آفتابنیوز : آفتاب:این سمفونی كه در دهه فجر امسال اجرا میشود، 1357 نوازنده، به تعداد سال پیروزی انقلاب، حضور خواهند داشت و هدف از آن، گذشته از ثبت در كتاب ركوردهای گینس، پاسداشت انقلاب اسلامی است.
رئیس انجمن موسیقی هرمزگان در این باره به فارس میگوید: انجمن موسیقی هرمزگان با بهرهگیری از تمام ظرفیتها در راستای برگزاری سمفونی فجر انقلاب كار خود را از چند روز گذشته در این رابطه با قدرت تمام آغاز كرده است.
به اعتقاد كیانوش جهانبخش، تمام قدرت انجمن موسیقی هرمزگان، درواقع تمام قدرت مردم این استان است؛ چرا كه «اصالت و قدمت موسیقی بومی هرمزگان برای ایرانیان و منطقه شناخته شده است و به جرأت میتوان گفت كه در این استان موسیقی وارد زندگی مردم شده و روزانه مورد استفاده قرار میگیرد.»
جهانبخش ادامه میدهد: ما معتقدیم قطعا نمیتوانیم به تنهایی چنین كار بزرگ هنری را رقم بزنیم و در این راستا دست تمام اصحاب فرهنگ و هنر را با ناز و نیاز میفشاریم و از آنها كمك میطلبیم.
طبیعی است كه اجرای این سمفونی با این تعداد نوازنده در هیچ سالنی ممكن نیست. در تهران نیز سالنی كه بتواند این تعداد نوازنده را در خود جادهد وجود ندارد؛ حتی اگر نوازندهها در جایگاه تماشاچیان بنشینند!
بنابراین جهانبخش و همكارانش به ساخت سازهای نظیر سازههای نمایشگاهی در سواحل استان هرمزگان میاندیشند. او میگوید: به اعتقاد بنده برگزاری این سمفونی تنها در یك سازه همانند سازههای نمایشگاهی قابل اجرا خواهد بود و جزایری همانند هرمز، ابوموسی یا ساحل بندرعباس میتواند محل مناسبی برای برگزاری این سمفونی باشد.
اما قسمت جالب حرفهای رئیس انجمن موسیقی هرمزگان، مربوط به طرحی است كه مطابق آن استان هرمزگان، پایتخت موسیقی ایران خواهد شد؛ درست مثل طرحی كه چند ماه است مسئولان استان قزوین برای پایتختی این استان در هنر خوشنویسی دربارهاش حرف میزنند.
جهانبخش میگوید: طرحی را در دست داریم كه امید است بتوانیم در پی اجرای آن و با حمایت مجلس و اداره فرهنگ و ارشاد، بندرعباس را بهعنوان پایتخت موسیقی ایران در كشور مطرح كنیم.
البته حق با جهانبخش است. هرمزگان، نوازندگان چیرهدستی دارد و عود و برخی سازهای محلی در این استان، ابزاری همگانیاند؛ درست همان طور كه تنبور و دف در كردستان و كرمانشاه... .
نخستین سمفونی هرمزگان به مناسبت روز ملی خلیجفارس با حضور نوازندهها، سازها و خوانندههای بومی این استان همراه با یك خواننده شناختهشده كشور 10 اردیبهشت برگزار میشود.
البته این سمفونی تنها حكم تمرین كوچكی دارد برای سمفونی اصلی دهه فجر و در آن تنها 60 نفر از هنرمندان هرمزگان حضور دارند. به گفته رئیس انجمن موسیقی هرمزگان، محمود راهبر، علی امینی، امیر رحمانیان و بامداد امینی بهترتیب كار خوانندگی، تنظیم، آهنگسازی و شعر این سمفونی را برعهده دارند.