه 70 رشد خوبی داشته است و بخشی از این رشد مدیون ادبیات سینمایی است.
وی با توصیف وضعیت سینمای ایران در دهه 70 گفت: در زمانی كه در هیچكجای دنیا برای فیلمسازانی مانند تاركوفسكی صف نمیبستند در ایران به مدد انتشار كتابهایی در مورد وی صفهای طویل در جلوی سینماها تشكیل میشد.
طالبینژاد با اشاره به وضعیت جدید سینمای ایران گفت: امروز در سینمای ایران اتفاقی در حال وقوع است و ما یك دگردیسی در اركان سینمای ایران را شاهد هستیم. امروز سینمای ایران نیاز به فیلمسازانی دارد كه اهل خواندن و مطالعه باشند و هر چند فیلمسازی را نمیتوان از روی كتاب یاد گرفت اما كتاب نقش مهمی در سینمای ایران دارد.