در بازار طلای تهران امروز (شنبه، ۲۰ بهمن) هر قطعه سکه طرح جدید (امامی) ۷۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و سکه طرح قدیم (بهار آزادی) ۶۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان فروخته شد که به ترتیب نسبت به روز پنجشنبه گذشته پنج میلیون و ۵۵۰ هزار تومان و سه میلیون تومان افزایش داشت.
امروز نیم سکه ۳۹ میلیون و ۷۰۰ تومان، ربع سکه ۲۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و سکه گرمی ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در بازار طلا قیمت خورد که هرکدام به ترتیب ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ۷۵۰ هزار تومان افزایش داشتند.
از سوی دیگر هر گرم طلای ۱۸ عیار به قیمت ۶ میلیون و ۲۶۵ هزار و ۳۰۰ تومان فروخته شد که نسبت به روز پنجشنبه ۲۳۶ هزار و ۹۲۹ تومان افزایش داشت.
همچنین هر گرم طلای ۲۴ عیار با افزایش ۳۱۵ هزار و ۵۵۴ تومانی نسبت به آخرین روز کاری هفته گذشته به هشت میلیون و ۳۵۲ هزار تومان رسید و هر مثقال طلا نیز با یک میلیون و ۲۶ هزار و۳۹۳ تومان افزایش قیمت به ۲۷ میلیون و ۱۴۰ هزار تومان معامله شد.
کاهش قیمت ارز در مرکز مبادله
امروز (شنبه ۲۰ بهمن) در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، بهای هر اسکناس دلار آمریکا به ۶۸ هزار و ۹۵۳ تومان رسید و هر حواله دلار نیز ۶۷ هزار و ۷۵ تومان فروخته شد که نسبت به روز پنجشنبه به ترتیب ۵۴ تومان و ۵۲ تومان کاهش را تجربه کرد.
همچنین در بازار معاملات اسکناس، هر یورو به ۷۱ هزار و ۲۱۷ تومان و حواله یورو ۶۹ هزار و ۲۷۷ تومان قیمتگذاری شد که نسبت به روز یکشنبه در اسکناس ۶۶۹ تومان و در حواله ۶۵۱ تومان کاهش داشت.
درهم امارات نیز ۱۸ هزار و ۷۷۵ تومان و حواله آن نیز ۱۸ هزار و ۲۶۴ تومان، روبل روسیه ۷۰۹ تومان و حواله آن با ۶۸۹ تومان کشف قیمت شد که به ترتیب درهم در اسکناس ۱۵ و در حواله ۱۴تومان کاهش داشت و روبل نیز در اسکناس ۲ تومان و حواله ۱ تومان افزایش داشت.
یوآن چین نیز ۹ هزار و ۴۶۰ تومان و حواله آن به قیمت ۹ هزار و ۲۰۳ تومان معامله شد که نسبت به روز گذشته در اسکناس ۲۹ تومان و در حواله نیز ۲۷ تومان کاهش قیمت را تجربه کرد.
تامین ارز ۸ میلیارد دلاری برای واردات صنایع حمل و نقل و خودرو
همچنین به گزارش مرکز مبادله ایران، بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا ۲۰ بهمنماه، برای واردات سه گروه کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی و همچنین نیازهای خدماتی، مبلغ ۵۸ میلیارد و ۵۷۶ میلیون دلار تامین ارز کرده است.
براساس این گزارش، ۴۵ میلیارد و ۲۹۰ میلیون دلار از ارز تامین شده به گروه تجاری و بازرگانی تخصیص داده شده است؛ صنایع «حمل و نقل خودرو»، «ماشینآلات و تجهیزات تولید» و «معدنی» به ترتیب با ۸، ۵.۵ و ۴.۹ میلیارد دلار بیشترین سهم از ارز واردات صنایع را داشتهاند.
همچنین واردات کالاهای اساسی و دارو نیز ۱۲ میلیارد و ۱۲۴ میلیون دلار ارز را به خود اختصاص داده است؛ ۹ میلیارد و ۴۰۹ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی، و ۲ میلیارد و ۷۱۵ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.
این گزارش حاکی است، یک میلیارد و ۱۶۲ میلیون دلار نیز به تقاضای خدماتی تخصیص داده شده است.
مطابق آمار اعلامی از ابتدای فعالیت تاکنون، معادل ارزش دلاری ۲ میلیارد و ۷۱۷ میلیون دلار در بازار ارز تجاری معامله صورت گرفته است.
حجم کل معاملات این بازار به تفکیک نوع ارز، ۴ میلیارد و ۲۹۳ میلیون درهم، ۹۵۷ میلیون دلار، ۳ میلیارد و ۴۴۲ میلیون یوآن، ۱۱۴ میلیون یورو و ۱۹ میلیون روبل بوده است.
طی این دوره، ۱۰ هزار و ۷۴۶ معامله در نتیجه ۱۷ هزار و ۴۶۸ ثبت سفارش به روش معاملاتی جورسازی (مچینگ) بین بازرگانان انجام گرفت. همچنین تعداد ۴۹۷۲ بازرگان طی دوره مذکور معاملات خود را از طریق کارگزاران یا بانکهای عامل در این سامانه انجام دادهاند.