کد خبر: ۹۸۳۵۰۵
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۳

وزیر کشور: یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز بازگردانده شدند

وزیر کشور با بیان اینکه فرصت‌های شغلی زیادی توسط اتباع گرفته شده است، گفت: در سال گذشته، بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر از اتباع غیرمجاز بازگردانده شدند.
وزیر کشور: یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز بازگردانده شدند
آفتاب‌‌نیوز :

اسکندر مومنی امروز در نشست سراسری استانداران در سال ۱۴۰۴ که با موضوع سرمایه‌گذاری برای تولید در سالن پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شد، با بیان اینکه می‌خواهم به دو موضوع مشخص اشاره کنم، گفت: نخست، موضوع ساماندهی انرژی است که همه شما عزیزان، به ویژه استانداران، درگیر آن بوده‌اید. سازمان صدا و سیما نیز با تمام توان در این زمینه مشارکت کرد. برآورد‌ها و بررسی‌های انجام شده در این راستا نشان از نقش قابل توجه صدا و سیما دارد.

وی افزود: علاوه بر موضوعاتی که از رسانه ملی به صورت سراسری پخش می‌شد، صدا و سیمای مراکز استان‌ها نیز همکاری بسیار خوبی داشتند و این احساس در مردم ایجاد شد که همراهی خوبی وجود دارد. البته این همراهی باید تداوم داشته باشد. در مورد پویش نحوه تصادف نیز، سازمان صدا و سیما جلوتر از بسیاری از دستگاه‌ها، بدون هیچ توقع یا قرارداد مالی، کار خود را انجام داد و بسیار هم اثرگذار بود.

وزیر کشور با اشاره به ظرفیت‌های سازمان صدا و سیما در حوزه فرهنگ‌سازی و ترویج سبک زندگی گفت: در دهه‌های گذشته، ساخت و تولید محتوا به دلیل کمبود رسانه‌های رقیب، دشواری چندانی نداشت و اکثر سریال‌هایی که ساخته می‌شد، به دلیل عدم تنوع رسانه‌ها، دیده می‌شد. اما اکنون، در میان انبوه رسانه‌ها و رقبای موجود، ساخت و تولید محتوا‌های فاخر کار آسانی نیست. با این حال، سازمان صدا و سیما نشان داد که در این دوران نیز اگر کار فاخر باشد، کاملاً دیده می‌شود.

مومنی افزود: اگر بخواهم از میان برنامه‌های مختلفی که ساخته شده و جای تشکر دارد، به دو مورد اشاره کنم، یکی از آنها برنامه محفل است، حتی از مرز‌های ما نیز فراتر رفت و مخاطب خاص و عام خود را پیدا کرده است. دیگری نیز سریال پایتخت است. وزیر ارتباطات در هیات دولت گزارش داد که همزمان با شروع پخش این سریال، ترافیک اینترنت ۱۳-۱۴ درصد کاهش یافت و پس از اتمام آن دوباره به حالت قبل بازگشت.

وی با بیان اینکه این نشان می‌دهد که در دوران تعدد شبکه‌های ارتباطی و رسانه‌ای، کار فاخر دیده می‌شود و من بابت این موضوع تقدیر و تشکر می‌کنم، اظهار کرد: این روند نشان می‌دهد که اگر همکاری‌های ما هدفمند و تولید برنامه‌ها فاخر باشد، کاملاً دیده خواهد شد. به همین دلیل نیز از رئیس سازمان صدا و سیما درخواست کردیم که خدمتشان باشیم و هم از نظراتشان استفاده کنیم و هم زمینه‌های همکاری را بیش از گذشته توسعه دهیم.

وزیر کشور تاکید کرد: ما در وزارت کشور حوزه‌های مختلفی را پیگیری می‌کنیم که شامل حوزه‌های امنیتی-انتظامی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و همچنین حوزه مدیریت شهری می‌شود. این پنج حوزه، حوزه‌های کلان هستند. البته بخش‌های دیگری مانند مرز‌ها و اتباع نیز وجود دارد. در گذشته، بیشتر به بخش‌های امنیتی و انتظامی توجه می‌شد که امری طبیعی است، زیرا امنیت و آرامش بستر هر کاری است. با توجه به عقب‌ماندگی‌هایی که در بخش‌های اقتصادی و اجتماعی داشتیم، اولویت و منابع را بیشتر به این حوزه‌ها اختصاص دادیم. البته موضوع امنیتی، انتظامی و سیاسی نیز سر جای خود قرار دارد.

مومنی افزود: در حوزه سیاسی، ایجاد فرصت‌های برابر برای همه تشکل‌ها و احزاب جهت افزایش مشارکت مردم و انتخاب بهترین گزینه از میان دیدگاه‌های مختلف، مدنظر است. در حوزه امنیتی و انتظامی، اولویت اصلی ما جلوگیری از امنیتی شدن پدیده‌های اجتماعی است، یعنی پدیده‌های اجتماعی با سازوکار خودشان حل و فصل می‌شوند، به جای امنیتی کردن سریع آنها. اما در حوزه اجتماعی، به اعتقاد من، جای کار زیادی وجود دارد.

وی با بیان این مطلب که کار‌های بسیار خوبی انجام شده است، اما عقب‌ماندگی‌های زیادی نیز داریم اظهار کرد: شاید حوزه اجتماعی بیشتر آسیب‌ها را نشان می‌دهد. آسیب درست است که به مرحله‌ای رسیده که حتماً باید درمان شود، اما اگر به حوزه‌های اجتماعی توجه نکنیم و فعالیت‌های اجتماعی، نشاط اجتماعی و سبک زندگی را ارتقا ندهیم، محصول آن آسیب خواهد بود.

وزیر کشور افزود: برنامه‌ها باید بر اولویت‌دهی به حوزه‌های اجتماعی، سبک زندگی و اقدامات پیشگیرانه اختصاص داده شود تا ما در حوزه آسیب‌ها، معلول کمتری داشته باشیم، یعنی هم به خود آسیب که یک بیماری است پرداخته شود و هم تمرکز بیشتر بر اقدامات پیشگیرانه، فرهنگ‌سازی و اصلاح سبک زندگی صورت گیرد. در این زمینه، همکاری‌ها با سازمان صدا و سیما می‌تواند تقویت و ارتقا یابد.

مومنی در ادامه با اشاره به حوزه اقتصادی، تاکید کرد: اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام با اولویت‌بندی، راه‌اندازی مجدد واحد‌های تولیدی که راکت شده‌اند یا بخشی از ظرفیت‌های خود را از دست داده‌اند و سوم، جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید، یعنی فراهم کردن بسترها، تسهیلات و رفع موانع سرمایه‌گذاری می‌تواند مهم باشد. این یکی از مهم‌ترین اقدامات استانداران است که سازمان صدا و سیما نیز می‌تواند در شناسایی این ظرفیت‌ها کمک کنند.

وی اضافه کرد: برخی از استان‌ها موضوعات ابتکاری خوبی داشتند، مانند فراهم کردن مجوز‌های بدون نام، یعنی از قبل ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری را شناساسس و تمام مجوز‌ها را اخذ کرده‌اند. سرمایه‌گذار می‌آید و از میان این مجوز‌ها برآورد می‌کند و می‌بیند که چقدر برای آن انتفاع دارد و چه اقدامی می‌تواند انجام دهد، بعد امضا می‌کند، یعنی همه چیز آماده است. این بسیار می‌تواند کمک کند.

وزیر کشور گفت: در همکاری با سازمان صدا و سیما، یکی دیگر از موضوعات که مطالبه مردم نیز هست، موضوع اتباع خارجی است. فرصت‌های شغلی زیادی توسط اتباع گرفته شده است. در سال گذشته، بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر از اتباع غیرمجاز بازگردانده شدند. ما همواره می‌گوییم که مناسبات نزدیکی داریم و پیوند‌های مشترک تاریخی و دینی با کشور‌های همسایه خود داریم، اما ظرفیت ما بیش از این نیست. ما گریزی نداریم جز اینکه این افرادی که غیرمجاز هستند، مانند همه کشور‌ها با سازوکار خود برگردانیم و این فرصت‌های شغلی را احیا کنیم. این می‌تواند یکی از زمینه‌های همکاری باشد.

مومنی در پایان با بیان اینکه خوشبختانه لایحه تشکیل سازمان ملی مهاجرت با تصویب در دولت به مجلس ارائه شد و اکنون در دستور کار قرار گرفته است، گفت: مطمئن هستم این لایحه جامع همه موضوعات اقتصادی، مرزی، نحوه طرح موضوعات و هماهنگی و هم‌افزایی دستگاه‌ها را یکپارچه کند، می‌تواند تحول خوبی در موضوع ساماندهی اتباع غیرمجاز ایجاد کند. امیدواریم که این لایحه در کمترین زمان مراحل نهایی خود را طی کند و یک سند قانونی بالادستی در اختیار ما قرار گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین