کد خبر: ۹۸۴۶۱
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۵

علی لاریجانی: حوزه علمیه و روحانیت باید مستقل باشد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس مجلس شورای اسلامی تاكيد كرد: دستگاه‌های فرهنگی باید بسترسازی لازم برای حضور روحانیت در مسائل فرهنگی و اسلامی را فراهم کنند. 

علی لاریجانی در جمع فضلا و طلاب استان قم  ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار داشت: ما از انفاس قدسی ایشان مدد می‌جوییم که بتوانیم در مسیر زندگی صراط مستقیم را بپیماییم. 

وی با تاکید بر نقش روحانیت در جامعه گفت: تجربه تاریخی نشان داده نهاد روحانیت بهترین نقطه برای اتکای اقشار مختلف بوده است و ما می‌بینیم در طول تاریخ هر جا اشتباهی به وجود آمده است به خاطر دور بودن از روحانیت بوده است. 

نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: مردم ما به روحانیت اعتماد دارند؛ بنابراین بهترین راه برای نشر افکار دینی و اسلامی این است که دستگاه‌های فرهنگی زمینه و بستر لازم برای نقش آفرینی روحانیت در این حوزه را فراهم کند. 

وي خاطرنشان کرد: این رویکرد در بررسی برنامه پنجم توسعه نیز باید مورد توجه قرار گیرد. 

رئیس مجلس در ادامه با بيان اينكه انتظار این است که حوزه علمیه توجه خود را به صورت متوازن به همه بخش‌های کشور معطوف کند، اظهار داشت: رشد متوازن فرهنگی در استان‌ها باید از سوی حوزه علمیه طراحی شود و مرکزیت آن به حوزه علمیه قم سپرده شود. 

لاریجانی با تاکید بر این که ظرفیت فکر دینی در کشور باید عمق پیدا کند، اظهار داشت: دستگاه‌های فرهنگی با توجه به شرح وظایفی که برای آنها تعریف شده است به مسائل دینی می‌پردازند اما همواره استراتژی ما این بوده که عمق دادن به فکر دینی بر عهده روحانیت و حوزه علمیه باشد. 

وی ادامه داد: مسأله دیگر که باید مورد توجه قرار گیرد این است که گروه‌های سیاسی و بخش‌های اجتماعی باید زمینه ورود نهاد روحانیت را در مسائل فرهنگی و دینی فراهم کنند؛ چرا که تجربه به ما نشان داده روحانیت همواره یک رویکرد عقلانی نسبت به مبانی اسلامی داشته است و هیچ گاه به دنبال جنجال آفرینی نبوده است. 

لاريجاني تاكيد كرد: این مسأله بسیار مهم است که بخش‌های سیاسی از روحانیت به عنوان یک بازوی فکری بهره بگیرند. 

وي با بيان اينكه مقصود ما از روحانیت متوجه لباس روحانیت نیست بلکه منظور ما تخصص در دین است،گفت: هر فردی نمی‌تواند به سادگی در دین صاحب‌نظر باشد و تامل، تفکر و تخصص در دین سازوکار خودش را دارد. 

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: یک بحث مهم و مبنایی دیگر که همواره باید مورد توجه قرار گیرد بحث ولایت فقیه است. تجربه در این زمینه نشان داده که هرگاه ما توانسته‌ایم به خوبی از تمامیت ارضی و فکر دینی خودمان دفاع کنیم، ولایت فقیه در مرکز توجه بوده است اما در برخی از زمان‌ها نیز اصل ولایت فقیه مورد توجه قرار نگرفت و روحانیت کنار گذاشته شد که همین جا ما می‌بینیم که گروه‌های سیاسی و اقشار مختلف جامعه مسیرهای انحرافی را دنبال کردند و همین بی‌توجهی باعث گمراهی آنها شد. 

رئیس مجلس در ادامه با اشاره به حضور روحانیت و تاثیرگذاری آنها و راهبری نهادهای حاکمیتی اظهار داشت: اگر ما قبول داریم که حوزه‌های علمیه یک مرجعیتی در مسائل دینی دارند پس باید جایگاه آنها در تصمیم‌سازی مسائل کشور دیده شود. 

رئیس مجلس با اشاره به استقلال حوزه علمیه، تاكيد كرد: رویکردی که همواره در جمهوری اسلامی مورد توجه قرار گرفته این است که حوزه علمیه و روحانیت باید مستقل باشد.

وی در پايان تاكيد كرد: اگر این استقلال به عنوان یک موضوع رکنی پذیرفته شده است به این معنا نیست که دیگر بخش‌های جامعه و دولت وظایف خودشان را در قبال نهاد روحانیت به خوبی انجام ندهند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین