کد خبر: ۹۸۴۳۴۴
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۳

وزیر نفت: گاز روسیه را در آستارا تحویل می‌گیریم

وزیر نفت: وزیر نفت با بیان اینکه مسیر زمینی برای انتقال گاز روسیه به ایران در مذاکرات دوجانبه نهایی شده است، گفت: با تفاهمات صورت گرفته، گاز روسیه را در آستارا تحویل می‌گیریم. گاز روسیه را در آستارا تحویل می‌گیریم
وزیر نفت: گاز روسیه را در آستارا تحویل می‌گیریم
آفتاب‌‌نیوز :

محسن‌ پاک‌نژاد این سخنان را جمعه پنجم اردیبهشت ۱۴۰۴ در پاسخ به پرسش خبرگزاری جمهوری اسلامی پس از شرکت در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با سرگئی تسویلیف وزیر انرژی روسیه در پایان نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه بیان کرد.

خبرنگار ایرنا از وزیر نفت پرسیده بود که پس از دیدار روز پنجشنبه شما با الکساندر نواک معاون نخست‌وزیر روسیه، مسکو اعلام کرد که در این دیدار درباره ادامه کار بر روی پروژه‌های مشترک ساخت مسیرهای گازی جدید از روسیه به ایران گفت و گو شد. آخرین مذاکرات دو کشور در این زمینه در چه وضعیتی است؟

وزیر نفت در پاسخ اظهار داشت: پیش از این، ایران و روسیه تفاهم نامه‌ای برای انتقال حجم مشخصی گاز به کشورمان امضا کرده‌انند.

وی افزود: حجم گاز مورد توافق طرفین درآن تفاهم‌نامه سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب که معادل حدود ۱۵۰ تا ۱۵۱ میلیون مترمکعب در روز است، می‌شود.

مسیر زمینی نهایی شد

پاک‌نژاد در پاسخ به پرسش ایرنا که کدامیک از مسیرهای دریایی یا زمینی برای انتقال گاز روسیه به ایران مدنظر است، گفت: مسیرهای مختلف در این زمینه بررسی شد و در نهایت تفاهم شد که این کار از مسیر خشکی با استفاده از سرزمین جمهوری آذربایجان صورت گیرد و بدین ترتیب، ما گاز روسیه را در آستارا تحویل خواهیم گرفت.

رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه ادامه داد: مسکو و باکو در حال رایزنی و دستیابی به تفاهمات مورد نیاز برای اجرایی شدن فاز نخست این طرح هستند.

وزیر نفت یادآور شد: این طرح دارای فاز دومی نیز هست که جزئیات آن در زمان مقتضی بررسی و نهایی خواهد شد.

وزارت نفت با جدیت پیگیر اجرایی شدن توافق‌ها است

وزیر نفت در کنفرانس مطبوعاتی پس از برگزاری هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه با تبیین مهمترین دستاوردهای هجدهمین نشست این کمیسیون گفت: توافق‌های حاصل‌شده، چارچوب همکاری بلندمدت میان دو کشور را ترسیم کرده و وزارت نفت با جدیت پیگیر اجرای عملی این توافق‌ها خواهد بود.

پاک‌نژاد اظهار کرد: این اجلاس با مشارکت کمیته‌های تخصصی در حوزه‌های تجاری، اقتصادی، مالی، بانکی، حمل‌ونقل، گمرک، صنعت، معدن، انرژی، بهداشت، سلامت، کشاورزی، گردشگری و فناوری برگزار و یادداشت تفاهم نهایی این اجلاس به امضای دو طرف رسید.

وی با تشکر از میزبانی طرف روس، اظهار کرد: تصمیمات ماه‌های گذشته در چارچوب کمیته‌های تخصصی و اسناد امضا شده در این اجلاس، ریل‌گذاری مناسبی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی دوجانبه به‌ویژه در شرایط جدید بین‌المللی فراهم کرده است.

وزیر نفت با اشاره به محورهای مورد تمرکز دو طرف، تصریح کرد: توسعه همکاری‌ها در حوزه بالادستی نفت و گاز و پیگیری تفاهم‌نامه‌ها با شرکت گازپروم، ایجاد هاب گازی در ایران، تجارت گاز، همکاری در زنجیره ارزش پتروشیمی و سوآپ فرآورده‌های نفتی، از جمله موارد کلیدی مورد بحث در اجلاس بود.

پاک‌نژاد به همکاری‌های راهبردی در حوزه انرژی اتمی اشاره کرد و گفت: پروژه‌های مشترک در زمینه استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای نیز از موضوعات مورد توافق بوده است.

وی افزود: فعال‌سازی کریدور بین‌المللی شمال -جنوب با تأکید بر تکمیل راه‌آهن رشت - آستارا به‌عنوان حلقه مفقوده این مسیر ترانزیتی در دستور کار قرار گرفته است.

وزیر نفت همچنین بر گسترش همکاری‌های بانکی تأکید کرد و گفت: ایجاد بسترهای بانکی پایدار برای تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری، تطبیق استانداردها با هدف توسعه تجارت دوجانبه، تقویت مراکز تجاری و توسعه همکاری‌ها در حوزه کشاورزی، بهداشت و گمرک از دیگر محورهای مطرح‌شده در اجلاس بود.

پاک‌نژاد افزود: هرچند مسیر سایر همکاری‌ها باز است، اما تمرکز اصلی کمیسیون مشترک بر تحقق محورهای فوق خواهد بود و موفقیت در این حوزه‌ها معیار ارزیابی توسعه روابط اقتصادی ایران و روسیه خواهد بود.

