کد خبر: ۹۶۹۹۸۷
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۰
ما پول، فناوری و زمان لازم برای حل مشکل ناترازی و کمبود گاز را نداریم

حقیقت بحران قطع برق را به مردم نمی‌گویند؛ تابستان داغ و خاموش در انتظار ایران؟

این حرف‌های که در مورد توسعه انرژی خورشیدی می‌گویند همانگونه که گفتم اینها صرفاً «خورشید بازی» است، آنهای که می‌گویند پنل خورشیدی نصب می‌کنیم تا در خرداد سال بعد به کمک بیاید یا نمی‌فهمد یا دروغ می‌گوید. یک آشفتگی و عدم صداقت بسیار واضع در وزارت نیرو حاکم است
حقیقت بحران قطع برق را به مردم نمی‌گویند؛ تابستان داغ و خاموش در انتظار ایران؟
آفتاب‌‌نیوز :

پس از خاموشی‌های گسترده در بسیاری از محلات پایتخت و تعطیلی بیش از ۲۰ استان کشور، وزارتین نفت و نیرو در دعوای رسانه‌ای هر کدام دیگری را مقصر اعلام کردند، وزارت نیرو مدعی شد که نیروگاه‌ها سوخت به اندازه کافی دریافت نکرده‌اند و وزیر نفت نیز اعلام کرد که سوخت بیش از تعهد تحویل داده‌اند، اما وزارت نیرو به مصوبات در زمینه ایجاد تعادل در سبد مصرف (گاز، مازوت و گازوئیل) عمل نکرده است. 

هاشم اورعی استاد دانشگاه صنعتی شریف در اینباره به آفتاب‌نیوز گفت: وزارت نفت حتی قبل از خاموشی‌های اخیر اعلام کرد که ما روزانه ۵۲ میلیون لیتر گازوئیل تحویل داده‌ایم به نیروگاه‌ها، به نظر می‌رسد وزارت نفت تا حدی که توانسته وظیفه‌اش را انجام داده است، مشکل وزارت نفت این است زمانی که هوا سرد می‌شود مصرف گاز ما به ۶۸۰ میلیون متر مکعب می‌رسد، ترکمنستان هم حاضر به تحویل گاز نشد، وقتی گاز کم می‌آید جایگزین کردن آن با سوخت‌های جایگزین مثل گازوئیل کار آسانی نیست. مشکل اصلی ما که مشکل برق را هم تشدید کرده بحران ناترازی گاز است. ما پول، فناوری و زمان لازم برای حل مشکل ناترازی گاز را نداریم. 

این تحلیلگر حوزه انرژی با انتقاد شدید از برنامه‌ریزی‌های وزارت نیرو در حوزه برق، گفت: گفته شد که حوزه برق_آبی ۱۴ درصد برق کشور را تامین خواهد کرد، اما با توجه به کاهش آب سد‌ها این رقم محقق نشد، اشتباه دوم وابسته کردن شدید برق کشور به گاز بود، ما سال‌ها فریاد زدیم که باید سبد انرژی را متنوع کنید، اما مدیران وزارت نیرو توجهی نکردند. در چنین شرایطی وزیر نیرو به درستی گفت: «ما تابستان سختی خواهیم داشت» ولی دو سه هفته بعد در اظهاراتی متناقض گفت ما مشکل ناترازی را در سال ۱۴۰۵ حل می‌کنیم، بعد گفت در سال ۱۴۰۴ حل خواهد شد، اینها سخنان اشتباهی نیست، بلکه دروغ و کذب محض است. 

اورعی گفت: ما همین الان هم داریم به مردم وعده دروغ می‌هدیم، تقاضای برق در اوائل خرداد اوج خواهد گرفت، در آن زمان ۲۸ هزار مگاوات برق مورد نیاز برای سرمایش و کولر‌ها می‌شود ۳۲ هزار مگاوات که ما اصلاً امکان تامین نداریم. اگر نیروگاه‌ها موفق شوند الان اورهال کنند (که بعید است همه موفق شوند) خود وزارت نیرو اعلام کرد که من فقط توان افزایش ۹۲۰ مگاوات ظرفیت دارم. این حرف‌های که در مورد توسعه انرژی خورشیدی می‌گویند همانگونه که گفتم صرفاً «خورشیدبازی» است، آنهای که می‌گویند پنل خورشیدی نصب می‌کنیم تا در خرداد سال بعد به کمک بیاید یا نمی‌فهمد یا دروغ می‌گوید. در نتیجه یک آشفتگی و عدم صداقت حاکم است.

این استاد مهندسی برق دانشگاه شریف افزود: همین الان هم حقیقت را در خصوص بحران خاموشی‌ها به مردم نمی‌گویند. صنایع برق صنایع را همین الان نیز حداقل دو روز در هفته قطع می‌کنند، جدیداً هم به یک شهرک صنعتی بزرگ گفته‌اند که دیگر شب‌ها نیز نمی‌توانید کار کنید، چون توان تامین برق را ندارند. من نگران Total Blackout هستم، یعنی ممکن است برق آنقدر کم بیاید که رشته کار از دست برود و کل شبکه بخواهبد. 

اورعی افزود: بعید نیست به جای برسیم که کلان شهر‌ها هفته‌ای ۳ روز برق نداشته باشند، مگر امداد غیبی به داد ما برسد. همانگونه که یکی از نمایندگان مجلس و مدیر عملیات شرکت پالایش و پخش اشاره کردند؛ یک و نیم میلیارد لیتر سوخت سالانه‌ای که برای نیروگاه‌ها می‌فرستیم به نیروگاه‌ها نمی‌رسد! حالا یا این مقدار در بازار آزاد فروخته می‌شود و یا از کشور خارج می‌شود و با اطلاع مقامات برای جبران بخشی از زیان فروخته‌اند. آقای غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی هم اشاره کردند که میزان ۴.۶ میلیارد دلار از وامی که به صنعت برق پرداخته‌اند، بازنگشته است و به نظر می‌رسد بخشی از این پول‌ها صرف ساخت نیروگاه‌ها شده و بخشی هم حیف و میل شده است. اصرار بر اینکه بخش برق در ید دولتی‌ها و خصولتی‌ها باقی بماند برای این است که این تخلفات مالی تداوم داشته باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین