آفتابنیوز :
آفتاب: علی لاریجانی رئیس مجلس هشتم شورای اسلامی در نشستی با اعضای فراکسیون موتلفه اسلامی سخنان صریحی را درباره مسائل روز کشور و وظایف مجلس شورای اسلامی مطرح کرد.
به گزارش خانه ملت وی با اشاره به اینکه در اینکه اصولگرایان باید با یکدیگر وفاق داشته باشند و در اینکه باید متدین باشند، حکومت اسلامی و تئوری ولایت فقیه را قبول داشته باشند و نسبت به ولایت حضرت آیتا... خامنهای دامت برکاته هم عقیده باشند، تردیدی نیست، گفت: این مبانی همه اصولگراها است و در این امر ضعف و شدتی هم وجود ندارد. اما در بقیه شئون ممکن است سیاستهای فرهنگی، اقتصادی و دیپلماتیک تفاوتهایی بین آنها وجود داشته باشد.
وی در ادامه افزود: اینکه هر مجموعهای از اصولگراها که وحدت بیشتری دارند، با هم همفکری کنند و تصمیمات شایستهای بگیرند و بتوانند این افکار را به دیگر دوستان اصولگرا ارائه دهند تا این امر به روندی از رفت و آمدها و گفتگوهای فکری تبدیل شود، بسیار ارزشمند است.
لاریجانی با بیان اینکه خوشبختانه مجلس هشتم از یک تنوع و وسعتی از نظر نیروهای اصولگرا برخوردار است که افراد شاخص با تخصصهای مختلف در آن حضور دارند، اظهار داشت: روحیه وفاق و همدلی بین اصولگراها محرز است و قطعاً این بدنه میتواند به ایجاد ظرفیت جدید در مجلس کمک کند.
رئیس مجلس گفت: در شرایط فعلی در یک موقعیت خاصی قرار گرفتهایم که همه باید هم مولفه توسعه اقتصادی و هم همگرایی سیاسی و وحدت درونی کشور به صورت جدی مورد توجه قرار دهیم و هم اینکه روی مبانی فکری که انقلاب براساس آن زاییده شد، استقامت کنیم.
لاریجانی با بیان اینکه اگر به آراء شهید مطهری توجه کنیم خواهیم دید که ایشان به نکته ای اشاره میکند که سرنوشت روحانیت و سرنوشت انقلاب با یکدیگر عجین است، تصریح کرد: گاه حرفهایی در کشور زده می شود که با منهج روحانیت سازگار نیست و احساس می کنم این رفتارها نباید در کشور رویه شود. در گذشته هم همه به مراجع تقلید و روحانیت مراجعه می کردند. این یک روش مطلوب و درستی بود که از انحرافات جلوگیری میکرد.
رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه مجموعه شرایط کشور از نظر اینکه یک کشور نفتی و گازی بوده و امکانات متنوعی داریم و در ادوار مختلف پیشرفتهای خوبی داشته و در دوره اخیر نیز جهشهای خوبی هم داشتیم، تاکید کرد: اما باید توجه داشته باشیم که رسیدن به سند چشمانداز نیاز به یک رفتار برنامهریزی شده و منظم دارد. در غیر این صورت فاصلههایمان در بخشهای مختلف زیاد خواهد شد.
وی گفت: ارزیابی در رفتار برنامه چهارم توسعه نشان میدهد که در بعضی از بخشها واگراییهایی داشتهایم. مثلاً در نرخ سرمایهگذاری متقابل پیشبینی که در برنامه بود صورت نگرفت.
در برنامه بنا بود 5/12 درصد نرخ سرمایهگذاری داشته باشیم؛ اما آنچه رخ داد 7/4 درصد است یا بنا بود نرخ مشارکت 5/2 درصد باشد اما آنچه رخ داد منهای 5/2 درصد است یا همینطور در مورد رشد نقدینگی که با برنامه فاصله پیدا کردیم و نتیجهاش هم این است که بعضی از اشکالات را اکنون ملموس حس میکنیم.
علی لاریجانی در ادامه افزود: میزان معوقات بانکی اکنون بالغ بر 50 هزار میلیارد تومان است و این رقمها برای ما کمی دردآور است یعنی ما نباید در کشوری که اینقدر منابع نفتی دارد این وضع را پیدا کنیم.
اگر بخواهیم به آن رشد 9/8 درصدی که در سند چشمانداز برسیم از امسال باید بالغ بر 5/10 درصد رشد داشته باشیم. این کار بدون وحدت و فکر دقیق علمی و عمل در چارچوبهای برنامهریزی شده امکانپذیر نیست.
معنی این کار این است که ما از یک توسعه متوازن برخوردار باشیم و از ظرفیتها و مزیتهای خود درست استفاده کنیم؛ بنابراین فکر میکنم منهای قیلو قالها و بحثهای سیاسی کشور، هدف همه ما باید این باشد که در مسأله توسعه کشور دقیق عمل کنیم و ما به عنوان مجلس باید به وظیفه خود درست عمل کنیم.
لاریجانی با اشاره به اینکه یکی از جاهایی که میتوان خوب به آن کمک کرد برنامه پنجم توسعه است که باید کاملاً واقعبینانه به این برنامه دقت کنیم و همه کمیسیونها در بررسی آن فعال باشند و البته کارهای خوبی سامان داده شده است که باید آن را به برنامهای تبدیل کنیم که در مدت زمانی 5 ساله کشور از یک جایی به یک جای دقیقی برسد، اظهار داشت: این که رهبر معظم انقلاب امسال را سال همت مضاعف و کار مضاعف نامگذاری کرد به نظرم بسیار داهیانه آن را انتخاب کردند. اگر از ابتدای امسال که سال شروع برنامه پنجم توسعه خواهد بود بخواهیم به سند چشمانداز برسیم واقعاً احتیاج به کار مضاعف داریم چون با روش عادی امکانپذیر نیست و لازمه اش ایجاد وحدت و همگرایی در مسائل درونی نیروهای مومن و انقلابی است.
وی گفت: دولت ممکن است سلایقی داشته باشد و ما این سلایق را نپسندیم؛ بنابراین دلیل ندارد وقت خود را صرف این امور کنیم. به هر حال دولت سلایق اجرایی دارد و انجام میدهد و ما نباید تصلب در سلایق داشته باشیم بلکه باید تصلب در راه و برنامه داشته باشیم.
مثلاً دولت امسال 1500 میلیارد برای کارهای فرهنگی علاوه بر بودجههای فرهنگی دستگاهها اختصاص داد. شاید به نظر من بخشهای دیگری نیاز به این تخصیص داشت اما این سلیقه است. به کمیسیون تلفیق هم گفتم که در این موارد توقف نکنیم و به خواسته دولت احترام بگذاریم ولی در مواردی این خواستهها انطباقی با سیاستهای کلی برنامه ندارد و یا اینکه در جهت سند چشمانداز نیست لذا آنجا تلاش میکنیم و مقاومت میکنیم.
لاریجانی افزود: چند نکته براق در شرایط بیرونی وجود دارد که باید همیشه به آن حساس باشیم که یکی چالشهایی است که برای مسأله هستهای ایران ایجاد میکنند که البته با استقامت مردم و روشی که نظام طی کرده این چالشها کاهش یافته است و ایران به جایگاه خوبی رسیده است و باید از آن صیانت کرد.
حرکتهایی مرموزانه همچنان به وجود میآید که میتوان در خاورمیانه چالش ایجاد کند. حادثهای که الان برای یهودیسازی بیت المقدس دنبال میکنند، این حادثه کوچکی نیست و میتواند شرایط منطقه را عوض کند و آنها تلاش میکنند که این موضوع را به کرسی بنشانند.
رئیس مجلس با بیان اینکه مسائل منطقهای که در جوار و همسایگی ما وجود دارند، مانند عراق و افغانستان همیشه باید برای ما مهم باشند، تصریح کرد: یعنی تاثیرات و شرایط آنها روی ما تاثیر خواهد گذاشت زیرا منافع مشترکی بایکدیگر داریم.
ردپای سیاسی را در عراق و افغانستان میبینیم. نقشآفرینی ایران در گذشته خیلی موثر بوده است و الان نیز مسیر استراتژیکی ایران درست است ولی در برخی موارد ما نیازمند دیدهبانی دقیقتری هستیم.
وی در مورد واردات شیرهای آلوده از هند و گلهمندی دامداران از این مسأله گفت: من خدمت رهبری هم این مشکلات را مطرح کردم ایشان هم فرمودند که همیشه از این واردات ناراحت هستم. ولی یکی از معاونان وزارت بازرگانی گفت که شما نگران نباشید، ما سال گذشته 2 هزار تن بیشتر شیر خشک وارد نکردیم، در همان جلسه معاون تجارت خارجی گفت که واقعیت این است که ما 20 هزار تن شیر خشک وارد کردیم.
وی در ادامه افزود: ما در سال تقریباً 2 میلیون و 500 هزار تن برنج تولید داخل داریم سالیانه حدود 500 هزار تن کمبود برنج داریم در حالیکه در 4 سال گذشته متوسط سال 1 میلیون تن برنج وارد کردیم. چرا این واردات صورت میگیرد؟
کمیسیونها باید رصد کنند و این موضوعات را بررسی کنند و مشکلات را حل کنند. این مشکلات مردم است و نگاه ما هم باید نگاه حل مشکلات باشد ولی باید در نظارت دقت نظر داشته باشیم.