وی با اشاره به تصویب معاهده مشارکت جامع راهبردی میان دو کشور در مجالس ایران و روسیه گفت: با لازم‌الاجرا شدن این معاهده، فصل نوینی از همکاری‌های پایدار و متوازن آغاز می‌شود و وزارت نفت به‌عنوان مسئول کمیسیون مشترک، با تمام توان پیگیر تحقق این توافقات خواهد بود.

وزیر نفت با تأکید بر لزوم نظارت بر اجرای توافقات، رفع موانع داخلی و هماهنگی‌های بین‌دستگاهی و همچنین تعریف فعالیت‌های جدید متناسب با شرایط روز، اظهار امیدواری کرد که همکاری‌های ایران و روسیه به سطحی پایدار، عملیاتی و مؤثر برسد.

پاک‌نژاد در پاسخ به پرسشی درباره چشم‌انداز حضور شرکت‌های دولتی و خصوصی روسیه در صنعت نفت ایران تأکید کرد: حجم کنونی مبادلات تجاری دو کشور بسیار کمتر از ظرفیت‌های واقعی است و مسیر برای افزایش سرمایه‌گذاری شرکت‌های روسی در صنعت نفت و گاز ایران، به‌ویژه با اجرای توافق تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، هموارتر خواهد شد.

وی افزود: باور من این است که حجم کنونی مبادلات تجاری میان ایران و روسیه که حدود پنج میلیارد دلار است، فاصله زیادی با ظرفیت‌های واقعی و بالقوه تعامل اقتصادی بین دو کشور دارد. این رقم با آنچه که باید باشد، قابل مقایسه نیست و قطعاً نیازمند جهش جدی است.

وزیر نفت با اشاره به اراده جدی دولت روسیه برای حضور فعال در پروژه‌های حوزه انرژی ایران اظهار کرد: ریل‌گذاری‌هایی که در بیانیه‌های مشترک انجام شده، ناظر بر ارتقای سطح همکاری‌ها و افزایش حجم مبادلات است، به‌ویژه در حوزه انرژی که سابقه همکاری تاریخی میان دو کشور وجود دارد.

پاک‌نژاد بیان کرد: هم‌اکنون چهار قرارداد نفتی با شرکت‌های روسی در ایران در حال اجراست که این شرکت‌ها در توسعه هفت میدان نفتی فعال هستند. حجم سرمایه‌گذاری این پروژه‌ها حدود چهار میلیارد دلار است و از نظر ما، این رقم می‌تواند و باید افزایش یابد.

وی ادامه داد: با پیگیری توافق‌ها و همکاری‌های دوجانبه، قطعاً حضور شرکت‌های روسی در پروژه‌های توسعه‌ای صنعت نفت و گاز ایران افزایش می‌یابد، به‌ویژه آنکه پس از امضای موافقت‌نامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، که تا پانزدهم ماه مه به تصویب در مجلس شورای اسلامی می‌رسد، فضای جدید و مساعدی برای توسعه مبادلات تجاری و حضور شرکت‌ها ایجاد می‌شود.

وزیر نفت تأکید کرد: ایران آماده همکاری نزدیک‌تر با طرف روسی در پروژه‌های مختلف حوزه انرژی است و امیدواریم این همکاری‌ها به نتایجی منجر شود که منافع ملموسی برای دو ملت به همراه داشته باشد.

کابینه دولت روسیه شامگاه پنجشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: الکساندر نواک معاون نخست‌وزیر روسیه و محسن پاک نژاد وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران در جریان مذاکرات خود در مسکو درباره ادامه کار بر روی پروژه‌های مشترک ساخت مسیرهای گازی زمینی جدید از روسیه به ایران اعلام آمادگی کردند.

محسن پاک‌نژاد وزیر نفت و رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه ظهر پنجشنبه چهارم اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ با هدف شرکت در هجدهمین نشست این کمیسیون و دیدار و رایزنی با مقامات روسی وارد مسکو شد. نشست اختتامیه این کمیسیون روز جمعه پنجم اردیبهشت‌ماه برگزار شد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران که با هدف همراهی وزیر نفت و رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه به مسکو سفر کرده است، پنجشنبه در جمع خبرنگاران با تشریح آخرین وضعیت تفاهم‌نامه انتقال گاز روسیه به کشورمان گفت: این طرح در راستای تبدیل ایران به هاب گازی و رفع نیاز مناطق شمالی کشور به گاز طبیعی در حال پیگیری است.

سعید توکلی افزود: خوشبختانه مذاکره‌ها و اقدام‌های لازم در این زمینه آغاز شده و بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که پیش‌تر با طرف روسی امضا شده، به مراحل خوبی رسیده‌ایم.

وی ادامه داد: اگر یکی دو مورد باقی‌مانده در مذاکرات درباره این پروژه به نتیجه برسد، کشور ما می‌تواند به‌ویژه در مناطق شمالی که کمترین تولید گاز را دارند، به منابع گاز روسیه متصل و از مزایای آن بهره‌مند شود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر لزوم تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه، مذاکرات و اقدامات اجرایی برای اتصال به منابع گاز روسیه را در این راستا توصیف کرد و گفت: همکاری با روسیه و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گامی مهم در مسیر تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه‌ای است.

توکلی یادآور شد: بر اساس اسناد بالادستی، شرکت ملی گاز ایران موظف است زمینه‌های تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه را فراهم کند.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین گام‌ها در این مسیر، همکاری با کشور روسیه است که به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و دارندگان ذخایر گاز طبیعی در جهان، نقشی کلیدی در معادلات انرژی منطقه ایفا می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین