آفتابنیوز : 
بهگزارش نشريات روز جمعه پاكستان در حوادث مختلفي كه درشهرهاي مولتان، گوجرانواله، فيصلآباد، رحيم يارخان، دره اللهيار، جعفرآباد، كراچي و ديگر مناطق اين كشور روي داد، حداقل ۲۰۰نفر نيز مجروح شدند.
در روزهاي پيش از برگزاري انتخابات نيز حداقل ۲۰نفر در درگيريهاي مسلحانه ميان هواداران نامزدهاي رقيب انتخاباتي كشته شده بودند.
ارتش پاكستان ۴۰هزار نيروي نظامي و شبهنظامي را براي كمك به پليس در برقراري نظم و آرامش در حوزههاي انتخابيه مستقر كرده بود.
اگرچه نتايج رسمي مرحله اول اين انتخابات كه در نيمي از حوزههاي انتخابيه در سراسر اين كشور برگزار شد روز شنبه اعلام ميشود، با اين حال گزارشهاي غيررسمي حاكي است، نامزدهاي حزب حاكم مسلم ليگ حاكم تاكنون از رقيبان خود پيشي گرفتهاند.
قانون انتخابات پاكستان تصريح دارد كه رايگيري براي شوراهاي شهر و روستا بايد بدور از رقابتهاي سياسي انجام گيرد، با اين حال تقريبا تمام گروههاي رقيب اعم از احزاب حاكم و اپوزيسيون از نامزدهاي مورد نظر خود حمايت كردهاند.
گزارشهاي دريافتي حاكي است، گروههاي مخالف دولت نامزدهاي هوادار حكومت و مسوولان برگزاركننده انتخابات را به موارد متعدد نقض قانون انتخابات و تقلب متهم كردهاند.
در يكي از حوزههاي رايگيري مربوط به زنان در شهر كراچي بازرسان انتخاباتي صندوقي را يافتند كه پيش از آغاز انتخابات انباشته از تعرفههاي رايگيري شده بود.
مسوول يك حوزه انتخاباتي در اين شهر نيز در ميان ۱۳نفري است كه به اتهام نقض قانون انتخابات دستگير شدهاند.
از پيشاور مركز ايالت سرحد، به زنان اجازه شركت در برخي از حوزههاي رايگيري داده نشد و از طريق بلندگوي بعضي مساجد اين شهر از زنان خواسته ميشد، در روز رايگيري در خانه بمانند.
يك گروه هوادار حقوق زنان بنام "بنياد عورات" دولت محلي ايالت سرحد را كه در دست ائتلاف احزاب مذهبي بنام "مجلس متحده عمل" است متهم كرد كه از مشاركت زنان در انتخابات جلوگيري شده است.
كميسيون انتخابات با حمايت از مشاركت زنان اعلام كرده است، نتايج شمارش آرا در حوزههايي كه زنان از مشاركت در انتخابات در آنها منع شده باشند، محسوب نخواهد شد.
همچنين در مولتان از شهرهاي عمده ايالت پنجاب حدود ۶۵۰كارت شناسايي تقلبي از رايدهندگان كشف و ضبط شد و در شهر سيالكوت اين ايالت نيز افراد مسلح اقدام به ربودن برخي از صندوقهاي راي كردند.
"كنور دلشاد" دبير كميسيون انتخابات اعلام كرده است، بيش ازپنجاه درصد از واجدان شرايط اين مرحله راي خود را به صندوقها انداختهاند و انتخابات در مجموع در شرايط مناسبي برگزار شد.
اين انتخابات براي دومين بار در پاكستان برگزار ميشود و چهار سال پيش براي نخستين بار در اين كشور به اجرا درآمد.
بنابرآمار منتشره، حدود ۲۲۸هزار نفر نامزد شركت در انتخابات محلي پاكستان شدهاند كه يك چهارم آنان را زنان تشكيل ميدهند.
حكومت پاكستان شركت اعضا و رهبران گروههاي ممنوعه و فرقهگرا را در انتخابات محلي منع كرده و با دعوت از نمايندگان سازمانهاي خارجي به آنان اجازه داده است، بر روند برگزاري انتخابات نظارت داشته باشند.
تحليلگران ميگويند كشورهاي غربي فرآيند برگزاري انتخابات شوراهاي محلي را در پاكستان با دقت و از نزديك دنبال ميكنند و در انتظار نتايج آن هستند تا درباره روند پيشرفت مردمسالاري در اين كشور بهويژه پس از روي كار آمدن حكومت ارتشبد مشرف قضاوت كنند.
"شوكت عزيز" نخست وزير پاكستان از انتخابات روز پنجشنبه اظهار رضايت كرده و گفته است، برگزاري انتخابات شفاف به ارتقاي وجهه پاكستان در جامعه بينالملل كمك ميكند.
قرار است پنجشنبههفته آينده مرحله دوم اين انتخابات در حوزههاي باقيمانده برگزار شود.