آفتابنیوز : آفتاب: بوستان و گلستان، مثنوی و هزار ویک شب در لیست صد اثر داستانی برتر جهان معرفی شد. روزنامه انگلیسی «گاردین» در حالی فهرست صد اثر داستانی برتر جهان در تمام دوران را ارائه کرد که آثاری از ادبیات ایران هم در این فهرست دیده می شود.
این فهرست به ترتیب حروف الفبای نام نویسندگان اثر تنظیم شده و هیچ رتبه بندی در آن لحاظ نشده است؛ هر چند «دن کیشوت» نوشته سروانتس به عنوان اولین اثر داستانی تاریخ ادبیات جهان شناخته شده است.
در بین صد اثر برتر تمام دوران «بوستان و گلستان» اثر شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی،«هزار و یک شب» و «مثنوی» مولانا سه اثر ادبی ایران هستند که البته گاردین در اعلام ملیت پدید آورندگان آنها دچار اشتباهاتی شده است. در این فهرست «بوستان و گلستان» سعدی و «هزار و یک شب» به عنوان بهترین آثار ادبی ایران و «مثنوی» مولانا به عنوان بهترین اثر ادبی کشور افغانستان معرفی شده است.
«گاردین» در این فهرست از هر نویسنده تنها یک اثر معرفی کرده است اما برای بعضی از نویسندگان بزرگ دنیا استثنا قائل شده و چند اثر آنها را در این لیست صدتایی ذکر کرده است. برای نمونه «جنایت و مکافات»، «ابله» و «برادران کارامازوف» که همه آنها نوشته فیودور داستایوفسکی هستند در این لیست دیده می شوند.
«مادام بوواری» و «تربیت احساسات» نوشته گوستاو فلوبر فرانسوی هم از این نمونه است. از دیگر کتاب های فهرست بهترین آثار داستانی برتر جهان به روایت «گاردین» می توان به «غرور و تعصب» نوشته جین آستین، مجموعه داستان های خورخه لوئیس بورخس، «بلند ی های بادگیر» نوشته امیلی برونته، داستان های منتخب آنتوان چخوف، «ژاک قضا و قدری و اربابش» نوشته دنی دیدرو، «خشم و هیاهو» نوشته ویلیام فاکنر، «صد سال تنهایی» نوشته گابریل گارسیا مارکز، «طبل حلبی» نوشته گونتر گراس، «پیرمرد و دریا» نوشته ارنست همینگوی، «اولیس» نوشته جیمز جویس، «محاکمه» نوشته فرانتس کافکا، «دفترچه طلایی» نوشته دوریس لسینگ، «بودنبروک ها» و «کوه جادو» نوشته توماس مان و «در جستجوی زمان از دست رفته» نوشته مارسل پروست اشاره کرد.
نجیب محفوظ، مونتنی، تونی موریسون، موراساکی، جورج اورول، ناباکوف، اوید، پسوسا، ادگار آلن پو، خوان رولفو، ژوزه ساراماگو، ویلیام شکسپیر، استاندال، لئو تولستوی و ویرجینیا وولف از دیگر نویسندگان این فهرست صدتایی هستند. فهرست صد اثر برتر ادبیات داستانی گاردین تفاوت هایی با لیست های مشابه روزنامه ها و مراکز فرهنگی دیگر جهان دارد. برای مثال نام هیچ اثری از اسکات فیتزجرالد در این فهرست قرار ندارد؛ در حالی که «گتسبی بزرگ» و «لطیف است شب» این نویسنده در فهرست صد اثر برتر بیشتر رسانه های دنیا دیده می شود.