آفتابنیوز :
آفتاب: تیتر "اتحاد و ایستادگی ملت ایران در مقابل دشمنان، پیروزی و آینده روشن تر این ملت و کشور را رقم خواهد زد" به نقل از مقام معظم رهبری عنوان اصلی روزنامه جمهوری اسلامی است، خراسان همین گزارش را با تیتر " همت و کار مضاعف برای جبران عقب ماندگیهای ۲۰۰ ساله" منعکس کرده، "همت و کار مضاعف برای مبارزه با فساد، فقر و بی عدالتی" در صدر اخبار کیهان آمده و رسالت با جمله "ملت خوش درخشید، سال همت و کار مضاعف".
"قانون بودجه 89 ابلاغ شد" تیتر اول ابرار است، مردم سالاری از قول آیت الله صافی نوشته "یک روز حبس اضافی شرعا قابل توجیه نیست" آرمان از زبان محمد خاتمی در عنوان اصلی خود آورده "از آن چه گذشت پند بگیریم".
ایران روزنامه دولت از "رکورد شکنی نوروزی با 113 میلیون مسافر" خبر داده و جام جم در تیتر اصلی خود ادعا کرده "تلویزیون، نوروز تهران را دیدنی تر کرد".
گزیده مقالات تحلیل ویژه نامهها
مردم سالاری در سرمقاله خود به ویژهنامهائی پرداخته که در روزهای پایانی سال منتشر شده و نوشته ویژهنامههای نشریات طرفدار دولت و منتسب به اصول گرایان با چشم بستن بر اندیشههای متکثر جامعه و تلاش برای حذف نام و تفکر آنان خطر انقلاب مخملی را مبنای رویکردهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی میدانند.
به نوشته این مقاله، ویژهنامههای منتسب به نشریات اصلاح طلب در مقابل با چشم گشودن بر اندیشههای متکثر و مجرب از رادیکالیزه شدن جامعه سخن راندهاند و خطر کشانده شدن جامعه به یک انقلاب و از دست رفتن دستآوردهای انقلاب بزرگ اسلامی و اندیشههای امام خمینی (ره) آن بهشدت نگران هستند و خواستار بازگشت بیچونوچرا به قانون اساسی.
از نگاه سرمقاله مردم سالاری اگر دانشگاهیان در رشتههای ارتباطات و جامعهشناسی تحلیل محتوای علمی و سریعی از این ویژهنامهها که با ویژهنامههای سالهای گذشته بسیار متفاوت هستند، ارائه دهند، متن و بطن دستهبندی نیروهای فکری جامعه نشان داده خواهد شد.
مدیریت اجتماعی آرمان در سرمقاله خود با اشاره به حوادثی که بعد از انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه در کشور رخ داد نوشته یکی از درسهای این حادثه، لزوم تقویت مدیریت اجتماعی است. جامعه یک ارگانیسم و موجود زنده است و صورت بروز هرگونه عدم تعادل و نارسایی در علائم حیاتی آن، میتواند تعارضاتی را به اشکال مختلف در پی داشته باشد که باید مدیریت اجتماعی ضمن پیشگیری از آنها، آثار منفی آنها را بکاهد.
به نوشته روزنامه آرمان باید بپذیریم که ایجاد تعادل ارکانیک در یک نظام و بنا به نگاه سیستمی محتاج مدیریت سیستماتیک در کلیه ابعاد آن است، چنانچه هر یک در نظامهای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی که در جمع تعادل یک نظام را شکل میدهند، دچار عدم تعادل شوند و یا امکان ایجاد تعادل بین این زیر نظامها ممکن نشود، تعارض به وجود خواهد آمد.
آرمان اضافه کرده جوانی جمعیت کشور که میتواند تحولخواه، جسور و متوقع باشد و نیز تجمیع انتظارات عمومی در 30 سال گذشته، دشواری و حساسیت این کارکرد را بیشتر نشان میدهد و راهکار آن ایجاد تعادل است.
مسوولیت پذیری بدون شعار
جام جم در سرمقاله خود با بررسی حوادث سالی که گذشت نوشته بیاعتمادی مردم نسبت به یكدیگر یا به نظام و مسوولان و برعكس یا بیاعتمادی نهادها به یكدیگر مثلا دولت و مجلس، موجب از دست رفتن تعهد جمعی میشود و عدم تعهد جمعی روحیه مسوولیتپذیری را از بین میبرد. ملت و مسوولانی كه مسوولیتپذیر نباشند، به اهداف ملی توجه نمیكنند و منافع فردی و حزبی را بر منافع ملی یا مصالح عمومیترجیح میدهند.
حسین فضائلی نویسنده مقاله جامجم تأکید کرده در برابر حركتهائی برای آسیب رساندن به سرمایه اجتماعی و عدم دستیابی به اهداف ملی، مردم و مسوولان باید هوشیار باشند. تكلیف دشمن روشن است؛ اما دوستانی كه از سر غفلت و دوستنماهایی كه همسو با دشمن در مسیر بیاعتمادی گام برمیدارند، نیازمند مراقبت بیشتر هستند.
در پایان این مقاله آمده سال 89 همت كنیم شعار كمتر بدهیم و همت مضاعف به كار گیریم سمینار و كنگره و همایش برای «همت مضاعف، كار مضاعف»برگزار نكنیم.
فتنه خارجی حسین شریعتمداری مدیر مسوول روزنامه کیهان در اولین شماره سال جدید این روزنامه همچنان تحلیلهای گذشته خود را پیگرفته و با متهم کردن اصلاح طلبان از جمله نامزدهای انتخابات خرداد ماه ریاست جمهوری به ارتباط با آمریکا و دولتهائی خارجی، نوشته: آیا كمترین تردیدی هست كه دشمنان بیرونی و دنبالههای داخلی آنها در جریان فتنه 88، علاوه بر استفاده از اهرمهای سختافزاری نظیر آدم كشی، تخریب، آتش سوزی، حمله به مردم تمامی توان نرمافزاری خود را نیز برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران به كار گرفتند.
