آفتابنیوز : آفتاب:بهرام افشارزاده كه این روزها سعی كرده خود را از حاشیه ها دور نگه دارد، علیرغم اینكه از حاشیههای اخیر دلخور به نظر می رسد اما جز از برنامههای بازیهای آسیایی از چیز دیگری صحبت نمیكند. او معتقد است كه نباید به حاشیهها دامن زد چرا كه گوانگجو نزدیك است.
به اعتقاد وی حفظ مكان ششمی گذشته در دسترستر است. او با صداقت میگوید اگر بتوانیم 30 درصد مدالها را نسبت به گذشته افزایش دهیم، كار بزرگی كردهایم. متن كامل گفتوگوی افشارزاده با ایسنا به این شرح است:
* برنامههای هیات اجرایی برای گوانگجو چگونه پیش میرود؟
پنجاه و سومین جلسه هیات اجرایی را هفته گذشته برگزار كرده كه در آن به ارائه خلاصه وضعیت تیمها و كمیتههای مختلف به اعضای هیات اجرایی پرداختیم. ستاد تداركاتی بازیهای آسیایی 2010 از سال گذشته كار خود را آغاز كرده است. این ستاد یكی از اركان اصلی كمیته ملی المپیك است. در ساختار جدید ستاد تداركاتی سعی كردیم نواقص و كمبودهای ستادهای گذشته را جبران كرده و مشكلات را برطرف كنیم. از همان ابتدا كمیتههای علمی، تحلیل فنی و نظارت، سنجش و اندازهگیری، برنامه و بودجه و فرهنگی در دل این ستاد شروع به كار كردند.
* فدراسیونها چگونه خود را برای گوانگجو آماده می كنند؟
كلیه برنامههای روزشمار در فدراسیونها از ابتدای فروردین اجرا شده است. از ابتدای سال جاری تا بازیهای گوانگجو فدراسیونها موظفند بر طبق برنامه روزشمار عمل كنند.
* كار كمیته علمی چیست؟
ارتقا و روزآمد كردن دانش كادر فنی، سرپرستی و مربیان تیمهای ملی، تطبیق برنامههای تیمهای ملی با هدف جلوگیری از تمرینزدگی، كمك به مربیان جهت تحلیل مهارتهای ورزشی، ارزیابی دورهای از وضعیت فدراسیونها و شناخت تیمهای حریف، از مهم ترین اقدامات كمیته علمی در سال گذشته بوده است.
* كمیته سنجش چگونه عمل می كند؟
ارزیابی ویژگیهای آنتروپومتریكی، تهیه نورم و برگزاری كلاسهای آمادگی جسمانی از مهمترین فعالیتهای كمیته سنجش است. ازآنجا كه در جلسه شورای برونمرزی، مصوب شد كه تنها تیمهایی به بازیها اعزام شوند كه كمیتهی سنجش، توانایی آنها را تایید كرده باشد چرا كه نشان داده شده است كه افرادی كه در تستهای كمیته سنجش بهترین نتیجه را كسب كردهاند، در المپیك نیز در اوج آمادگی بوده و بهترین نتایج را به دست آوردهاند. این كمیته تا اعزام تیمها به گوانگجو در سه مرحله (اواخر خرداد، مرداد و آخرین مهلت اعزام تیمها) از بازیكنان تست میگیرد و براساس نتایج آن تستها تیمها اعزام خواهند شد.
* فعالیتهای كمیته فرهنگی چگونه پیش میرود؟
فعالیت كمیته فرهنگی روی غلطك افتاده است. شناخت رابطین فرهنگی برای ارتباط سریع و بموقع برای انجام كارهای فرهنگی، بررسی برنامهی فدراسیونها از نظر موازین فرهنگی، آسیب شناسی مسائل فرهنگی، ایجاد انگیزه در جهت رشد فضائل اخلاقی و آگاهی رسانی برای انتشار مبانی انقلاب اسلامی از طریق ورزشكار از مهمترین فعالیتهای كمیته فرهنگی در چند ماه گذشته بوده است. كمیته فرهنگی همچنین با همكاری موسسه زبان كیش اقدام به برگزاری كلاس زبان برای ملیپوشان كرده است. برگزاری كلاسهای خوشنویسی، نقاشی و عكاسی نیز از دیگر اقدامات این كمیته است.
* از كمیته روانشناسی چه خبر؟
در حال حاضر بیش از 30 روانشناس به صورت فعال در خدمت فدراسیونها هستند. دستیابی به اطلاعات روانی و اجتماعی ورزشكار، حائز اهمیت است. این كمیته برنامهی پیشنهادی فدراسیون را با علم روز روانشناسی تطبیق داده است. این كمیته همچنین اقداماتی چون شناسایی میزان سطح اضطراب و انگیزش ورزشكار، كمك به ارتقای سطح مهارتهای روانی و اقدامات پیشگیرانه، كمك در بكار گماری روانشناسان مجرب، تشكیل مركز مشاوره و رواندرمانی و معرفی روانشناس به فدراسیونها را در دستور كار خود قرار داده است. تاكنون 20 كارگاه آموزش مهارتهای روانی برای ورزشكاران دختر و پسر و چهار كارگاه آموزش مهارتهای روانی برای مربیان برگزار شده و چاپ بروشور و بولتن نیز از دیگر اقدامات كمیته روانشناسی است.
* كمیته پزشكی چه می كند؟
كمیته پزشكی مرتب برنامه پزشكی فدراسیونهای مختلف را پیگیری میكند تا مشكلات احتمالی را برطرف نماید. در حال حاضر50 پزشك در اردوها حاضر بوده و ورزشكاران حاضر در اردو تحت پوشش بیمه تكمیلی هستند. بررسی تطبیق برنامههای فدراسیون از نظر پزشكی، بهبود وضع بهداشت اردوها، كنترل برنامه تغذیه، پیشگیری، توانبخشی و درمان ورزشكاران و فعالیتهای مبارزه با دوپینگ، تهیه و تنظیم شناسنامه بهداشت ورزشكاران و توسعه دانش مربیان به منظور جلوگیری از آسیب دیدگی، از دیگر اقدامات كمیته پزشكی است. مسوولان كمیته پزشكی با نمایندگان وزارت بهداشت نیز جلسه برگزار كردهاند و برای هر فدراسیون یك پزشك تعیین شده است.
* وضعیت بودجه را چگونه ارزیابی می كنید؟
تا به حال 100 جلسه با فدراسیونهای مختلف برگزار كرده و برنامههای هدفمند آنها را مورد بررسی قرار دادهایم. در حال سطح بندی و اولویتبندی فدراسیونها به منظور اختصاص بودجه هستیم. مسلما فدراسیونهایی كه به گوانگجو اعزام میشوند بودجه بیشتری دریافت خواهند كرد. در سال گذشته 992 اردوی آمادگی در 32 رشته ورزشی برگزار كردیم. پیشبینی میشود در سال جاری 5 هزار و 40 روز اردو برای 41 رشته ورزشی برگزار كنیم. آییننامه پرداخت حقالزحمه مربیان و ورزشكاران تنظیم شده است. امسال دغدغه بودجه نداریم. از طرفی خود فدراسیون مبلغ خوبی دریافت كرده است. سازمان نیز به كمیته ملی المپیك كمك میكند.
* تشكیل ستاد بازیهای گوانگجو توسط سازمان موازیكاری نیست؟
نه! وقتی برنامهها از چند كانال پیگیری شود و تشریك مساعی صورت گیرد، خود به خود فدراسیونها بیشتر احساس مسوولیت كرده و بهتر كار میكنند. وقتی كه تیمهای مختلف را گروههای مختلف رصد كنند، بهتر نتیجه خواهیم گرفت. در حال حاضر سازمان نقش حمایتی و نظارتی دارد و كمیته ملی المپیك پل ارتباطی بین فدراسیونها و مجامع بینالمللی است.
* آیا حاشیه و مسائل جانبی در كمیته ملی المپیك و سازمان تربیت بدنی به عملكرد تیمهای ملی و فدراسیونها لطمه نمیزند؟
مطمئنا اگر این دو ارگان، هماهنگ با هم عمل كنند، فدراسیونها نتایج بهتری خواهند گرفت. حضور مستمر مسوولان كمیته ملی المپیك و سازمان تربیت بدنی با هدف ارزیابی تیمهای ملی در اردوهای تداركاتی، میتواند مثمر ثمر باشد. وقتی ارزیابی تیمهای ملی از طریق سازمان و كمیته صورت گیرد، ارزشمند است.
* ناظرهای كمیته ملی المپیك چگونه كار میكنند؟
در حال حاضر 20 تحلیلگر كار نظارت و تحلیل برنامههای تیمهای ملی را به عهده دارند. بر عملكرد تیمهای ملی كمیته فنی و كمیته تداركاتی نیز نظارت میكنند. اولویت بندی تیمها بر اساس نتایج گذشته خواهد بود تا بتوانیم از فعالیتها بهتر نتیجه بگیریم.
* آیا به عنوان چهارمی در گوانگجو خواهیم رسید؟
كسب عنوان چهارمی در بازیهای آسیایی خیلی سخت است. برای اینكه به مقام چهارم برسیم، باید 11 مدال دور قبل را دو برابر كنیم و این كاری سخت و طاقتفرساست. اگر بتوانیم تعداد مدالهای خود را تا 30 درصد هم افزایش دهیم، كار بزرگی انجام دادهایم. تعداد مدالهای كاروان ایران بستگی به قرعهكشی تیمها، شرایط مسابقه، شرایط ورزشكاران و برنامهی فدراسیونها دارد. بعید میدانم بتوانیم چهارم شویم. نگه داشتن عنوان ششم برای ما احتمال در دسترستری است. در دوحه نیز كشورهای هفتم تا نهم فقط یكی دو مدال با ما اختلاف داشتند. خیلی از مدالهای ما نیز در آن دوره در روز آخر به دست آمد و كشتی نتایج را عوض كرد وگرنه هشتم، نهم بودیم.
* تكلیف تیم ملی امید چه شد؟ آیا برای انتخاب سرمربی دیر نشده است؟
در حال حاضر در كمیته ملی المپیك 150 استاد فعالیت میكنند تا بتوانیم در تیمهای مختلف ورزشی در گوانگجو خوب نتیجه بگیریم. اگر به باشگاههای لیگ برتر فوتبال هم نگاه كنید میبینید كه یك باشگاه مثل استقلال و پیروزی به تعداد افراد حاضر در زمین، روی نیمكت ذخیره خود نیز نیرو دارد. من معتقدم كه با دو نفر نمیشود تیم ملی امید را اداره كرد. باید یك گروه متشكل از پزشك، سرپرست، فیزیوتراپ، روانشناس و... تیم امید را هدایت كنند. همه جای دنیا دارند گروهی كار میكنند. از طرفی لازم است باشگاهها نیز همكاری كنند. قبول دارم كه باشگاهها برای بازیكنان خود هزینه كردهاند اما تیم ملی و حضور مقتدر در بازیهای آسیایی و المپیك، ویترین هر كشور است. به نظر من باید افرادی روی كار بیایند كه بتوانند روی ورزشكار اثر گذاشته و مدیران باشگاهها آنها را قبول داشته باشند تا بتوانند به راحتی با باشگاهها و مربیان لابی كرده و ورزشكاران آنها را در اختیار بگیرند نه اینكه مثل حالا باشگاها لیگ برایشان مهمتر از بازیهای ملی باشد. كادر جدید باید به شهرستانها بروند و بازیكنانی كه از قلم افتاده را پیدا كنند. آنها باید تك ستارهها را انتخاب كنند.
* با توجه به دعوت از شش داور ایرانی برای تست قضاوت در مسابقههای المپیك، چه كسی مسوول پرداخت هزینهی این شش داور است؟
هر فدراسیون برای خود ضابطهای دارد. این مسائل به بودجه فدراسیونها بستگی دارد. در گذشته داوران خودشان هزینه میكردند اما من معتقدم كه داور هم جزء كادر فنی است و میتواند نقش اساسی در پیشبرد ورزش كشور داشته باشد. هرچه داوران ما قویتر باشند، برای ورزش ایران بهتر است.
* اگر داورها برای داوری در بازیهای المپیك تست دعوت شوند، آیا كمیته ملی المپیك هزینه آنها را پرداخت میكند؟
بله. در صورتی كه از داوری از ایران برای قضاوت بازیهای المپیك دعوت شود، ما هزینه اعزام داور را متقبل خواهیم شد.
* اگر فدراسیونی شخصا اقدام به جذب مربی خارجی كند، چه كسی هزینه دستمزد مربی را پرداخت خواهد كرد؟
هر فدراسیون در صورتی كه بخواهد خودش سرمربی خارجی انتخاب كند، ابتدا باید با كمیته ملی المپیك هماهنگ كند تا در بحثهایی مانند نیروی انتظامی، وزارت كار و مالیات، به مشكل برنخورد چرا كه یك مربی خارجی مجوز كار میخواهد اما هزینه پرداخت دستمزد به عهده فدراسیونهای ورزشی است. هم اكنون سی و شش مربی از طریق كمیته المپیك استخدام و تمام مراحل قانونی حضور آنها در كشور انجام شده و هیچگونه مشكلی ندارند. این موضوع را باید در نظر بگیریم كه حتی بازیكنان باشگاهها و مربیان فوتبال باشگاهی نیز باید سلسله مراتب و مراحل اداری و قانونی را كه مطابق با مقررات و قوانین نظام است طی كنند تا با مشكل مواجه نگردند.