آفتابنیوز : آفتاب- فروزان آصف نخعی: بالاخره نبرد پارازیتها صدای مسئولان ایرانی را نیز درآورد تا جایی که دفتر امور بینالملل سازمان صداو سیما نسبت به ارسال پارازیت برروی برنامههای این رسانه در خردادماه سال گذشته به اتحادیه مخابرات جهانی شکایت کرد و خواستار آن شد تا ارسال پارازیت بر روی برنامههای تلویزیون ایران متوقف شود.
دفتر امور بینالملل صدا و سيما در نامه خود با ذکر تاریخ و ساعت مشاهده پارازیتها تاکید دارد که پخش برنامههای تلویزیون دولتی ایران، در برخی موارد به دلیل پخش پارازیت با اشکال مواجه شده است. در این نامه آمده که بنا بر کنوانسیون ژنو "پخش برنامه برای مردم هر سرزمين بهمنظور ترغيب آنها به اعمالی مغاير با نظم و امنيت داخلیشان را ممنوع كرده است" و ایران در رعايت قوانين و مقررات این اتحاديه "سوابق بسيار روشن و درخشان" دارد و تاکنون "هيچ مورد نقض قوانين و تخلف" از سوی ایران دیده نشده است.
جهان نیوز به نقل از منابع مطلع نوشته بود که یكی از مقامات ارشد شركت "یوتل ست " فرانسه هشدار داده بود درصورت ادامه ارسال پارازیت از سوی شركت مخابرات ایران، منتظر اجماع جهانی نخواهد شد و دسترسی جمهوری اسلامی ایران به تمامی ماهواره های مخابراتی رادیو تلویزیونی و زمین شناسی متعلق به این شركت را قطع خواهد كرد.
یوتل ست در پی شكایت شبكه های "دویچه وله " آلمان و "بی بی سی " انگلیس درخصوص ارسال پارازیت های شركت مخابرات ایران و قطع شدن این شبكه ها در كشورمان اعلام كرد پیش از این اعتراضات شكایت خود را به آژانس ملی كنترل فركانس فرانسه ارائه كرده است.
یوتلست، شرکت خدمات تلویزیونهای ماهوارهای، در اسفند ماه سال گذشته اعلام کرده بود که در 9 ماه گذشته دو بار از ایران به دلیل "ارسال عامدانه پارازیت" بر روی شبکههای بیبیسی فارسی و صدای آمریکا شکایت کرده است.
آژانس مخابرات سازمان ملل متحد نیز از کشورمان خواسته بود که انداختن پارازیت روی برنامههای ماهوارههای بینالمللی را متوقف کند. اتحادیۀ مخابرات جهانی نیز تذکر داد که مداخله در امواج این ماهوارهها غیر قانونی است.
ولی حوزه بین الملل صدا و سیما با اشاره به حق بیان آزاد، مینویسد که برخی اعضاء اتحادیه مثل بی.بی.سی، حقوق ایران را نادیده گرفتهاند و سپس میافزاید که کنوانسیون 1936 ژنو، "پخش برنامه برای مردم هر سرزمين به منظور ترغيب آنها به اعمالي مغاير با نظم و امنيت داخلیشان را ممنوع كرده است... اين ممنوعيت تحريک به جنگ داخلی، شورش و اغتشاش را در برمیگيرد".
سازمان صدا و سیما در این نامه از رییس اتحادیۀ مخابرات جهاني انتقاد میکند و مینویسد: "در حالی كه انتظار میرفت كه شما به عنوان رئيس اتحاديه در قبال اقداماتی از قبيل پخش تصاوير مخل امنيت داخلی و حاكميت ملی... تشويق به شورش و درگيری فيزيكي با مأموران پليس، حمايت از اقدامات تروريستی و حتی آموزش استفاده از مواد انفجاری... موضعگيری نماييد، ولی متأسفانه هيچگونه عكسالعملی نشان نداديد و بهجای حمايت از يكی از اعضاء خود مسأله را با سكوت پشت سر گذاشتيد".
سه کشور بريتانيا، فرانسه و آلمان نیز در اسفند ماه سال گذشته در نامهای از اتحاديه اروپا خواستند برای مقابله با ارسال پارازيت بر روی برنامههای ماهوارهای از سوی جمهوری اسلامی اقداماتی اتخاذ کند.
در نامه مشترک وزرای امور خارجه اين سه کشور اروپايی به کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی و امنيتی اتحاديه اروپا، درخواست شده است تا در فروش تکنولوژیهايی که میتواند به حکومت ايران در امر سانسور کمک کند محدودیت ایجاد شود.
در همين زمينه، در بهمن سال گذشته نیز شبکههای صدای آمريکا، بیبیسی فارسی و دويچهوله در بيانيهای ضمن ادعای ارسال پارازيت از سوی ايران روی برنامههای اين سه شبکه خواستار لغو آن شده بودند.
آن طور که در بیانیه شرکت یوتلست آمده ، این شرکت اولین بار در ماه مه سال 2009 از ایران به دلیل ارسال پارازیت شکایت کرده و بار دوم ماه گذشته شکایت خود را به نزد "اتحادیه بینالمللی ارتباطات" برد.
ديويد ميلی بند، وزير امور خارجه بريتانيا، برنارد کوشنر، وزير امور خارجه فرانسه، و گیدو وستر وله، وزير امور خارجه آلمان، نیز در نامهای در اسفند سال گذشته از وزرای 27 کشور اروپايی خواسته بودند اقدامات ايران در زمینه ارسال پارازیت را به شدت محکوم کرده و از تهران بخواهند فوراً ارسال پارازيت را متوقف کند.
در اين نامه همچنین آمده بود: در صورتی که ايران در برنامههای ماهوارهای رسانههای خارجی مانند "بی بی سی" و "دويچه وله" اختلال ايجاد کند، اتحاديه اروپا میبايست اقدامات "جدی" عليه جمهوری اسلامی انجام دهد.
این وزيران میگويند: بيش از 70 راديو و تلويزيون خارجی برنامههای خود را از طريق ماهواره "يوتل ست" برای ايران پخش میکنند که در 22 بهمن، ايران ارسال پارازيت بر روی اين ماهواره را شدت بخشيد.