محسن پاکنژاد در نشست هماندیشی با فعالان اقتصادی فدراسیون روسیه افزود: صنعت نفت ایران گنجینهای از فرصتهای سرمایهگذاری است.
وی گفت: هماکنون شرکتهای روسی در تعدادی از میادین نفت و گاز ایران با سرمایهگذاری بیش از هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری قراردادهایی را در دست اجرا دارند، این پروژهها پیشرفتهای قابلتوجهی داشته است.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: نرخ بازده سرمایهگذاری در صنعت نفت ایران جذاب است، اما تحقق این فرصتها نیازمند مشارکت بانکها و بازارهای مالی است تا فعالان این حوزه بتوانند قراردادها را به نتیجه برسانند.
پاک نژاد گفت: یکی دیگر از حوزههای مهم و جذاب، بخش تأمین کالا است که اکنون فرصتهای مناسبی برای شرکتهای روسی فراهم است و بسیاری از این شرکتها بهعنوان تأمینکننده کالا در پروژههای نفتی ایران فعال هستند.
وی افزود: از همه فعالان اقتصادی دعوت میکنم با هماهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو، فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت نفت ایران را بررسی کرده و از این شرایط مناسب بهرهمند شوند.
وزیر نیرو: امکان سرمایه گذاری تا ۳۰ هزار مگاوات در ایران وجود دارد
وزیر نیرو اعلام کرد: امکان سرمایه گذاری تا حدود ۳۰ هزار مگاوات در حوزه برق ایران وجود دارد.
عباس علیآبادی امروز جمعه در نشست با فعالان اقتصادی روسیه ادامه داد: بازار انرژی رقیب دولتی ندارد، دولت خود را متعهد کرده است تا در چارچوبی برای بخشی از جامعه تامین برق انجام دهد و مابقی در اختیار سرمایهگذاران قرار گیرد.
وی با بیان اینکه بازار انرژی در ایران بسیار جذاب است، خاطرنشان کرد: تجربه همکاری خوبی در بازار برق با شرکتهای روسی از قدیم داریم و این تجربه پشتوانه ادامه همکاریهای دو طرف است.
وزیر نیرو گفت: تحت قواعدی صادرات برق را امکانپذیر کردیم و شبکه را برای سرمایهگذاران در دسترس قرار دادهایم که می توانند برق را به همسایگان برسانند.
علی آبادی با بیان اینکه پشتوانههای قانونی وجود دارد، گفت: در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر وضعیت خوب است.
وی افزود: زمین ارزانقیمت در اختیار سرمایهگذاران قرار می دهیم، آفتاب و باد بسیار خوبی داریم و میتوانیم زمینههای بسیار جذابی را در حوزه انرژیهای تجدیدپذیرها ایجاد کنیم.
مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران شامگاه امروز (جمعه) در نشست با جمعی از فعالان اقتصادی روسیه به عنوان آخرین برنامه سفر رسمی خود به مسکو، گفت: امضای معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه، نقشه راهی را برای ایران و روسیه مشخص کرد که در این چارچوب میتوانند فعالیتها را به شکل مناسبی دنبال کنند.
رئیسجمهور تأکید کرد: عزم و اراده دو دولت برای تحکیم روابط دوجانبه است که یکی از علتهای مهم آن، همسایه بودن با مشخصات جغرافیایی بسیار مهمی است که هر دو طرف در منطقه دارند که از جمله آن در زمینه راه و ترابری است.
وی با اشاره به همکاری ایران و روسیه در کریدور بینالمللی حمل و نقل شمال – جنوب افزود: ما مصمم هستیم که ارتباطات خود را در زمینه کریدورها و زیرساختهای مواصلاتی تکمیل کنیم.
پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی دیدگاههای فعالان اقتصادی روسیه در این نشست گفت: برای اینکه معاهده توافقنامه عملیاتی شود، باید ایران از توانمندیهای روسیه و روسیه از توانمندیهای ایران اطلاع داشته باشد و این امر، نیازمند تشکیلات منسجم اقتصادی، مالی و تجاری است.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: دولت ایران آمادگی دارد تا راه را برای بازرگانان و سرمایهگذاران تسهیل کند تا بتوان توافقات بین تجار و بازرگانان دو کشور بدون مشکل اجرا شود.
رئیس جمهور بنا به دعوت رسمی همتای خود و با هدف گسترش روابط دوجانبه و نیز امضای معاهده مشترک جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به مسکو سفر کرد.
دیدارهای جداگانه با رئیسجمهور و نخستوزیر روسیه و شرکت در نشست مذاکرات هیأتهای بلندپایه دو کشور از دیگر برنامههای پزشکیان در این سفر بود.
پزشکیان و ولادیمیر پوتین رؤسای جمهور ایران و روسیه بعدازظهر جمعه ۲۸ دیماه ۱۴۰۳ در آیینی در کاخ کرملین، معاهده مشترک جامع راهبردی دو کشور را امضا کردند و در کنفرانس مطبوعاتی مشترک پاسخگوی پرسش تعدادی از خبرنگاران بودند.
وزیران امورخارجه، اموراقتصادی و دارایی، راه و شهرسازی، نفت، جهاد کشاورزی، رئیس سازمان انرژی اتمی، رئیس کل بانک مرکزی، معاون امور بینالملل وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و برخی دیگر از دولتمردان و همچنین مهدی طغیانی عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه، رئیسجمهور را در این سفر همراهی میکنند.