کد خبر: ۹۸۰۰۱۶
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۵

انتقاد دموکرات‌ها از ترامپ در پی جنگ تجاری و افت بازار سهام آمریکا

دموکرات های مجلس سنای آمریکا از اعمال تعرفه‌های متقابل دونالد ترامپ بر کالاهای وادراتی کشورهای مختلف جهان به خاک ایالات متحده آمریکا و افت شدید بازار سهام این کشور و جهان بشدت انتقاد کردند.
انتقاد دموکرات‌ها از ترامپ در پی جنگ تجاری و افت بازار سهام آمریکا
آفتاب‌‌نیوز :

سناتور برایان شاتز، از ایالت هاوایی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که معاملات روز اول پس از اعلام تعرفه‌های ترامپ، بدترین معاملات در پنج سال اخیر بود و ارزش سهام همچنان در حال کاهش است و پس‌انداز‌های بازنشستگان را نابود می‌کند.

این سناتور ایالت هاوایی افزود: مردم عادی نمی‌توانند از این شرایط خارج شوند.

سناتور گری پیترز از ایالت میشیگان نیز گفت: شرکت‌های سرمایه دار در شاخص اس‌اند پی ۵۰۰ در روز پنجشنبه ۲.۴ تریلیون دلار از ارزش خود را از دست دادند و "درحال حاضر (روز جمعه)، ۲ تریلیون دلار دیگر ضرر کردند. "

سناتور پیترز گفت: «ترامپ با معیشت آمریکایی‌ها، با پس‌انداز آنها در دوران بازنشستگی و با درآمد آمریکایی‌ها، قمار می‌کند.»

سناتور‌ها از محدودیت‌های تعرفه‌ای گلایه دارند، اما نسبت به تغییر سیاست ابراز خوش بینی می‌کنند.

سناتور جین شاهین از ایالت نیوهمپشایر نیز گفت: «ما از کسب‌وکار‌ها در سراسر نیوهمپشایر، از صنعت گردشگری گرفته تا تولید، شنیده‌ایم که از توانایی ادامه فعالیت و ضرر و زیان‌هایی که متحمل خواهند شد، بسیار نگران هستند.»

به گفته این سناتور دموکرات نیوهمپشایر، برخی گفتند که عدم اطمینان تامین کنندگان و مشتریان کانادایی آنها را به لغو قرارداد‌ها سوق داده است.

اما برخی از سناتور‌های جمهوری خواه نسبت به تعرفه‌های وضع شده علیه شرکای تجاری آمریکا ابراز خوش بینی کردند.

استیو داینز جمهوریخواه از مونتانا گفت که از گزارش‌هایی که نشان می‌دهد دولت ویتنام در حال حاضر فعالانه با دولت در یافتن راه‌هایی برای کاهش تعرفه‌ها درگیر است.

داینز گفت که او امیدوار است کاخ سفید «راه‌هایی برای کاهش برخی از این موانع تعرفه‌ای و غیرتعرفه‌ای که بر بسیاری از مشاغل آمریکایی، کشاورزان و دامداران آمریکایی تأثیر می‌گذارد، پیدا کند.»

رئیس جمهوری آمریکا، تعرفه جهانی ۱۰ درصدی «پایه» را بر تمامی کالا‌های وارداتی به ایالات متحده، در روزی که «روز آزادی» (دوم آوریل ۲۰۲۵ برابر با ۱۳ فروردین ۱۴۰۴) نامیده می‌شود، اعلام کرد.

ترامپ همچنین از تعرفه ۱۰ درصدی بر کالا‌های انگلیسی و ۲۰ درصدی بر کالا‌های اتحادیه اروپا در یک برهه خاص تاریخی برای تجارت جهانی رونمایی کرد. ایالات متحده آمریکا برخی از کشور‌ها را با تعرفه‌های بسیار شدیدتری تا ۵۰ درصد، هدف قرار خواهد داد.

ترامپ یک روز پس از اجرای تعرفه‌ها ادعا کرد "عمل به پایان رسیده است و بیمار زنده ماند و در حال بهبودی است. "رئیس جمهوری آمریکا مدعی شد: "خبر اولیه این است که بیمار بسیار قوی‌تر، بزرگ‌تر، بهتر و انعطاف‌پذیرتر از همیشه خواهد بود. آمریکا دوباره بزرگ خواهد شد! ".

اما بازار بورس وال استریت آمریکا در روز پنجشنبه به علت وضع تعرفه‌های گسترده دولت دونالد ترامپ شاهد ریزش سنگین ارزش سهام بود و پس از آنکه چین به خاطر تعرفه‌های دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در اقدامی تلافی‌جویانه برای واردات کالا‌های آمریکایی تعرفه وضع کرد، بازار سهام آمریکا با رشد منفی بیشتری مواجه شد و به پایین‌ترین سطح خود در یک روز رسید.

شبکه سی ان ان آمریکا روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد: سهام‌های ایالات متحده برای دومین روز متوالی دچار افت شدید شدند و در حوالی ساعت ۱:۲۰ بعدازظهر به وقت محلی (نیویورک) به پایین‌ترین سطح خود در آخرین روز هفته کاری میلادی رسیدند.

شاخص داو جونز ۱۹۰۰ واحد یا ۴.۶ درصد کاهش یافت. شاخص اس‌اند پی نیز ۵۰۰ واحد یا ۵.۲ درصد رشد منفی داشت. همچنین شاخص نزدک کامپوزیت ۵.۳ درصد کاهش یافت.

سرمایه گذاران آمریکایی نگران هستند که تشدید شدید جنگ تجاری اقتصاد آمریکا و جهان را وارد رکود کند.

جروم پاول رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی امریکا) از پیش‌بینی اینکه آیا اقتصاد آمریکا در رکود فرو خواهد رفت یا خیر، امتناع کرده است، اما او امروز (جمعه) در یک پرسش و پاسخ اذعان کرد که به دلیل تعرفه‌های ترامپ سطح تورم می‌تواند بالا باقی بماند و رشد اقتصادی می‌تواند بیش از حد انتظار کند شود، زیرا دامنه تعرفه‌ها بسیار بزرگتر از پیش‌بینی بانک مرکزی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین