آفتابنیوز :
آفتاب: احمدینژاد کشورهای عضو دی هشت را دارای ظرفیتها و امکانات فراوانی دانست و گفت: خارج شدن از زیر بار نظام سلطه و اقتصاد یکسویه سرمایهداری نیازمند همدلی وحدت و همکاری است و کشورهای عضو دیهشت در کنار یکدیگر میتوانند خودشان را از سلطه اقتصاد سرمایهداری نجات داده و زمینه را برای رهایی سایر ملتهای جهان فراهم کنند.
وی عصر امروز (سهشنبه) در دیدار وزرای صنایع شرکتکننده در اجلاس گروه دیهشت با تأکید بر این که بحران اقتصادی جهان صرفاً یک شکست اقتصادی نبود، بلکه در متن خود دو شکست عمیقتر و گستردهتر برای مستکبران به همراه داشت، گفت: شکست اول؛ شکست اندیشه سرمایهداری است، بیش از صد سال است که دنیا با اندیشه سرمایهداری اداره میشود. این اندیشه یک اندیشه ربوی است و خداوند متعال از آن به عنوان جنگ با خود تعبیر کرده است.
انتشار بیش از 29 هزار میلیارد دلار دارایی کاغذی بیاعتبار، بزرگترین دزدی در طول تاریخ بشری است
دکتر احمدینژاد با بیان این که اندیشه سرمایهداری در متن خود تبعیض، سودپرستی و تقلب مدرن را به همراه دارد، اظهار داشت: سازو کارهای برآمده از اندیشه سرمایهداری در حقیقت خالی کردن جیب ملتها به نفع سرمایهداری جهان است اینکه آمریکا 14 هزار میلیارد دلار کسری دارد و براساس اخبار موثق بانک مرکزی آمریکا در 30 سال گذشته بیش از 29 هزار میلیارد دلار دارایی کاغذی بدون اعتبار و اصالت منتشر کرده و تحویل ملتها شده و در قبال آن کالا دریافت کرده است ، این شیوه، بزرگترین دزدی در طول تاریخ بشری است.
دکتر احمدینژاد اضافه کرد: در اقتصاد سرمایهداری مشکلات مرکز سرمایهداری در روند سیستمی به سایر ملتها منتقل میشود و در ازای آن ثروت ملتها به مرکز سرمایهداری واریز میشود.
به بن بست رسیدن امپراطوری سرمایه داری، فرصت مناسبی برای بازسازی اقتصاد منطقه ای و بین المللی است رییس شورای امنیت ملی با بیان اینکه در بحران اقتصادی اخیر، اندیشه سرمایه داری با چالش مواجه شده و به شدت زیر سوال رفته است، خاطر نشان کرد: اندیشهای که میتواند با بورسبازی و تقلب در مناسبات بانکی و پولی 29 هزار میلیارد دلار از جیب ملتها برداشته و به جیب سرمایهداری واریز کند، امروز با بنبست و شکست مواجه شده است.
دکتر احمدینژاد، شکست نظام سلطه را دومین شکست مستکبران در بحران اخیر اقتصادی دانست و گفت: عدهای که خود را مالک دنیا میدانستند و هرگونه که اراده میکردند با جهانیان حرف میزدند و در صد سال اخیر هر کجای دنیا که جنگ و کشتار و اختلاف بوده آنها حضور داشتند نیز امروز به بنبست رسیدهاند.
وی به بنبست رسیدن امپراطوری سلطه و سرمایهداری را فرصت مناسبی برای اندیشیدن درباره بازسازی اقتصاد منطقهای و بینالمللی دانست و تصریح کرد: نباید فرصت داد که نظام سلطه مجدداً مناسبات سرمایهداری یکسویه ظالمانه را بازسازی و بر جهان تحمیل کند.
سازمانهای اقتصادی بینالمللی در خدمت دزدی بزرگ قرار داشتند دکتر احمدینژاد با اشاره به این که سازمانهای اقتصادی بظاهر بینالمللی همگی در خدمت دزدی بزرگ قرار داشتند، گفت: این سازمانها ریسک سرمایهداری در کشورهای ما را بالا و در کشورهای خود را بسیار پایین گزارش میکردند و به این ترتیب سرمایهگذاران را به سرمایهگذاری در کشور خود تشویق می کردند این در حالی است که ریسک سرمایهگذاری در کشور خودشان بسیار بالا بوده است.
دستورات دین اسلام برای اقتصاد، عادلانه و انسانی است محمود احمدینژاد در ادامه با بیان این که دین اسلام و پیامبر گرامی و سایر پیامبران الهی و مکتب ما برای اقتصاد و نظام مالی و پولی و سرمایهگذاری دستورات بسیار روشنی دارد، گفت: این دستورات هم عادلانه و هم انسانی و در جهت رشد و دوستی بین انسانها است. نشستهای اقتصادی از جمله گروه دی هشت فرصت مناسبی است که این موضوعات و اینکه چگونه میشود نظام اقتصادی عادلانه برپا کرد که در آن هرکسی حق خود را ببرد، مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
دکتر احمدینژاد افزود: ظرفیت کشورهای عضو دی هشت بسیار بالا و متنوع است و اگر در کنار هم قرار بگیرد، میتوانیم از دیگران بینیاز شویم. کشورهای عضو همچنین میتوانند در بخش صنعت و تجارت سطح همکاریهای خود را افزایش دهند، بدون اینکه رابطه استعماری و سلطهگرانهای در این میان وجود داشته باشد.
گروه دی هشت روابط اقتصادی خود را از پول مسلط دنیا جدا کند وی گفت: اعضای گروه دیهشت همچنین میتوانند روابط اقتصادی خود را از پول مسلط دنیا جدا کنند و اجلاس دیهشت باید راههای تحقق این اهداف و خدمت هر چه بیشتر به مردم کشورهای خود و دنیا را مورد بررسی قرار دهد.
در ابتدای این دیدار وزیر صنایع و معادن کشورمان گزارشی از اجلاس گروه دیهشت در تهران ارائه کرد و سپس وزرای صنعت بنگلادش، نیجریه، ترکیه و مصر در سخنان کوتاهی به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.
ارتقاء همکاریهای صنعتی بین کشورهای دیهشت، اتخاذ سیاستهای جدیدی برای ارتقاء سطح همکاریهای کشورهای عضو، تحکیم مناسبات دوجانبه و چندجانبه بین کشورهای عضو، انتقال تکنولوژی و خدمات بین کشورهای عضو و همکاری برای تأمین نیازها برای سایر کشورها از جمله نکاتی بود که از سوی وزرای صنایع مطرح شد.