کد خبر: ۹۷۲۲۸۵
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۹
حزب‌الله با موفقیت توانست ۳۰۰۰ کادر خود را جایگزین کند

علی لاریجانی: شهید نصرالله گفت اگر به ایران تجاوز نظامی شود، عاشورایی می‌جنگم

مشاور رهبر انقلاب اسلامی گفت: نهایت بی‌آبرویی برای یک رژیمی است که مقادیر بسیاری بمب در منطقه‌ای ریخت و این همه حرف زد ولی در آخر با چنین اتفاقی رو‌به‌رو شد و شکست خورد؛ بله صهیونیست‌ها نفرات بسیاری از فلسطینی‌ها را به شهادت رساندند، اما هنوز سازمان حماس باقی‌مانده است.
علی لاریجانی: شهید نصرالله گفت اگر به ایران تجاوز نظامی شود، عاشورایی می‌جنگم
آفتاب‌‌نیوز :

علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام (شنبه، ۴ اسفند ماه) در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری که به مناسبت مراسم تشییع پیکر شهید سید حسن نصرالله پخش شد، گفت: به خاطر محبوبیت بسیار مرحوم شهید سید حسن نصرالله که یک انسان بزرگ بود علی القاعده تشییع بسیار با عظمتی برگزار خواهد شد.

وی افزود: شهید سید حسن نصرالله یکی از شخصیت‌هایی بود که جان خود را در راه نجات بشریت از ظلم و ستم و سیاهی فدا کرد. او کار بزرگی را انجام داد شاید در عصر حاضر هیچ ستمگری به اندازه رژیم صهیونیستی وجود ندارد که این گونه سفاکانه مردم را کشتار می‌کند.

مشاور رهبر انقلاب اسلامی گفت: شهید سید حسن نصرالله در تمام عمر به‌دنبال مجاهدت در راه رفع این ستم از مردم بود. البته این تلاش فقط مختص مردم لبنان نبود بلکه دل مشغولی او برای کل بشریت بود. یک سخنی از شهید حاج قاسم سلیمانی در معابر شهری به چشم می‌خورد که من مدافع یا سرباز کسی هستم که در خانه‌اش به او ستم می‌شود، شهید حسن نصرالله واقعا اینگونه بود یعنی نسبت به سرنوشت انسان‌ها بسیار حساس و رای همه ملت‌ها دلسوز بود مخصوصاً نسبت به ایران و ملت ایران.

لاریجانی گفت: یک بار از او شنیدم که می‌گفت؛ من اگر روزی احساس کنم به ملت ایران تجاوز نظامی شده عاشورایی می‌جنگم. او می‌خواست بگوید که تحمل این را ندارد که به ملت ایران ستم شود و در آن شرایط عاشورایی می‌جنگد. تعلق خاطر به اینکه بشریت را از یوغ ظلم و ستم خارج کند همان آرمانی بود که امام خمینی هم در دفاع از مستضعفین داشت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: شما این آرمان و هدف را با وضعیتی که در دنیای امروز وجود دارد، مقایسه کنید که به طور مثال برای اینکه در اوکراین می‌گویند که، چون کشوری به آنها کمک کرده باید همه معادن را او بدهند یعنی مانند بساز و بفروش‌ها که دنبال منافع خود هستند، عمل می‌کنند. لذا؛ هیچ حلقه‌ای نسبت به بشریت مشاهده نمی‌شود ولی شهید سید نصرالله اینگونه بود. 

وی ادامه داد: گاهی اوقات تصور می‌کنند که اگر این افراد را حذف فیزیکی کنند مشکل حل خواهد شد که یک اشتباه بزرگ است، چون چنین شخصیت‌هایی بر قلب‌ها حکومت می‌کنند. یکی از مثال‌های واضح آن مربوط به خواننده خانمی است که در لبنان به عشق سید حسن نصرالله یک سرود را خوانده مواجبی دریافت و فشاری هم بالای سر خود حس نکرده است ولی وقتی می‌بیند که فردی در راه ملت او، بشریت و عزت ملت لبنان فداکاری می‌کند، چنین شخصیتی بر قلب‌ها حکومت کرده است.

