آفتابنیوز : آفتاب: سخنگوی اقتصادی دولت درباره اظهارنظر برخی از منتقدان درباره تورم 40 هزار میلیارد تومانی یارانهها تصریح کرد: این پیشبینیها اصلاً مورد قبول دولت نیست، چرا که دلایل متعددی برای تردید یا رد کردن اعداد و ارقام پیشبینی شده وجود دارد.
حسینی در ادامه با تأکید بر رد هرگونه پیشبینی و اظهارنظر در این زمینه گفت: مدلهایی که برخی مراکز و دستگاهها برای این نوع پیشبینیها استفاده کردهاند مدلهای بسیار دمدستی و قدیمی است، به گونهای که سالهاست این مدلها برای اینگونه پیشبینیهای اقتصادی مورد استفاده قرار نمیگیرد و حتی برخی از آنها نیز اصلاح شده است.
وزیر اقتصاد ادامه داد: در حالی که امروز مدلهای کاملتری وجود دارد که برای این نوع پیشبینیها مورد استفاده مراکز معتبر آماری و پژوهشی قرار میگیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه شبیهسازی دوستان و مراکز آنها ناقص است، تصریح کرد: نکته بعد در این زمینه اینکه اساساً تمام این مدلها به نوعی گذشتهنگر هستند به گونهای که به لحاظ علمی نیز روندها و ساختارهای گذشته را مبنا قرار میدهند و حتی تغییرات را شبیهسازی میکنند.
سخنگوی اقتصادی دولت با توضیح اینکه حتی خود اقتصاددانان نیز معتقدند که این مدلها میتواند در شرایطی که تغییرات متعارفی از اقتصاد به وجود بیاید قابل توجه باشد، اضافه کرد: هنگامی که تغییرات سبب اصلاح ساختارها میشود، روند گذشته را کاملاً متفاوت میکند، نسبت قیمتهای نسبی را کاملاً به هم میریزد و حتی رفتارها را نیز تغییر میدهد، بنابراین میتوان اذعان کرد که نتایج این مدلها قابل اتکا نیست.
حسینی ادامه داد: منتهی نکتهای که در این جا نباید فراموش شود پاسخ به این سؤال است که مدلهای پیشبینی شده در مورد تورم توسط برخی از مراکز پژوهشی، سایر سیاستها و اقدامات دولت را چگونه تحلیل کردهاند؟ در خصوص کیفیت اجرایی سیاستهای دولت در زمان بعد و حال آن ، چه پیشبینی کردهاند؟ و اجزا و مؤلفه سیاستهای تعبیه شده در هدفمند کردن یارانهها را چگونه مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دادهاند؟و ده ها سؤال دیگر ...؟
وی گفت: محاسبات مرکز پژوهشها و مراکز مشابه بر این فرض است که هنگامی که قیمتها افزایش پیدا میکند دولت دست روی دست میگذارد و تنها شاهد افزایشهای احتمالی برخی از کالاهای خدماتی خواهد بود و آنها در گزارشهای خود اقدامات دولت را مدنظر قرار ندادهاند.
سخنگوی اقتصادی دولت در بخش دیگری از گفتگوی خود با روزنامه ایران با اشاره به اقدامات متعدد دولت در این حوزه برای مقابله با افزایشهای احتمالی برخی از کالاها و خدمات توضیح داد: بهعنوان مثال سؤال این است که چه شده افزایش قیمت 30 درصدی آهن که طی دو، سه هفته گذشته بازتاب زیادی در رسانهها و جامعه پیدا کرده بود به یک دفعه سقوط کرد و با کنترل بموقع دولت حتی با تنزل و کاهش نیز روبهرو شد؟ دولت با اقدامات مناسب و بموقعی که در بازار آهن انجام داد، بازار آهن را کمک کرد و با سوداگران و دلالان بموقع برخورد و مقابله کرد و نتیجه نیز بازگشت آرامش به بازار بود.
وزیر اقتصاد یادآور شد: متأسفانه برخی از دوستان و همکاران اقتصاددان ما در برخی از این مراکز که چنین گزارشهایی را منتشر میکنند این موارد را در گزارشهای خود جای ندادهاند و حتی به آن اشارهای نکردهاند.