حسین شریعتمداری وضعیت سال گذشته را چنین توصیف کرده: فتنهای تحت مدیریت رهبر جمهوری اسلامی از سر نظام گذشت چرا که كه هر جا، نه فقط مردم عادی، بلكه نخبگان و صاحب نظران مومن و متعهد «مو» دیدهاند، آقا از «پیچش مو» خبر دادهاند و آنچه كه پیران خردمند در آینه ندیده بودند، آقا در خشت خام مشاهده كردهاند.
نماینده ولیفقیه در موسسه کیهان نتیجهگیری کرده که با این محاسبه خامنهای همان خمینی است.
افزایش تورم فرهیختگان در گزارشی علت اصلی افزایش تورم در کشور را رشد نقدینگی دانسته و از قول محمد طبیبیان، رئیس سابق موسسه عالی بانكداری نوشته اگرچه نرخ نقدینگی سال 87 در مقایسه با سال 86 رشد منفی 6/18 درصد را نشان میدهد، اما نباید این واقعیت را فراموش كرد كه نقدینگی بیش از 220 هزار میلیارد تومانی در اقتصاد ایران آثار منفی به دنبال دارد.
به نوشته این روزنامه جمشید پژویان، استاد دانشگاه، دلیل اصلی تزریق نقدینگی و افزایش تورم را بیانضباطی مالی دولت میداند و میگوید ریشه اصلی تورم، بیانضباطی مالی است كه در نتیجه كسری بودجه، حجم پول افزایش مییابد.
این اقتصاددان بر اساس گزارش فرهیختگان با رد این مسأله كه با تزریق پول میتوان مشكل رشد اقتصادی را حل كرد میافزاید: با افزایش پول در جامعه مشكل حل نخواهد شد و تجربه دنیا و كشورهای در حال توسعه این مساله را تأیید میكند.
دانه درشتها دو ماه بعد از اعلام دستگیری اعضای یک پرونده بزرگ اقتصادی که صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه آن را اعلام داشت و به پرونده دانهدرشتها مشهور شد روزنامه آرمان خبر داده که مجتمع قضایی امور اقتصادی با انتشار اسامی متهمان پرونده كلاهبرداری ١٧میلیون دلاری از دو بانک دولتی اعلام كرد: در این کلاهبرداری بیسابقه که توسط 14 نفر در سمتهای مختلف صورت گرفته مبلغ 17 میلیون دلار آمریکا از دو بانک صنعت و معدن و توسعه صادرات ایران کلاهبرداری شده است.
به نوشته این روزنامه متهمان با تاسیس شرکتهای مختلف و سوء استفاده از عنوان جعلی برخی افراد در دستگاههای دولتی و جعل اسناد و مدارک مختلف در یک اقدام گروهی و بصورت باندی و با نفوذ در مقامات و مسوولان بانکهای دولتی مبادرت به اخذ تسهیلات و گشایش اعتبار اسنادی مجموعاً به مبلغ ١٧ میلیون دلار كردند تا به اعتبار تسهیلات مذکور کالاهای مختلف وارد کشور كنند.
آرمان از قول مقامات قضائی نوشته این عده با وجود دریافت تسهیلات از دو بانک توسعه صادرات و صنعت و معدن بانکی هیچگونه کالایی وارد کشور نشده بلکه مدارک گشایش اعتبار اسنادی شامل پروفروما، بارنامه، اسناد حمل، گواهی بازرسی استاندارد و اسناد تضمین بانک عموماً جعلی و ساختگی بوده و همگی دستگیر شده اند.
وزیر بی تجربه ابرار در سرمقاله خود نوشته به بیتجربگی وزیر آموزش و پرورش اشاره کرده که مجلس در مورد آن وقت نگذاشت و مهم این بود كه حاجىبابایى باید وزیر میشد و شد، و بهدلیل نداشتن حداقل تجربه مدیریتى در بدو احراز مسئولیت وزارت طرح هاى بدون بررسى كارشناسانه او كه نه یک بار بلكه چند بار از زبانش جارى شد توسط محمود احمدى نژاد منتفى اعلام گردید.
این روزنامه پرسیده آیا وزیر آموزش و پرورش اعلام كرد كه مجوز استخدام ۲۰ هزار معلم ورزش را از دولت گرفته است آیا جناب وزیر مىدانند امروز درصد بالایى از مدارس در آپارتمانها و ساختمانهایى فاقد حداقل یک فضاى كوچک مىباشند و آیا جناب وزیر مىداند در حالى كه باید یک دانشآموز حداقل ۵ متر فضاى آموزشى و ورزشى داشته باشد كه این رقم در بیشتر كشورها تا چند برابر هم وجود دارد در ایران رقمى شاید حداكثر به یک متر برسد!
سرمقاله ابرار از حمیدرضا حاجىبابایى خواسته تا فراموش نکند که در مصاحبه مطبوعاتى قول صریح و قوى به معلمان داد كه تا پایان بهمن ماه سال گذشته هیچ یک از معلمان شاغل و بازنشسته مطالباتى نخواهند داشت و همه پرداخت خواهد شد آیا این تبعیض آشكار و فاحش بین معلمان و معماران انسانى جامعه با وزارتخانه هاى دیگر كه كارمندانشان هنگامى احكام بازنشستگى را دریافت مى كنند كه پاداش ها و دیگر مساعدت هاى مربوط قبلا به حسابشان واریز شده.