به گزارش خبرگزاری شهاب، «محمد محمود مهران» استاد حقوق بین الملل و عضو انجمن حقوقی آمریکایی و اروپایی تاکید کرد: تداوم گرسنگی درغزه و بغرنج شدن آن به شکل بی سابقه طی دو ماه اخیر به مثابه جنایت جنگی عامدانهای است که رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غزه انجام میدهد و مسئولیت حقوقی کامل آن با اشغالگران است.
وی افزود: آنچه در غزه رخ میدهد، گرسنه نگه داشتن برنامه ریزی شده بیش از دو میلیون فلسطینی و نقض توافقهای ژنو است که استفاده از گرسنگی به عنوان شیوه جنگی علیه غیرنظامیان را ممنوع میکند.
این استاد حقوق بین الملل تاکید کرد: محاصره اشغالگران علیه غزه از دو ماه قبل و ممانعت عامدانه از ورود کمک ها، جنایت جنگی جمعی است به ویژه که مقامات این رژیم به صراحت از گرسنه نگه داشتن مردم غزه سخن راندهاند.
وی ضمن تقبیح سکوت جامعه جهانی در این باره، خواستار دخالت فوری برای پایان دادن به محاصره غزه و گشودن گذرگاهها شد.
محمد محمود مهران در این باره گفت: گزارشهای میدانی از غزه نشان دهنده بدترین فاجعه انسانی عصر جدید در حال رخ دادن در این منطقه است که هزاران کودک، زن و سالخورده بر اثر گرسنگی جان میدهند و اسرائیل با ممانعت از ورود کمک ها، قانون بین المللی را نقض میکند.
رئیس مرکز حقوق بشری: حمله با سلاحهای ممنوعه ادامه دارد
«صلاح عبدالعاطی» رئیس مرکز حقوق بشری فلسطینی «حشد» نیز گفت: نظامیان اشغالگر به ارتکاب جنایات جمعی علیه ساکنان غزه در هجدهمین ماه متوالی در سایه سکوت حقارت بار جامعه جهانی و ناتوانی آن در توقف اقدامات اشغالگران است.
وی گفت: از ۱۸ مارس گذشته، اشغالگران در جریان ازسرگیری حملات خود، قریب به دو هزار فلسطینی را شهید و بیش از پنج هزار نفر دیگر را زخمی کردند که بیشتر آنان را کودکان و زنان تشکیل میدهند. حمله به مراکز اسکان و چادرهای آوارگان و نیز استفاده از سلاح ممنوعه ادامه دارد. بیش از پنجاه روز است که همه گذرگاهها بسته و مواد غذایی وارد نمیشوند که این خطر گرسنگی و تمام شدن کالاهای اساسی را تشدید میکند.
عبدالعاطی تصریح کرد: اشغالگران به بمباران و به شهادت رساندن فلسطینیان اکتفا نکرده و به شکل برنامه ریزی شدهای زیرساختها را ویران میکنند به طوری که بیش از ۸۸ درصد از ساختمانها در غزه از جمله بیمارستانها و مدارس ویران شدهاند. چادرها هم از حملات در امان نمانده و ساکنان در شرایط سخت و غیرانسانی در چادرهای فرسوده بدون آب یا برق یا خدمات پزشکی به سر میبرند.
وی در ادامه با بیان اینکه طی ماه آوریل ۳۱ مورد تخلیه اجباری در مناطق مختلف غزه را شاهد بودیم افزود: کوج اجباری سبب آوارگی بیش از نیم میلیون نفر جدید در غزه میشود تا شمار آوارگان به بیش از یک میلیون نفر برسد و بیشتر آوارگان در مناطق شلوغ و نا امن و بدون سادهترین امکانات زندگی به سر میبرند.
عبدالعاطی از حمله اشغالگران به آمبولانس ها، بولدوزرها و خودروهای دفاع مدنی از سوی نظامیان اسرائیلی نیز خبر داد که برای تخلیه مجروحان و خارج کردن پیکر شهیدان از زیر آوار انجام میشود.
وی افزود: هدف اشغالگران از این حملات جلوگیری از هر اقدام انسان دوستانه برای ساکنان غزه و باقی نگه داشتن آنها در حلقه مرگ و ویرانی است.
عبدالعاطی درباره فروپاشی ساختارهای بهداشت و درمان به شکل کامل و نبود دارو و آب آشامیدنی و نیز انباشت زباله و جانوران موذی و بیماریزا هشدار داد و به ممانعت از خروج حدود ۲۴ بیمار و زخمی برای درمان به خارج غزه نیز اشاره کرد.
وی سپس اوضاع کرانه باختری و قدس اشغالی را نیز کم خطر ندانست و به افزایش حملات به اردوگاهها و حملات شهرک نشینان و یورش آنها به مسجدالاقصی و ممانعت مسیحیان و مسلمانان در رسیدن به مراکز عبادی شان اشاره کرد.
عبدالعاطی در پایان به شدت از سکوت جامعه جهانی در قبال اقدامات اشغالگران انتقاد کرد و آنرا سرپوشی برای تداوم جنایاتش علیه فلسطینیان برای تحقق اهدف استعماری آن در کوچاندن ساکنان و نابودی آرمان فلسطین و تضمین بقای کابینه فاشیست نتانیاهو دانست.
وی خواستار تحریم رژیم صهیوینستی و مجازات سران این رژیم و توقف صادرات سلاح به این رژیم و نیز گشودن گذرگاههای امن و حمایت از مردم فلسطین در کرانه باختری و قدس و غزه شد.
دبیر کل اتحادیه جهانی علمای مسلمین: جنایت اشغالگران لکه ننگی بر پیشانی بشریت است
همزمان «محمد الصلابی» دبیر کل اتحادیه جهانی علمای مسلمین از آنچه بر سر فلسطینیان میآید به شدت ابراز اندوه کرد.
وی گفت: جنایت اشغالگران علیه غزه همه مرزهای اخلاقی و انسانی را رد کرده است. اجازه ورود غذا، دارو و آب به نوار غزه داده نمیشود و هزاران فلسطینی از جمله کودکان و بیماران بر اثر گرسنگی و بیماری در سایه سکوت جهانی در حال از دست رفتن هستند.
الصلابی تاکید کرد: آنچه در غزه رخ میدهد، جنگ نیست بلکه پاکسازی نژادی و جنایت ضد بشری است که رژیم غاصب مرتکب میشوند و هیچ فرد و یا نهادی هم مانع آن نمیشود، زیرا همسویی و سکوت جامعه جهانی وجود دارد و آنها شریک جرم اشغالگران هستند. اتحادیه جهانی علمای مسلمین به شدت این جنایات شنیع را محکوم و از سکوت عربی و اسلامی و بین المللی ابراز انزجار میکند.
الصلابی از امت اسلامی و دولتها خواست که واکنش فوری برای رفع محاصره و گشودن کریدورهای انسانی به عمل آورند.
وی همچنین خواستار محاکمه سران رژیم صهیونیستی به خاطر جنایات نسلی کشی علیه ساکنان غزه شد.
دبیر کل اتحادیه جهانی علمای مسلمین تاکید کرد: تداوم این جنایات و سکوت جهانی در قبال آن لکه ننگی بر پیشانی بشریت است که در تاریخ به عنوان فصولی از ننگ در قرن بیست و یکم ثبت خواهد شد.
رئیس شبکه سازمانهای غیردولتی فلسطینی در غزه: سهم روزانه افراد از نان به کمتر از قرص محدود شده است
«عزام الشوا» رئیس شبکه سازمانهای غیردولتی فلسطینی در غزه نیز گفت: غزه بدترین شرایط را از زمان جنگ دارد و اوضاع غذا و آب ساکنان به مرز بغرنجی رسیده است. آرد نانواییها از اواخر مارس گذشته تمام شده است که به شکل تقریبا کاملی تولید نان متوقف شده و سهم روزانه هر فرد به کمتر از یک قرص نان کاهش یافته است.
الشوا گفت: مواد غذایی نزد آشپزخانهها تمام شده است و طی روزهای آتی مراکزی برای توزیع غذا نخواهد بود و این بر حدود ۴۰ درصد از خانوادهها تاثیر دارد. هزاران کودک از سوء تغذیه رنج میبرند و این در حالی است که بخش بهداشت و درمان غزه به علت نداشتن دارو و تجهیزات پزشکی و مکملهای غذایی ناتوان است.
وی درباره تمام شدن سوخت و از بین رفتن خدمات حیاتی و نیز بحران آب آشامیدنی هشدار داد.
درباره اخبار مربوط به توسعه عملیات نظامی در غزه نیز گفت که این روند به بحران بیشتر منجر خواهد شد.
وی افزو: حدود ۶۹ درصد از مساحت غزه مناطق غیرقابل دسترس شده و این در سایه بمباران و کوچاندن اجباری است.
الشوا به کارگیری سیاست گرسنگی علیه ساکنان را جنایت جنگی تمام عیار دانست که در راستای سیاست پاکسازی نژادی اشغالگران علیه ملت فلسطین انجام میشود.
وی برهه کنونی را خطرناکترین مرحله برای ملت فلسطین دانست.