لاریجانی با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی شهید سید حسن نصرالله تاکید کرد: شاید خدمات این مرد بزرگ به این زودی درک نشود. یک تعبیری از مرحوم شهید مطهری وجود دارد نسبت به علامه طباطبایی که فرمودند؛ صد سال پس از دوره خود خدمات این شخصیت درک خواهند کرد که این سخن درباره شهید سید حسن نصرالله نیز صدق می‌کند. 

وی افزود: بسیاری از اوقات این فضای غبار آلود عظمت این مرد را نشان نمی‌دهد که جدای از سجایای اخلاقی و امور دیگری که در فرد موجود داشت یک نگرانی نسبت به آینده بشریت، مردم لبنان و مسلمانان داشت. هنگامی که حجم بسیاری از مشغله‌های شهید سید حسن نصرالله مبارزه با رژیم صهیونیستی بود که حزب الله لبنان برای صیانت از مردم این کشور در مقابل ستم صهیونیست‌ها ایجاد شد، اما ذهن او مشغول موضوعات بزرگی بود یعنی اگر در کشور دیگری ستم رخ می‌داد هم نگران بود. فرض کنید در ونزوئلا، وقتی که آمریکایی‌ها تحریم می‌کردند او دنبال می‌کرد که مردم این کشور قرار است چه اقداماتی انجام دهند که به معنای نگرانی سید حسن نصرالله از شرایط آنها بود که مردم ونزوئلا در این تحریم‌ها چه سرنوشتی دارند و وضعیت آنها را تعقیب می‌کرد.

لاریجانی با بیان اینکه سید حسن نصرالله علی رغم وجود تضاد‌ها و جنگ‌های درونی که در این کشور وجود داشت توانست آنها را به وحدت برساند، خاطرنشان کرد: جدای از کاریزمایی که داشت و دفاعی که از مردم لبنان انجام می‌داد اصولاً یک فرد عقلگرا بود یعنی فداکار بود در راه آرمان‌های خود و بسیار با تدبیر عمل می‌کرد و شرایط را ملاحظه می‌کرد و ترتیبی می‌داد که به صورت منقول یک فکر سیاسی بتواند تحقق پیدا کند.  اینگونه نبود که یک حرف کلی مطرح کند که قابل تحقق نباشد بلکه محاسبه می‌کرد به همین دلیل فرض کنید در دوره‌ای از زمان درگیری‌های بین حتی جناح مقاومت وجود داشت که او با تدبیر بسیار آنها را مرتفع کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: وقتی آرمان‌های بزرگ‌تری وجود داشته باشد نزاع‌های خرد و کوچک در درون او هضم خواهد شد و سید حسن نصرالله به خوبی از این موضوع آگاه بود لذا یک آرمان بزرگی را طرح می‌کرد که همه در کنار و ذیل او قرار می‌گرفتند. شهید نصرالله بسیار انسان منصفی بود و قدر دیگران را عزیز می‌دانست و به اندازه هر کدام از آنها به این شخصیت‌ها بها می‌داد. منهای این ویژگی که گاهی کمتر در سیاستمداران وجود دارد و گاهی مطلق گرایی می‌کنند و یا گروهگرایی می‌کنند هیچ‌گاه چنین ویژگی را در شهید سید حسن نصرالله مشاهده نکردم.

لاریجانی بیان کرد: شهید سید حسن نصرالله با وجود اینکه عظیم‌ترین نیروی مقاومت را در لبنان به وجود آورده بود قدر دیگران را هم می‌دانست به طور مثال مسیحیان نیز در نگاه او مورد اعتنا قرار داشتند، وقتی با ژنرال عون هم در مسائل سیاسی لبنان وحدت کرده بود‌ها یک جناح دیگری مسیحی بودند ولی قدر آنها را می‌دانست و می‌گفت خط قرمز ما این است که مراقب باشیم حقوق او ضایع نشود. او همواره می‌فهمید که باید شرایط را با نوعی عقلانیت با توجه به تضاد‌ها و نزاع‌های لبنان چگونه تدبیر کند که آرامش بر آنجا حاکم شود.

مشاور رهبر انقلاب، اخلاق‌گرایی شهید سید حسن نصرالله را یک ویژگی بارز در او دانست که موجب جذابیت این شخصیت ممتاز شده بود، خاطرنشان کرد: شاید من که بیش از ۲۰ ملاقات چندین ساعته با او داشتم که در اوج درگیری‌ها هم بود، هرگز مشاهده نکردم نسبت به کسانی که خصم او بودند جمله بی‌احترامی نسبت به آنها داشته باشد. البته ممکن بود آنها را نقد کند ولی همین نقد هم با احترام صورت می‌گرفت و حرف زشت و ناپسندی نسبت به آنها بیان نمی‌کرد.

وی افزود: این ویژگی یک سیاستمدار پخته است که در بحران‌ها و شرایط مختلف حد امور را رعایت کند، شهید سید حسن نصرالله یک سیاستمدار و مرد سیاسی بسیار پخته و ورزیده و در تراز یک سیاستمدار مسلمان بود.

لاریجانی ضمن اشاره به صداقت در رفتار، کلام و عملکرد شهید سید حسن نصرالله گفت: او بسیار صادق بود و عمر خود را برای مجاهدت در راه خدا صرف کرد و لحظه‌ای فارغ از این امر نبود البته زندگی سختی هم داشت. این ویژگی یک سیاستمدار پخته است که در بحران‌ها و شرایط مختلف حد امور را رعایت کند، شهید سید حسن نصرالله یک سیاستمدار و مرد سیاسی بسیار پخته و ورزیده و در تراز یک سیاستمدار مسلمان بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن اشاره به صداقت در رفتار، کلام و عملکرد شهید سید حسن نصرالله گفت: او بسیار صادق بود و عمر خود را برای مجاهدت در راه خدا صرف کرد و لحظه‌ای فارغ از این امر نبود البته زندگی سختی هم داشت. شهید سید حسن نصرالله با وجود اینکه قدرتمندترین فرد در منطقه بود، اما همواره در حال مراقبه بود که یک فضیلت بسیار بزرگ است.  مجموعه خصلت‌های گوناگون باعث شده بود که او یک شخصیت جذاب داشته باشد و در فنون نظامی نیز انسانی متبحر و مسلط بود و در طراحی‌ها کم نمی‌آورد و عقل دوراندیشی در این امور داشت.  رفتن شهید سید حسن نصرالله یک صدمه بزرگ و از دست دادن یک پشتیبانی بزرگ برای همه مسلمانان و انسان‌ها بود، چون او یک فرد دردمند برای همه بشریت بود. البته شاید اینگونه مقدر بود یعنی افرادی که چنین جان بر کف و پاک باخته هستند، آنها می‌خواهند که در رختخواب از دنیا نروند و با همان لباس مجاهدت دنیا را ترک کند. خونی که از شهید سید حسن نصرالله ریخته شد یک فضای بزرگ دیگری را در جریان حزب‌الله به وجود آورد.

وی ادامه داد: در سفری که به لبنان در کوران مبارزات حزب الله با صهیونیست‌ها داشتم، نسلی از جوانان را مشاهده کردم که آنها به خاطر شهادت سید حسن نصرالله یک استواری در اراده پیدا کرده بودند که وقتی از آنجا بازگشتم خدمت مقام معظم رهبری و دوستان دیگر عرض کردم که آنها حتماً پیروز خواهند شد. به همین دلیل اسرائیل نتوانست در سرزمین پیشروی کند و آنها مقاومت کردند که در برخی جا‌ها حداکثر ۲ کیلومتر و در برخی دیگر از نقاط حدود ۳۰۰ متر پیشروی کرده بودند و می‌آمدند و باز می‌گشتند، چون آنها مانند سنگر‌های پر انرژی مقابل صهیونیست‌ها بودند.  برقراری آتش بس در لبنان نیز به خاطر تقاضای خود اسرائیلی‌ها بود. البته حزب الله نیز خواهان چنین رخدادی بود، اما نماینده آمریکا در لبنان حضور پیدا کرد تا مشکل اسرائیل را حل کند، این ظرفیتی که در آنجا به وجود آمد به خاطر همین شهادت بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی با اشاره به اینکه پس از شهادت شهید سید حسن نصرالله همه فکر می‌کردند که شیرازه حزب الله با این حادثه دچار فروپاشی خواهد شد، تاکید کرد: چنین اتفاقی یعنی عدم دچار شدن حزب الله به فروپاشی قطعاً کار خدا بود ولی این ظرفیت در حزب الله به وجود آمده بود که توانستند ۳۰۰۰ کادر خود که عملاً از میدان کنار رفته بودند را جایگزین کنند و سازمان را سرخط کنند و مقاومت را انجام دادند. این همان میراث شهید سید حسن نصرالله بود که حزب‌الله لبنان را پایه گذاری کرد و بعید می‌دانم صهیونیست‌ها و دشمنان در آینده بتوانند نسبت به این سازمان رزم و سیاسی که در آنجا وجود دارد، اقدامی انجام دهند. 

لاریجامی ادامه داد: بسیار تعجب می‌کنم چگونه غربی‌ها وقتی راجع به موضوع حزب الله سخن می‌گویند بسیار غیرعادلانه و غیر منطقی سخن می‌گویند؛ در سفر اخیر که وزیر خارجه آمریکا به اسرائیل انجام داد، همزمان ۱۸۰۰ بمب بسیار سنگین توسط آمریکا به اسرائیل منتقل شد. البته این مقدار جدای سلاح‌هایی است که غربی‌ها به اسرائیل داده‌اند.  همزمان می‌گفتند که باید حزب‌الله خلع سلاح شود. واقعا عجیب است که خطی وجود دارد بین رژیم صهیونیستی و لبنان، آن‌ور خط می‌گویند ما همه‌جور سلاح می‌دهیم و این‌ور خط را می‌گویند باید همه‌جانبه خلع سلاح شود که البته نمی‌توانند این کار را بکنند، اما ببینید تمام این تئوری چه‌قدر ظالمانه است.

لاریجانی، صحنه سیاسی در دنیا را در حالت غیرعادلانه و غیرمعقول توصیف کرد و ادامه داد: وضعیتی که در خود آمریکا به وجود آمد؛ زمانی می‌گفتند سیاست باید بر آزادی اقتصاد نظارت کند تا از مسیرش خارج نشود، حالا یک الیگارشی به وجود آوردند که ثروتمندترین افراد دنیا بر سیاست نظارت می‌کنند و در دنیا تئوری دموکراسی واژگون و مبتذل شد.  ما در دورانی زندگی می‌کنیم و اتفاقاتی رخ می‌دهد که نسبت به قرن هجدهم که پایه‌گذاری مثلاً دموکراسی در غرب با آرمان‌هایی انجام شده، درست ۱۸۰ درجه تغییر کرده ولی می‌گویند ما از دموکراسی و آزادی هم دفاع می‌کنیم.

مشاور رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فکر می‌کنم تحولات منطقه باید قدری با زمان گره بخورد، تاکید کرد: اکنون به گونه‌ای است که نتیجه این اقدامات سبوعانه باید به مرور روشن‌تر شود تا قدر به منزلت نیرو‌های مقاومت مکشوف شود. اکنون در صحنه سوریه وضعیتی در حال ظهور و بروز اصلی خود اسرائیلی‌ها احساس خطر می‌کنند یعنی اینگونه نیست که وقتی وضعیت را آشفته می‌کنید دودش در چشم بقیه نرود، شما وضعیت را آشفته می‌کنید ولی دیگر کنترل آن را در دست ندارید و نتیجه چیز دیگری می‌شود.  لبنان کشوری است که واقعاً تحت ستم واقع شد یعنی یک زمانی اسرائیلی‌ها آمدند و همه بیروت را به بهانه حضور فلسطینی‌ها و انجام اقدام علیه صهیونیست‌ها تسخیر کردند که در پاسخ به این اتفاقات جریان حزب‌الله به وجود آمد و اسرائیلی‌ها با یک شرمندگی مجبور به ترک بیروت شدند. اکنون فضایی به وجود آوردند که مثلاً ما بر لبنان سیطره داریم البته حتماً که سیطره زمینی ندارند و خودشان نیز می‌دانند ولی سیطره هوایی دارند و با بمباران مشکل ایجاد می‌کند.

حزب‌الله لبنان یک سنگر مقابل اسرائیل است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: این نکته‌ای است که به نظر بنده پس از مدتی برای دولت لبنان مکشوف خواهد شد که اگر یک سرمایه بزرگ مانند مقاومت در آنجا نباشد نمی‌توانند زندگی راحتی را در مقابل اسرائیل داشته باشند کما اینکه اکنون در سوریه آمده‌اند قسمتی از سرزمین سوریه را تصرف کردند و سه نقطه دیگر از این کشور را بمباران کردند چرا که ادعا داشتند انبار‌هایی از گذشته در آنجا وجود داشته است. لذا؛ وضعیت سوریه را اینگونه ناامن کرده‌اند.  اگر به اسرائیل مجال بدهند همین وضعیت را دارد. حزب الله یک سنگری است که در مقابل این رفتار وجود دارد. این موضوع به قدری زمان نیاز دارد که فهمیده شود و باید حوصله کنیم. این سرمایه وجود دارد و باید هنوز ذات رژیم اسرائیل برای برخی کشف شود که زمانی با حزب الله درگیر بودند. اتفاقا در برخی اظهار نظر‌های داخل اسرائیل این نکته وجود دارد که باید کاری کنیم موضوع تبادل اسرا با حماس به قدرت‌نمایی دوم تبدیل نشود لذا مدام تهدیدات بلاوجهی را نیز مطرح می‌کنند که ممکن است بمب گذاری کنند یا هر نوع اقدام دیگر که نیز مطلع هستند که تمام این سخنان یک عملیات روانی است و کسی نیز به آنها اعتنا نمی‌کند. فکر می‌کنم تشییع پیکر سید حسن نصرالله بسیار با عظمت خواهد بود، چون شهید نصرالله در قلب مردم لبنان و سایر کشور‌ها جای دارد. البته مقداری سفر به لبنان را سخت گرفتند تا حادثه بزرگ همراهی مردم با شهید نصرالله شکل نگیرد ولی آنها با چنین اقدامی نتیجه‌ای نخواهند گرفت کما اینکه در غزه هم نتوانستند کاری از پیش ببرند.

لاریجانی گفت: مهم‌ترین مطلبی که نتانیاهو درباره غزه گفت این بود که باید حماس از بین برود، اما آیا اکنون حماس از بین رفته است اگر از بین رفته اسرائیل با کدام گروه در حال تبادل اسرا است. مخصوصاً صحنه‌هایی که نفرات حماس با لباس نظامی در تبادل اسرا حاضر می‌شوند اصلاً آبرویی برای اسرائیلی‌ها باقی نگذاشته است. این وضعیت درباره حزب‌الله لبنان هم وجود دارد.نهایت بی‌آبرویی برای یک رژیمی است که مقادیر بسیاری بمب در منطقه‌ای ریخت و این همه حرف زد ولی در آخر با چنین اتفاقی رو‌به‌رو شد و شکست خورد؛ بله صهیونیست‌ها نفرات بسیاری از فلسطینی‌ها را به شهادت رساندند، اما هنوز سازمان حماس باقی مانده است و با اقدامات خود نشان می‌دهد که به دلیل دارا بودن سازماندهی قوی، گروگان‌های اسرائیلی را زنده به صهیونیست‌ها تحویل می‌دهد پس معلوم می‌شود که حماس مکان‌های امنی در اختیار دارد. وقتی یک جریان فکری بتواند بر قلوب تصرف داشته باشد، با کشتار و نظایرش، آن تفکر و آنجا تشدید می‌شود، کمااینکه الان در غزه همین است. مگر تهدید نکردند مردم غزه باید بیرون برود، کسی رفت؛ می‌تواند برود؛ بیرون می‌روند؛ نمی‌روند. چون هر خانواده بچه‌های‌شان و والدین‌شان کشته شده‌است، کجا برود؟ نمی‌تواند بروند. اگر در بین خودمان چنین حادثه‌ای رخ می‌داد ما می‌توانستیم سرزمین خودمان را ترک کنیم؛ آنان هم مثل ما هستند، سال‌ها است مجاهدت می‌کنند و در همین جریان غزه ۵۰ هزار نفرشان کشته شدند و بیش از اینها مجروح شدند. رفتار غرب سخت‌افزارانه است و فکر می‌کنند با رفتار سخت‌گیری مثلاً با جمادات طرف هستند! اینان انسان هستند و عواطف دارند و این عواطف نمی‌گذارد شما به آنان ستم کنید و می‌ایستند جلوی شما.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت طرح کوچاندن مردم غزه نمی‌شود که اجرایی شود. مردم مصر بسیار با تمدن هستند، یعنی اگر کوچکترین اشتباهی را سیاست‌مدارانشان مرتکب شوند، تمام مصر دچار بحران می‌شود، هر کشور دیگری هم باشد، می‌شود، چون بسیار روشن است که یک ظلم بسیار فاحش است.

مشاور رهبری انقلاب گفت: مگر می‌شود ۲ تا ۳ میلیون انسان را آواره کرد؟ این، ناشی از مشکل مکانیکال‌بودن سیاست است. رفتارشان در سیاست را با اداره املاک عوضی گرفتند. مگر ممکن است که در صحنه عمل مثلاً کوچ‌دادن یک جمعیت بزرگ رخ دهد؟ ممکن است مثلاً در جایی هزار نفر را جابه‌جا کرد ولی ۲ میلیون انسان را می‌شود جابه‌جا کرد؟ ۲ میلیون آدمی که زخمی و بااراده هستند و حاضر نیستند سرزمینشان را رها کنند. گفتند در جای دیگر به آنان امکانات می‌دهیم، مردم غزه هوشیارتر از این حرف‌ها هستند.

لاریجانی با بیان اینکه یکی از نکات مهمی که حرکت شهید نصرالله را ایجاد کرد یک نوع بیداری و هوشیاری در جوان‌های منطقه است که اگر با اراده حرکت کنند در مقابل یک رژیم از نظر تسلیحاتی، بسیار قوی، می‌توانند بایستند، تصریح کرد: این نمونه در حال تکثیر است و مربوط به ایران هم نیست. آنان می‌گویند این امر فقط ناشی از ایران است، نه؛ این جریان فکری به وجود آمده است. فلسطین را با چنددهه قبل مقایسه کنید، بسیار جوانان رشیدی دارد که پای آرمان‌های‌شان ایستاده‌اند. شما در عراق و کشور‌های دیگر می‌بینید که هوشیارند و جوانان مسائل را تعقیب می‌کنند. این جریان با بسازبفروشی و وعده وعید مالی مشکلش حل نمی‌شود. مطمئنم اگر حتی امریکایی‌ها و غربی‌ها فشار بیاورند و یک عده‌ای از آنان را بتواند به کشور‌های دیگری ببرند، آن کشور را نابود کرده‌اند و مردم آن کشور تحمل نمی‌کنند. حالا این کار رخ نمی‌دهد و الان هم در گفت‌و‌گو‌های سیاسی که مطرح است، طرح جایگزین مطرح است. یعنی اعراب پیشنهاد جایگزین بدهند، چون حرف گنده‌ای زدند که بعد بتوانند با آن، معامله سطح پایین‌تر کنند وگرنه می‌دانند که نمی‌شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: شما الان وضعیت اعراب را می‌بینید همان وضع مثلاً چندماه پیش است؟ نیست. احساس نگرانی دارد. یعنی الان احساس می‌کنند باید همدیگر را دریابند. این شروع تحول در منطقه است. ممکن است با امریکا ارتباط داشته باشند و قول و قرار‌هایی با آمریکا هم بگذارن ولی خودشان در دلشان نگران وضع خاورمیانه هستند.

لاریجانی در واکنش به سخنان مجری برنامه مبنی بر محافظه‌کاری فراوان برخی رهبران کشور‌های عربی در قبال آمریکا، تصریح کرد: باید شرایطشان را درک کرد و نباید به آنان خیلی سخت گرفت. وضعیت فعلی اقتضا می‌کند این‌طور باشند، اما در گفت‌و‌گو‌هایی که با آنان می‌شود کاملاً در حال روشن شدن هستند که اگر جلوی این وضعیت نایستند خودشان هم دچار بحران می‌شوند. یعنی این کشور‌ها همگی دچار سایش می‌شوند و بنابراین کاملاً به فکر این هستند که جلوی چنین حرکت‌هایی را سد کنند. نمی‌گویم دولت‌مردانشان خیلی به این سادگی بیدار می‌شوند ولی برای آینده خودشان خطر را احساس کردند ولی در بدنه جوانان یک بیداری وجود دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین