آفتابنیوز : آفتاب-سرویس سیاسی:حسین كاشفی گفت:باید از آنچه در سال 88 اتفاق افتاد درس عبرت بگیریم و به آنچه باید انجام میشد ولی نشد و آنچه نباید انجام میشد ولی شد، توجه كنیم.
وی " افزایش فعالیتهای سیاسی احزاب و آزادی بیان مطبوعات" را از جمله مسایل و اولویتهای مهم سال جدید عنوان كرد و افزود: ما باید همه این فعالیتها را حول قانون و اجرای آن انجام دهیم، آن هم همه قانون و نه فقط بخشی از آن. بدین ترتیب در چارچوب قانون به احزاب، مطبوعات و جمعیتها توجه كنیم و همه به قانون توجه كنند و خود را متعهد به اجرای قانون بدانند.
وی با بیان اینكه " قانون به عنوان یك میثاق برای مردم است" تصریح كرد: به خصوص در كشور ما ـ كه انقلاب كردیم و این انقلاب بزرگ بزرگترین دستاورد مردم بود كه در سال 57 صورت گرفت ـ باید همه مسایل خود را حول قانون پیش ببریم و در قالب آن به بحث كرامت انسان، جایگاه مردم و احزاب و نحوه ارتباط با دنیا بپردازیم.
این عضو شورای مركزی حزب مشاركت ایران اسلامی افزود: مشكل این است كه گهگاهی به بخشی از قانون بیتوجهی شده است و برخی خود را فراتر از قانون میبینند و این همان چیزی است كه تحت عنوان افراطیگری از آن یاد میشود و همه باید از آن دست بردارند، به اجرای قانون تن بدهند و همه یكدیگر را بپذیرند و به دنبال حذف نباشند.
وی افزود: اتفاقی كه در سال 88 افتاد این است كه متاسفانه برخی فكر كردند با حذف دیگران باید جایی برای خود پیدا كنند در حالیكه كشور به اندازه كافی بزرگ و وسیع است و هركس باید در جایگاه خود قرار بگیرد؛ بنابراین به هیچ وجه نباید به دنبال حذف بود بلكه باید به دنبال تعامل و گفتوگو بود. همانطور كه شعار اتحاد برای صلح را سر میدهیم، اینجا هم باید بگوییم كه همه باید به قانون تن بدهیم، همدیگر را بپذیریم و هیچكس دیگری را سد راه خود نداند و فكر نكنیم كه كشور متعلق به یك گروه و جناح است؛ چراكه كشور متعلق به همه ایرانیان است.
وی با تاكید بر اینكه " همه باید برای رشد و توسعه و تعالی كشور دست به دست هم بدهیم" تصریح كرد: اگر اینطور عمل نشود، این به معنای در جا زدن است و در جا زدن هم به معنی عقبگرد است. در سال جدید باید زمینه توسعه احزاب فراهم شود؛ چراكه كشور با برنامه و نیروی تربیت شده و آموزش دیده اداره میشود نه اینكه هر كس بدون این پیش زمینهها بخواهد مسوولیتی را به دست بگیرد. احزاب باید با یك فرآیند رقابتی روی كار بیایند و رسانه در اختیار داشته باشند و اگر اینطور باشد كه همه روزنامهها یا دفاتر آنها بسته شود، نه كار توسعهای انجام میشود و نه فعالیت حزبی و گروهی صورت میگیرد.
كاشفی فراهم كردن بستر لازم برای زیرساختهای توسعه در كشور را مهمترین اولویت كشور در حوزههای غیرسیاسی برای سال 89 دانست و گفت: مهمترین مساله كشور، مشكل اقتصادی است و مسایلی نظیر الگوی مصرف هم به زیرساختهای اقتصادی برمیگردد.
وی با انتقاد از جایگاه زیرساختهای اقتصادی در كشور ابراز عقیده كرد: متاسفانه نتوانستهایم بستری را فراهم كنیم تا در آن همه فكرها و سرمایهها به میدان بیایند. در برابر عملكرد مسوولان باید پرسید به چه میزان از برنامه چهارم توسعه اجرا شده است؟ مشكل نداشتن برنامه است. كشور نباید به صورت روزمرگی اداره شود و زمانی هم میتواند با برنامه اداره شود كه احزاب و نخبگان جایگاه خود را داشته باشند و بتوانند ارائه نظر كنند و بحث نقد در كشور جدی گرفته شود. نكته مهم دیگر این است كه مسوولان به برنامه اعتقاد داشته باشند.