آفتابنیوز : آفتاب:گزيده سرمقاله روزنامههاي صبح امروز به نقل از تابناک عبارتنداز :
جام جم «نااميدي مشكوك»عنوان يادداشت روز روزنامه جام جم به قلم محمد صفري است كه در آن مي خوانيد:
چند روزي است كه سران و سركردگان دولتهاي غربي از جمله آمريكا و انگليس و در كنار آنها برخي سركردگان رژيم صهيونيستي، از تحريمهاي ايران ابراز نااميدي ميكنند.
رسانههاي غربي هم موج تازهاي از پخش اين موضع و سياست را به راه انداختهاند و در خبرها، گزارشها و تحليلهاي خود مطرح ميكنند آمادگي و توانمنديهاي جمهوري اسلامي ايران، هرگونه تحريم را بياثر كرده است.يك پرسش بسيار مهم در خلال مطرح شدن اين اظهارنظرات و سياستها از سوي آمريكا و رژيم صهيونيستي در ذهن ايجاد ميشود كه «ما بايد از نااميدي كشورهاي غربي و اسرائيل نسبت به تاثير تحريمها عليه ايران خوشحال باشيم؟ آيا بايد اين ابراز نااميدي را يك پيروزي براي خود بدانيم؟»
مردم سالاري «آسيب هاي چهارشنبه سوري» عنوان يادداشت روز روزنامه مردم سالاري به قلم دکتر عبد الحميد حسين نيا است كه در آن ميخوانيد:
چهارشنبه سوري يکي از جشن هاي باستاني ايران است. قدمت تاريخي آن به سال 1725 قبل از ميلاد مسيح باز مي گردد که ايرانيان براي دفع شر و بلا و برآورده شدن آرزوها و برافروختن آتش به استقبال نوروز مي رفتند.
در اين جشن که آخرين شب چهارشنبه سال به پا مي شود مردم از روي آتش مي پرند و به همراه آن کوزه هاي سفالين را مي شکنند تا رنج ها و تلخ کامي هاي سال را به آتش و به ظروف شکسته بسپارند. در فرهنگ معين آمده است که چهارشنبه سوري به آخرين چهارشنبه هر سال شمسي گفته مي شود. در شب چهارشنبه سوري بوته هاي خار يا کاه را مشتعل کنند و از روي آن بپرند و بگويند:
كيهان «از كمين تا نفوذ!» عنوان يادداشت روز روزنامه كيهان به قلم حميد اميدي است كه در آن ميخوانيد:
كشف و انهدام بزرگترين شبكه جاسوسي سايبري سيا به دست پاسداران انقلاب اسلامي، خبر مهمي بود كه در محافل گوناگون بازتاب وسيعي پيدا كرد. اين شبكه در راستاي جنگ نرمي كه طي سالهاي اخير - خصوصاً سالي كه گذشت- نمود و ظهور بارزتري پيدا كرده و مهره هاي اين دسيسه به اصطلاح «رو» بازي كردند، تلاش كرد در كنار جاسوسي از شبكه ها و سايت هاي رسمي نظام، با ناامن سازي فضاي اجتماعي ايران، به انحاء مختلف بين مردم اضطراب، احساس ناامني و نارضايتي ايجاد كند.
طي سال جاري و خصوصاً پس از وقايع و فتنه انگيزيهايي كه بعد از انتخابات رياست جمهوري رخ داد، رهبر معظم انقلاب با تأكيد چندباره بر استفاده دشمن از جنگ نرم براي مقابله با نظام جمهوري اسلامي، به لزوم هوشياري مردم و مسئولان و نحوه برخورد با جنگ نرم، هشدار دادند.
رسالت «مخاطب شما کيست؟» عنوان سرمقاله روزنامه رسالت به قلم محمد كاظم انبارلويي است كه در آن ميخوانيد:
جناب حجت الاسلام والمسلمين حسن روحاني اخيرا فرموده اند: - « عده اي مي خواهند با يک باند کشور را اداره کنند» - «نبايد بگذاريم عزيزان امام منزوي شوند» (1) نمي دانم مخاطب آقاي روحاني در اين بيانات کيست؟ چه کساني مي خواهند کشور را با يک باند اداره کنند؟ وقتي در يک انتخابات پرشور85 درصدي مردم کسي را انتخاب کرده اند که دو سوم آراي مردم را دارد طرح اين حرفها چه مشکلي از کشور را حل مي کند؟
مگر کشور باند بازي است که با دو يا سه باند اداره شود. پس راي مردم چه مي شود؟ اگر مردم به يک رجال سياسي و مذهبي اعتماد کردند و به او راي دادند آيا به يک باند راي داده اند؟!
چرا راي مردم را تخطئه مي کنيم، مگر راي مردم بنا به فرموده
تهران امروز «آزادراهها، شالوده توسعه پايدار» عنوان سرمقاله روزنامه تهران امروز به قلم فرامرز قراباغي است كه در آن ميخوانيد:
آزادراه قزوين – رشت با حضور رئيسجمهوري افتتاح شد. اين خبر مسرتبخشي است كه نخستين محور آزادراهي شمال كشور به شبكه آزادراههاي مركزي، غربي و شرقي كشور ميپيوندد. عمليات ساخت اين آزادراه كه از سال 1380 آغاز شد، پس از هشت سال به پايان رسيد. همين امر، اهميت موضوع را دوچندان ميكند. مردم از دولت و دستگاههاي اجرايي همين انتظار را دارند؛ سازندگي، توسعه، پيشرفت و فراهم آوري زمينههاي توسعه پايدار و موزون.
توسعه پايدار و موزون امكانپذير نخواهد بود مگر آنكه زيرساختهاي آن فراهم شود. ساخت، توسعه و افزايش زيرساختها مهمترين عنصر سختافزاري توسعه پايدار است و در اين ميان راهها و امكانات ارتباطي شالوده هرگونه توسعه پايدار و موزون، هدفمند و برنامهمدار به شمار ميرود.
ابتكار «راهکارهاي فعاليت اطلاعاتي عليه ايران» عنوان سرمقاله روزنامه ابتكار است كه در آن ميخوانيد:
مايکل آيزنشتات مدير بخش اطلاعات نظامي و برنامه تحقيق امنيت موسسه واشنگتن Institute Washington The مي باشد که از سال 1989 در اين موسسه مشغول به کار است و متخصص در زمينه تحقيقات خليح فارس و روابط اعراب و اسراييل است. او مقالات تحقيقي مختلفي در مورد نيروهاي مسلح، قواي ناموزون و تسليحات جنگي در منطقه خليج فارس به طبع رسانده است. او درجه دار ارتش آمريکاست و در بين سالهاي 2008 و 2009 به صورت فعال به عنوان برنامه ريز و طراح آمريکايي در خدمت نيروهاي امنيتي اسراييل و نيروهاي خودگردان فلسطيني بوده است.
جمهوري اسلامي
«رخنه اطلاعاتي صهيونيست ها در حكومت هاي عرب»عنوان سرمقاله روزنامه جمهوري اسلامي است كه در آن ميخوانيد:
روزنامه صهيونيستي « يديوت آهارونوث » از فعاليت ده ها تن از افسران و عوامل سازمان جاسوسي « موساد » در كشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس پرده برداشت و تصريح كرد اين عده مخفيانه سرگرم آموزش « نيروهاي ويژه » در برخي كشورهاي حوزه خليج فارس هستند. اين افراد به زبان انگليسي تسلط دارند و آموزشها نيز به زبان انگليسي انجام مي شود. گزارشات ساير منابع حاكي است صهيونيستها از طريق اردن و تركيه براي ورود به كشورهاي حاشيه خليج فارس بهره مي برند و مشكل عدم وجود پرواز مستقيم بين فلسطين اشغالي و شيخ نشين هاي حاشيه خليج فارس را اينگونه حل و فصل كرده اند كه با سفر به اردن يا « انتاليا » در تركيه بعنوان راه ترانزيت به مقصد خود در كشورهاي عرب حوزه خليج فارس برسند.
دنياي اقتصاد «لزوم اصلاحات اقتصادي هماهنگ»عنوان سرمقاله روزنامه دنياي اقتصاد به قلم سيد محمدصادق الحسيني است كه در آن ميخوانيد:
دولتهاي نهم و دهم بيشترين انرژي خود را در حوزه اقتصاد بر لزوم اصلاح نظام يارانهاي متمرکز کردند.
اين تاکيد فراوان قاعدتا و بر مبناي آنچه تصميمسازان دولتي اعلام داشتهاند، به منظور انجام اصلاحات اساسي در اقتصاد ايران در جهت افزايش رشد اقتصادي و به تبع آن افزايش رفاه مردمان ايران زمين در بلندمدت صورت پذيرفته است. در همين راستا البته بايد عنوان کرد که اين تاکيد، صحيح و بجا بوده و نظام قيمتها و بازار کالا در ايران نياز به اصلاحات اساسي دارد و دوام چنين روندي نه به لحاظ منطق اقتصادي و نه با توجه به امکانات درآمدي و نه به جهت الزامات آينده اقتصاد ايران مقدور نيست.
آفرينش «سازمان ملي جوانان و طرح هاي ازدواج»عنوان سرمقاله روزنامه آفرينش است كه در آن ميخوانيد:
کشور ما ايران با توجه به رشد چشم گير جمعيتي در دهه 1360 هم اکنون يکي از مهمترين کشورهاي دارنده جمعيت جوان است. اين جمعيت جوان بالتبع نيازمند برنامه ريزي کلان جهت تامين نيازهاي اقتصادي ،فرهنگي و اجتماعي اين قشر جوان است.
در اين راستا سازمان ملي جوانان هرچند در زمان دولت آقاي خاتمي بنيان نهاده شد و حاوي وظايف و کارهاي ويژه مشخصي بود اما اين سازمان عملا نتوانسته است در 5سال گذشته با شناخت چالش ها و مشکلات فراروي قشر 30 ميليوني جمعيت جوان کشور راهکارها و راهبردهايي براي حل اين مشکلات به ويژه بحران هايي نظير ازدواج و افزايش مداوم طلاق ارائه دهد.
جهان صنعت «دولت به خواستهاش رسيد»عنوان سرمقاله روزنامه جهان صنعت است كه در آن ميخوانيد:
بودجه سال 89 کل کشور سرانجام بعد از انتقادها و گمانهزنيهاي بسيار ديروز در حالي مصوب شد که در سقف بودجه پيشنهادي عملا هيچ تغييري صورت نگرفت. يکي از مهمترين ايرادات به لايحه 386 هزار ميليارد توماني حجم بزرگ آن بود.
به گفته کارشناسان، چنين لايحهاي با چنين حجمي از منابع نهتنها جذب نميشود بلکه حتي اگر هم زمينه جذب اين منابع فراهم شود بايد منتظر تورم بزرگي در سال آينده بود. صرفنظر از اينکه چه انتقاداتي به حجم لايحه بودجه از سوي کميسيون تلفيق صورت گرفت، آنچه در نهايت مصوب شد همان لايحه دولت بود.