آفتابنیوز :
آفتاب: مهندس میرحسین موسوی در دیدار با اعضای کمیته دانشجویی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ضمن ارائه تحلیلی از وضعیت کشور، با اشاره به نیروی انسانی عظیمی که در دانشگاهها وجود دارد، گفت: شرایط موجود باعث شده است نفوذ اهداف جنبش سبز در دانشگاهها عمیقتر شود و امروز در دانشگاهها فعالیت سیاسی توام با عقلانیت درحال گسترش است. بحثهای واقعبینانه در مورد نقاط ضعف و قدرت توام با استقامت و تامل برای ادامهی راه سبز حیاتی است.
به گزارش پایگاه اینترنتی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران وی تصریح کرد علت اینکه دستگیریها منجر به توقف جنبش سبز نشده است همان واقعیتی است که در شعار کلیدی مردم یعنی “ما بیشماریم” تبلور یافته است. این شعار بسیار مهم است در سطح دانشگاهها 3،5 ملیون دانشجو حضور دارد که اکثریت قریببهاتفاق آنان میدانند راه سرافرازی کشور گسترش امواج سبز آگاهی و مسئولیت در میان تودههای ملیونی مردم است. دانشجویان فرزندان مردم هستند و به خوبی آگاهیبخشی و اطلاعرسانی را تاکنون انجام دادهاند.
موسوی با بیان اینکه ما راهسبز را طوری باید تعریف و معرفی کنیم که همهی 70 ملیون جمعیت کشور حتی مخالفان ما را در بربگیرد، تبیین شعارهای درست و منطبق با خواستههای بهحق مردم را یکی از وظایف اصلی علاقمندان به جنبش سبز برشمرد و تاکید کرد وظیفهی ماست که شعارها را با دقت و درست انتخاب کنیم و سپس بر سر تحقق آنها بایستیم.
مهندس موسوی آزادی و عدالت را دو کلید واژهی مهم در حرکت جنبش سبز دانست و گفت: عدالت و آزادی از هم جداییناپذیرند و آن کسی که وضعیت معیشتی فلاکتبار دارد بیشتر در معرض از دست دادن آزادیهای اساسی است.
وی گفت: راهحل مشکلات اقتصادی مردم و کشور اقتصاد صدقهای نیست. شما حاصل بهباد دادن ثروتهای ملی و درآمدهای نفتی را نگاه کنید. هر روز ما بیشتر از دیروز به درآمدهای نفتی وابسته شدهایم و بازارهای ما پر از کالاهای خارجی است در حالی که تقریبا همهی صنایع و کشاورزی ما در وضعیت بسیار دشواری قرار دارند. شما در مورد وضعیت نیروی کار کشور دقت کنید. بنده واقعا وقتی با این سیاستها و فساد و بیبرنامگی و در کنار آن قول نرخ بیکاری 5درصد را می شنوم حیرت میکنم. این روندها اگر ادامه یابد، در آینده سند چشم انداز 20 ساله یک شوخی که برای گول زدن مردم تهیه شده است تلقی خواهد شد و نه یک سند معتبر برای نشان دادن راه پیشرفت کشور. امروز یک چهارم زمان تعیین شده برای نیل به اهداف گذشته است. بیاییم بدون تعصب بررسی کنیم که آیا به آن اهداف نزدیکتر شدهایم یا دورتر.
موسوی اظهار داشت: بنده چشماندازی برای آزادی مطبوعات و رسانهها آنچنان که در قانون اساسی آمده است نمیبینم. فلذا باید علاقمندان به جنبش سبز خود را با شرایط موجود تطبیق بدهند و در همین شرایط سخت، راههایی را برای بسط آگاهی و گسترش رسانهها پیدا کنند. گذشته از آن همهی ما امروز باید در محیط فعالیت و خانهی خود یک رسانه باشیم.
موسوی افزود: بههنگام جنگ تحمیلی که تاسیسات مهم کشور زیر بمباران قرار داشت و از سوی دیگر عناصری که خود را به صدام فروخته بودند از هیچ خرابکاری کوتاهی نمیکردند، بعضیها معتقد بودند که بهتر است بگذاریم جنگ تمام شود تا با بازسازی را شروع کنیم. ولی دولت به این نتیجه رسید که هنوز آتش یک انفجار در یک مجتمع و یا پالایشگاه و تاسیسات خاموش نشده است، ما باید بازسازی را شروع کنیم. یعنی شعار اینکه باید قدرت سازندگی ما از تخریب دشمن پیشی بگیرد، جا افتاد. الان هم همان تجربه باید مورد توجه قرار گیرد. هر منفذی که بسته میشود بلافاصله باید پنجرههای دیگری گشوده شود. هر روزنامهای که بسته میشود، راه انتشار یک روزنامهی دیگر در چهارچوب قانونی جستجو شود. هر وبلاگی که بسته میشود ده ها وبلاگ دیگر برای دفاع حقوق مردم باید راه اندازی شود. این تنها راه است و ما بیشماریم و ما میتوانیم این کار را انجام دهیم. باید توجه کنیم راه کوتاه نیست. ما باید یاد بگیریم که فعالیتهای بهحق سیاسی خود را با زندگی روزمرهی خود در اینجا و آنجا توامان اداره کنیم. عظمت جنبش از ابتکار افراد معدودی نابغه بر نمیخیزد.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه عظمت جنبش از فعالیت انسانهای بی شماری ناشی میشود که آشکار و پنهان در حدی که میتوانند در گشوده کردن این راه به آیندهی سبز کمک میکنند، گفت: در این راه حتی یک دعای خیر از یک فرد گمنام در یک گوشهی دورافتادهی کشور مغتنم است. در راه سبز کسی فکر نمیکند که کار بزرگ انجام میدهد، بلکه همه فکر میکنند که کار درست انجام میدهند. همه باید بدانند که ما میخواهیم کار درست انجام دهیم. ما میخواهیم از کرامت ذاتی انسانها دفاع کنیم. ما میخواهیم مفهوم ملت ایران مساوی یک پادگان و یا یک گروه اندک تلقی نشود. ایران یعنی بیش از 70 ملیون شهروند آزاد و با فرهنگ و اعتقادات رنگارنگ. ما از این کثرت و تنوع نمیترسیم. ما اصولگراها را دوست داریم همانطور که همهی اقشار ملتمان را. و همهی فرهنگهای موجود را. و همهی قومیتها و همهی زبانها را دوست داریم.
مهندس میرحسین موسوی در ادامه افزود: ما میگوییم قرار بود قرائتی رحمانی از اسلام را که سایهی مهربانی و تحمل را در کشور باز کند داشته باشیم، نه برخوردهای تند و خشن با مردم. و الان هم میگوییم راه حل مسائل رسیدگی به خانوادههای شهدا و باز کردن در زندانها و آزاد کردن رسانهها و انتخابات آزاد رقابتی غیر گزینشی است. اگر میگویید حکومت نوکر مردم است، نوکر ولی نعمت خود را آزار نمیدهد، او را به زندان نمیاندازد، او را محدود نمیکند و خواستههای خود را به نام خواستهی مردم مطرح نمیکند. شما بگذارید برای آنکه صدا و سیما رسانهی ملی باشد، ملت بیاید در آن رسانه صحبت کند. نه آنکه حتی یک مناظرهی ساده و کنترل شده را طاقت نیاورید.
موسوی گفت: همه بدانند که راه حل مشکلات کشور در منحرف کردن اذهان مردم از مسائل اساسی نیست. حکومت باید همیشه به فکر زلزلهی پایتخت باشد، نه آنکه خوابنما شود که زلزلهای بزرگ در راه است. در حالی که دولت مدیریت و قدرت جابجایی حتی چند هزار نفر در تهران را ندارد، نباید با لفظ آمرانه از خروج 5 ملیون نفر از مردم تهران صحبت کند. شما اول نمنم ببارید و سپس غرش رعد و برق را داشته باشید. شما یک رشد معقول را برای رفاه و آموزش و بهداشت مردم داشته باشید و سپس تبلیغ افزایش نرخ جمعیت کشور را بکنید. امروز سیاستهای بدون حساب و کتاب و خیال پردازیها کشور را در مقابل تهدیدات خارجی قرار داده است. درست است که همهی ملت ما آماده است در مقابل هر نوع تهدید بیگانه متحد بایستد، ولی در عین حال مسببان این شرایط در داخل را فراموش نخواهد کرد. بنده توصیه میکنم که بهجای آنکه ناممکن جابجایی 5 ملیون نفر از تهران را بدهیم، ضمن اقدامات درست و سنجیده، برای مواجهه با هر خطر ناشی از بلایای طبیعی تلاش کنیم که خطر بلایای خارجی خودساخته را از سر ملت دور کنیم. فکر نکنیم مردم گفته ها و اعمال ما را فراموش میکنند. مردم حتی نسبت به سرنوشت کرمها و لاک پشتی که به فضا حساسند و میخواهند بپرسند نتایج تحقیقات در مورد این حیوانات بیگناه به کجا انجامید.