خبرگزاری رویترز نوشت، لوکاشنکو در انتخاباتی که غرب مدعی «ساختگی» بودن آن است، پیروز شده و حکومت ۳۱ ساله خود را تمدید کرد.
در همین حال رسانههای دولتی روسیه اعلام کردند، ایگور کارپنکو رئیس کمیته مرکزی انتخابات بلاروس در ساعات اولیه روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: میتوان به جمهوری بلاروس تبریک گفت، ما رئیس جمهور را انتخاب کردیم.
بر اساس نتایج منتشر شده در حساب کاربری کمیته مرکزی انتخابات بلاروس در پیام رسان تلگرام، لوکاشنکو در انتخابات روز یکشنبه موفق شد ۸۶.۸ درصد از آرا را کسب کند.
سیاستمداران اروپایی مدعیاند که این انتخابات عادلانه و آزاد نبوده است، زیرا رسانههای مستقل در این کشور منع شدهاند و مقامات ارشد اپوزیسیون به مستعمرات کیفری برای مجازات فرستاده شده یا مجبور به فرار به خارج از کشور شدهاند.
آنالنا بائربوک وزیر امور خارجه آلمان در پیام رسان ایکس نوشت: مردم بلاروس چارهای نداشتند. این روز تلخی برای همه کسانی است که آرزوی آزادی و دموکراسی دارند.
رادوسلاو سیکورسکی وزیر امور خارجه لهستان، با لحنی ساختگی ابراز تعجب کرد و در پیام رسان ایکس نوشت: به نظر میرسد «فقط» ۸۷.۶ درصد از رای دهندگان، از لوکاشنکو حمایت کردهاند، بقیه در زندان هستند؟
لوکاشنکو در پاسخ به سوالی درباره زندانی شدن مخالفانش گفت که آنها سرنوشت شان را «انتخاب کردهاند».
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی پرمخاطب روز یکشنبه که بیش از چهار ساعت و ۲۰ دقیقه به طول انجامید، گفت: برخی زندان را انتخاب کردند، برخی به قول شما «تبعید» را برگزیدند. ما کسی را از کشور بیرون نکردیم.
انتخابات ریاست جمهوری بلاروس روز یکشنبه برای هفتمین بار در تاریخ این جمهوری برگزار شد. پنج نامزد برای تصدی پست ریاست دولت رقابت کردند. الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور فعلی این کشور بیش از ۳۰ سال ریاست کشور را بر عهده داشته است.
رقبای لوکاشنکو در انتخابات روز دوشنبه، اولگ گایدوکوویچ رئیس حزب لیبرال دموکرات، آنا کانوپاتسکایا تاجر، سرگئی سیرانکوف دبیر اول کمیته مرکزی حزب کمونیست و الکساندر خیژنیاک رئیس حزب جمهوری خواه کار و عدالت بودند.
لوکاشنکو متولد ۳۰ اوت ۱۹۵۴، سیاستمدار، افسر ارتش پیشین و نخستین رئیسجمهور بلاروس است که از زمان تشکیل نهاد ریاستجمهوری در ۲۰ ژوئیه ۱۹۹۴ به این مقام رسید. وی از متحدان سر سخت و دوستان ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه است و اتحادیه اروپا اعلام کرده که انتخابات بلاروس را به رسمیت نمیشناسد.