کد خبر: ۹۷۱۸۳۲
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۲

رژیم غذایی که خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد

«هدر سندیسون»، پزشک طب طبیعی در کتاب جدیدش با عنوان «معکوس کردن آلزایمر» که به‌تازگی منتشر شده است به افرادی که می‌خواهند سلامت مغز خود را بهبود بخشند، توصیه می‌کند رژیم غذایی‌ را دنبال کنند که سطح قند خونشان را ثابت نگه می‌دارد.
رژیم غذایی که خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد
آفتاب‌‌نیوز :

این متخصص تاکید می‌کند: نوسان مکرر قند خون می‌تواند به مقاومت انسولینی منجر شود و خطر کاهش عملکرد شناختی و بیماری‌هایی مانند آلزایمر را افزایش دهد.

او پیشنهاد می‌کند به جای حذف کامل کربوهیدرات‌ها که منبع انرژی ضروری برای بدن هستند به سراغ جایگزین‌های کم‌کربوهیدرات مانند سالاد‌های غنی از سبزیجات و حاوی پروتئین بروید و به مصرف پروتئین‌ها و چربی‌های سالم اولویت بدهید تا به کاهش نوسان قند خون کمک کنید.

برای مثال یکی از روش‌های ساده برای این کار، تغییر در وعده صبحانه است. مثلا به جای اینکه به سراغ گزینه‌هایی با کربوهیدرات زیاد مانند غلات یا نان بروید، می‌توانید یک کاسه پنیر پرپروتئین یا نیمرو بخورید.

مغز با اینکه فقط دو درصد از وزن بدن را تشکیل می‌دهد، بیش از ۲۰ درصد انرژی روزانه را مصرف می‌کند.

دکتر سندیسون که ۱۵ سال درباره مغز مطالعه کرده است در این زمینه می‌گوید: من همیشه به افراد یادآوری می‌کنم غذا‌هایی بخورند که غذای لازم را به مغز برساند نه اینکه به آن آسیب بزند. باید مواد مغذی به مغز داد تا بتواند ترمیم شود، با سموم مبارزه کند، مواد شیمیایی مغزی تولید کند و به طور کلی برای مدت طولانی جوان، تیزهوش و پرانرژی باقی بماند و این یعنی مصرف غذا‌های غنی از مواد مغذی و کم‌کربوهیدرات؛ مواد مغذی برای ترمیم بافت‌ها، ساخت سلول‌ها و تولید انتقال‌دهنده‌های عصبی و کربوهیدرات‌های کمتر برای ثابت نگه داشتن قند خون و جلوگیری از نوسان شدید آن که به بروز بسیاری از عوارض جانبی موثر بر کاهش عملکرد شناختی مثل سرگیجه، اضطراب، خستگی، تحریک‌پذیری و کاهش تمرکز منجر می‌شود.

به عنوان مثال، خوردن میوه‌های با کربوهیدرات بالا مانند انگور یا هندوانه پس از یک میان‌وعده حاوی پروتئین و چربی بالا مانند ماست یونانی، باعث می‌شود سطح قند خون به‌آرامی بالا برود و سریع‌تر به حالت طبیعی بازگردد.

به گزارش ایندیپندنت، در وعده‌های غذایی، ابتدا غذا‌های با چربی و پروتئین بالا را بخورید و گزینه‌های با کربوهیدرات بالا را بعد از آنها مصرف کنید. همچنین تلاش کنید که میان‌وعده‌های کم‌کربوهیدرات مانند خیار، فلفل دلمه‌ای، پنیر، ماست یا گردو مصرف کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین