کد خبر: ۹۸۶۱۰
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۹

منتجب‌نیا: مبارزه با مفاسد اقتصادی اگر در چارچوب باندبازی باشد، بزرگ‌ترین مفسده است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رسول منتجب‌نیا قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی گفت: باید با کسانی که می‌خواهند با استفاده از نفوذ خود مانع مبارزه با مفاسد اقتصادی ‌شوند، قانونی برخورد شود. 

حجت‌الاسلام والمسلمین رسول منتجب‌نیا با اشاره به سالروز صدور فرمان هشت ماده‌ای مقام معظم رهبری و تاکیدات ایشان مبنی بر ضرورت مبارزه با مفاسد اقتصادی، اظهارکرد: به طورکلی دستورهای کارآمد و کارساز مقامات عالیه نظام بارها برای حل مشکلات صادر شده و صادر می‌شود. چه در زمان حضرت امام(ره) و چه در زمان مقام معظم رهبری، قطعا این پیام‌ها، پیام‌های سنجیده، مفید و ارزشمندی بوده است، البته اگر به مرحله اجرا و تحقق برسد. به مجرد این‌که این پیام‌ها صادر می‌شود، از ناحیه خیلی از دستگاه‌ها و مقامات مورد استقبال قرار می‌گیرد و حمایت می‌شود، اما دیری نمی‌گذرد که تمام مطالب آن پیام‌ها به دست فراموشی سپرده می‌شود. 

وی با بیان این‌که " مبارزه با مفاسد شعار دهن پرکنی است و جاذبه دارد" گفت: اما باید ببینیم اولا مفاسد کجاست و از کجا نشات می‌گیرد و اولویت در مفاسد کدام موارد هستند و مبارزه را چگونه باید شروع کنیم. گاهی شعار مبارزه با مفاسد داده می‌شود و همین شعار را وسیله تسویه حساب با رقبای سیاسی قرار می‌دهند، فرض کنید می‌خواهند با یک مسئول برخورد کنند، شعار مبارزه با مفاسد داده می‌شود و این شعار را به آن فرد تطبیق می‌دهند و آن فرد را از گردونه خارج می‌کنند. به مجرد این‌که این قضیه تمام می‌شود پیگیری مفاسد هم تمام می‌شود، انگار که هیچ صحبتی نبوده است! 

وی ادامه داد: برای نمونه در دوران وزارت ارشاد آقای خاتمی که در دوره ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی بود. بحث تهاجم فرهنگی مطرح شد که البته یک واقعیت بود. روی این بحث تاکید شد و مخالفان و منتقدان آقای خاتمی یا رقبای سیاسی ایشان تهاجم فرهنگی را به آقای خاتمی و وزارت ارشادی که وزیر آن آقای خاتمی بود تطبیق می‌دادند تا آقای خاتمی استعفا کرد و شخص دیگری روی کار آمد. شاید هیچ‌گونه تغییر محسوسی در وزارت ارشاد مشاهده نشد و شاید در بعضی زمینه‌ها هم تنزل داشت، اما این شعارها که تمام شد انگار که تهاجم فرهنگی پایان پذیرفت. در واقع این نوع برخورد کردن‌های گزینشی و سیاسی با مفاهیم اجتماعی درست نیست و باعث می‌شود مفاهیم و ارزش‌ها را برای رسیدن به مقاصد سیاسی ابزار قرار دهیم. 

قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی، افزود: بنابراین باید از این پیام‌هاوشعارها درعمل استفاده کنیم. اولا ببینیم کسانی که درمفاسد اقتصادی بودند در هر سمتی، چه مسئولیتی داشتند و چه مسئولیتی دارند. اگر بدون شائبه جناح‌بندی و خط‌بازی برخورد شود مردم اطمینان پیدا می‌کنند که مسئولان راست می‌گویند و می‌خواهند واقعا عدالت را اجرا کنند، ولی اگر مفاسد اقتصادی یک جریان را ببینند و بزرگ‌نمایی کنند اما هر چه مفاسد اقتصادی مشابه آن در جریان خودشان باشد یا نادیده بگیرند یا اگر هم اعلام شد آن را پوشش بگذارند بی‌اعتمادی مردم بیشتر می‌شود و مطمئن می‌شوند اینها شعار است و واقعیت ندارد. بنابراین باید در عمل تلاش کنیم که این پیام‌ها و شعارها را پیاده کنیم. 

وی درباره چگونگی برخورد با کسانی که می‌خواهند با استفاده از نفوذ خود مانع مبارزه با مفاسد اقتصادی شوند، گفت: ما قانون داریم و همه برخوردها باید قانونی و شرعی باشد. ما نسبت به حتی متخلفان هم نباید خارج از چارچوب برخورد کنیم. قانون مشخص کرده هر کس مانع اجرای عدالت و تحقق قانون می‌شود، چگونه باید با او برخورد کرد. این امر در قانون تعریف شده و همه باید خود را مقید به قانون بدانند، نه فراتر از قانون حرکت کنند و نه قانون را زیر پا بگذارند و بخواهند قانون را دور بزنند. 

منتجب‌نیا درباره‌ بند سه این فرمان که در آن آمده است کسانی که عامل اجرا هستند باید در سلامت کامل باشند، گفت: کسی می‌تواند با مفاسد مقابله کند که خودش شبهه و سبقه مفسده‌جویی یا حرکت‌های انحرافی در مسائل اقتصادی و غیراقتصادی نداشته باشد. 
متاسفانه گاهی مشاهده می‌شود برخی که خود دارای پرونده‌های متعددی هستند بیشتر از دیگران شعار مبارزه با مفاسد می‌دهند. افرادی را داشتیم که پرونده‌های زیادی در دادسرای انتظامی قضات یا در جای دیگر داشتند، ولی برای پوشش گذاشتن روی پرونده خودشان و برای اینکه کسی به آنها اعتراض نکند، شعارهای تندتری می‌دادند و در حقیقت زیر پوشش این شعارها و این برخوردهای تند خود را مخفی کردند. آنها تصور می‌کردند که مسئولان از آن شعارها خوش‌شان می‌آید و از لغزش‌های آنها و پرونده‌های سیاه آنها چشم‌پوشی می‌کنند، بنابراین کسانی که می‌خواهند عدالت را اجرا کنند، خودشان باید در همه شئونات و مسائل سیاسی، اقتصادی، اخلاقی و خانوادگی و فردی و اجتماعی مبرا باشند. این دستور حضرت علی (ع) و پیامبر (ص) است که شما قبل از آنی که دیگران را دعوت کنید خودتان را باید اصلاح کنید و قرآن کریم هم می‌فرماید «چرا چیزی می‌گویید که خودتان عمل نمی‌کنید»، در واقع آن کسی که عمل نمی‌کند و خودش آلوده است چگونه می‌تواند با آلودگی و فساد مقابله کند؟ 

وی با اشاره به بند چهار فرمان هشت ماده‌ای که در آن گفته می‌شود نباید مدیران کشور را در معرض سوءظن قرار داد، اظهار کرد: متاسفانه وقتی کشور سیاست‌زده شود از همه چیز بهره‌گیری سیاسی و باندی می‌شود. این درست است که مسئولان باید امنیت داشته باشند اما باید کاملا مراقب باشند و مسئولان بالاتر هم اگر دیدند مسئولی لغزشی دارد و قبل از آنی که این امر گسترش پیدا کند و به جامعه کشیده شود با تذکر و یادآوری از آن پیشگیری ‌کنند، مشکلی که در کشورمان داشته و داریم این است که نظارت‌ها و ارزیابی‌ها و ارزش‌سنجی‌ها دقیق نیست و لذا یک مسئول در رده‌های مختلف سال‌های سال کار می‌کند و یک مرتبه پرونده قطوری از او بدست می‌آید که ظرف این مدت چه کارهایی را انجام داده است. این هم باعث سوءظن مردم به مسئولان می‌شود و هم مسئولان دیگر احساس امنیت نمی‌کنند و می‌گویند برای ما پرونده‌سازی می‌کنند و یک روز این را به رخ ما می‌کشند درحالی که نباید اینطور باشد بلکه باید از ابتدا مسئولان نظارت کنند و به موقع تذکر دهند و اجازه ندهند که اشتباهات انباشته شده و کار به جایی برسد که ناچار شوند جراحی کنند، در صورتی که این امر از قبل باید درمان شود. 

قائم مقام دبیر کل حزب اعتماد ملی، درباره‌ ارائه گزارش کار ازسوی وزارت اطلاعات و نهادهای امنیتی که در بند شش این فرمان آمده است، اظهار کرد: متاسفانه سیاست‌زدگی بلای جان همه شده است. پیگیری این مسأله به این شرط است که مسئولان مستقل باشند و خودشان را وابسته به یک جناح نبینند بلکه وابسته به کل ملت ببینند و برای آنها این جناح یا آن جناح مطرح نباشد. اگر این استقلال به وجود بیاید قوه‌ی قضاییه، وزارت اطلاعات، بسیج، نیروی انتظامی، سپاه و نهادهای دیگر می‌توانند مردم را در جریان بگذارند، مردم هم از آنها استقبال می‌کنند و اعتمادشان بیشتر می‌شود. البته مسائل قانونی در جای خودش است. وزارت اطلاعات و همین‌طور نیروی انتظامی مجری و ضابط هستند و زمینه را فراهم می‌کنند و وقتی هم که دادگاه فرد متهم را محکوم کرد و اجازه داد وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی می‌توانند به تفصیل اگر لازم شد مردم و افکار عمومی را روشن کنند. 

وی همچنین درباره‌ بند هشت این فرمان که می‌گوید «با این امر مهم و حیاتی نباید به گونه شعاری و تبلیغاتی و تظاهرگونه رفتار شود. به جای تبلیغات باید آثار و برکات عمل، مشهود شود. به دست‌اندرکاران این مهم تاکید کنید که به جای پرداختن به ریشه‌ها و ام‌الفسادها به سراغ ضعف و خطاهای کوچک نروند و نقاط اصلی را رها نکنند. هر گونه اطلاع‌رسانی به افکار عمومی که البته در جای خود لازم است، باید به دور از اظهارات نسنجیده و تبلیغات‌گونه بوده و حفظ آرامش و اطمینان افکار عمومی را در نظر داشته باشد»، گفت: این امر بسیار اندک عملیاتی شده و برخورد مسئولان ما با پیام‌ها، تذکرات و رهنمودها برخوردهای شعاری و تظاهرگونه است و برخورد اجرایی و تحققی بسیار اندک است، اگر برخورد صحیح بود بسیاری از مشکلات ما حل شده بود و بنابراین باید این امر عملیاتی شود. 

حجت‌الاسلام منتجب‌نیا افزود: در واقع مبارزه با مفاسد اقتصادی اگر در چارچوب باندبازی باشد خود آن بزرگ‌ترین مفسده است و بزرگ‌ترین زیان اقتصادی و اجتماعی آن است که به نام مبارزه با مفاسد و با شعار عدالت عده‌ای را منکوب و عده‌ای را سربلند کنند که این خود بزرگ‌ترین مفسده اقتصادی و اجتماعی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین