آفتابنیوز : آفتاب: رئیس قوه قضاییه با اشاره به شناسایی و دستگیری اعضای یک باند بزرگ مفاسد اقتصادی در یکی از شرکتهای دولتی گفت: باید شرایط و مقررات در دستگاهها به صورتی باشد که فرصتطلبان و سودجویان نتوانند به حقوق مردم و بیتالمال خیانت کنند.
آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی اصلیترین وظیفه دستگاه قضایی را اقامه عدل دانست و افزود: دفاع از مظلوم، تعقیب و مجازات ظالم از مظاهر اقامه عدل است که این کار همکاری قوای سه گانه را میطلبد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه از زمان تصدی، بارها و مکرر اعلام کردهام که دستگاه قضایی به صورت جدی، قاطعانه، سریع و دقیق برای دستیابی به اقامه عدل عمل خواهد کرد و با احدی نیز مماشات نمیکند، افزود: در چند ماه اخیر یک باند بزرگ مفاسد اقتصادی در یکی از شرکتهای دولتی شناسایی شده که افراد این باند توانستهاند با جعل اسناد دولتی و قضایی، میلیاردها تومان به حقوق مردم و بیتالمال خسارت وارد کنند.
لاریجانی با قدردانی از سازمان بازرسی کل کشور و مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه برای شناسایی این باند مفسد اقتصادی افزود: این پرونده در مراحل اولیه دادرسی قرار دارد و به علت اینکه پرونده در مرحله رسیدگی مقدماتی است و مراحل نهایی طی نشده است، به لحاظ قانونی نام بردن از شرکت مورد اختلاس و اعلام اسامی افراد ممنوع است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه تاکنون یازده نفر از افراد اصلی دستگیر شدهاند، گفت: همه این افراد به جرم خود مبنی بر اختلاس اعتراف و اقرار کردهاند که فقط اختلاس یک نفر از آنان شش میلیارد تومان است.
آملی لاریجانی شناسایی این باند بزرگ مفاسد اقتصادی را از طرفی مسرتبخش و از سویی تأسف برانگیز دانست و اظهار كرد: از این جهت که دستگاه قضایی مقتدرانه توانسته است این باند را شناسایی و بدون ملاحظات شخصی و جانبدارانه با رعایت قانون به اتهامات آنان رسیدگی نماید، قابل قدردانی و مسرتبخش است، اما از این جهت که در نظام جمهوری اسلامی بسترهای سوءاستفاده از موقعیت اداری و ارتکاب چنین جرایمی وجود دارد، تأسف برانگیز و ناراحتکننده است.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه بحث مفاسد اقتصادی مختص به کشور ما نیست، افزود: مفاسد اقتصادی در تمامی کشورها وجود دارد ولی در برخی کشورها با استفاده از فنآوریها و راهکارهای نوین، زمینه را برای سوء استفاده فرصتطلبان تنگ میکنند.
رئیس قوه قضاییه رفع بسترهای ارتکاب جرایم را از موارد ضروری و اساسی پیشگیری از
وقوع جرم برشمرد و افزود: پیشگیری از وقوع جرم و رفع بسترهای ارتکاب جرایم باید سرلوحه همه قوای سه گانه قرار گیرد تا شاهد ارتکاب چنین جرایمی در کشور نباشیم.
رئیس قوه قضاییه از وجود بستر ناسالم در دستگاهها که منجر به فساد میشود انتقاد کرد و گفت: اینکه کارمندی ساده بتواند با سوء استفاده از موقعیت و ارتباطات خود اینگونه مرتکب جرایم کلان و اختلاس ارقام نجومی شود، جای تأسف و قابل تأمل و تحلیل است و زنگ خطری است برای نهادهای نظارتی کشور که نظارت لازم را در اینگونه محیطها تقویت نمایند، بعلاوه به نظر میرسد نوعی آسیبشناسی در این مورد و موارد مشابه هم لازم است که چرا افرادی در این حد و اندازه، بدون نیاز مادی به چنین جرائمی روی میآورند.
آملی لاریجانی بر تقویت نظارت درون سازمانی از سوی مدیران بویژه در شرکتهای مالی دولتی تأکید کرد و گفت: گلایه بنده منحصر به دستگاههای اجرایی نمیشود. از برخی از همکاران خودمان در دستگاه قضایی نیز گله مندیم، دستگاه قضایی نیز باید قاطع، سریع و دقیق با مجرمان برخورد کند تا برای مترصدان از سوءاستفاده روشن باشد که مجالی برای جولان در حقوق بیت المال و حقوق مردم شریف ایران وجود ندارد.
رئیس قوه قضاییه ابراز امیدواری کرد: مجتمع قضایی مفاسد اقتصادی بعد از تکمیل پرونده و طی مراحل قانونی، مراتب را به صورت روشن اطلاعرسانی کند.
این گزارش همچنین حاکی است در ادامه این جلسه مسئولان عالی قضایی بند 5 اصل 156 قانون اساسی در خصوص وظایف قوه قضاییه در زمینه پیشگیری از وقوع جرم را مورد بحث و بررسی قرار دادند و در برخی موارد تصمیمات مقتضی اتخاذ كردند.
با سلام واحترام:
شكر خدا با توجه به شل كاري هاي مسئولين كشوري ، در اكثر ادارات دولتي اختلاس از طريق بخصوص مسئولين سازمانها ومعاونين وكارشناسان بيداد كرده وبا توجه به اينكه سربازان گمنام امام زمان (عج) با تلاش چشمگير آنها را دستگير مي نمايد ولي در عوض دادگاه محتر م هم آنها را تبرئه مي كند. اين يعني جه ؟ در اين وسط يكي از ادارات فوق متكب اشتباه مي شود به نظر شما آن ادره كدام است؟ به نظر بنده كه در قضاوت مشكل داريم تا در اجرا.قضات عزيز كشوري نبايد با اختلاس كنندگان با رافت اسلامي برخورد نمايد.