کد خبر: ۹۸۶۸۳۲
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۰

کاهش ۳۵ درصدی ذخایر آبی در خوزستان

 مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به شرایط غیر نرمال بارشی امسال، از کاهش ۳۵ درصدی آورد‌های آبی استان نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: با برنامه‌ریزی‌های دقیق، ذخیره‌سازی آب به‌گونه‌ای انجام شده تا بتوان نیاز‌های تابستانی استان را تأمین کرد.
کاهش ۳۵ درصدی ذخایر آبی در خوزستان
آفتاب‌‌نیوز :

عباس صدریان‌فر روز سه‌شنبه در خصوص شرایط آبی استان در جمع خبرنگاران بیان کرد: حجم مفید آب در مخازن سد‌های استان در حال حاضر چهار میلیارد و ۵۳۲ میلیون مترمکعب است در حالی که سال گذشته این رقم هشت میلیارد و ۶۴۳ میلیون مترمکعب بود اگرچه در شرایط نرمال این رقم باید نزدیک به ۱۳ میلیارد مترمکعب باشد.

وی تصریح کرد: ذخایر آبی خوزستان نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۵۲ درصد کاهش یافته است.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی، سال آبی گذشته (از ابتدای مهر ۱۴۰۳) تاکنون سالی کم‌بارش بود و به‌جز بارندگی‌های فروردین، هیچ بارش مؤثری در خوزستان نداشتیم.

ثبت رکورد تاریخی کشت آبی گندم

وی افزود: با این حال، تمام تولید گندم استان امسال به صورت کشت آبی بوده و کشت دیم به دلیل عدم بارندگی مؤثر، تقریباً وجود نداشته است.

به گفته مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، پیش‌بینی می‌شود رکورد تاریخی در تولید گندم آبی ثبت شود، در حالی که در سال‌های گذشته حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن از گندم تولیدی به صورت دیم بود.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای مدیریت آب در تابستان گفت: با توجه به کمبود منابع، آبگیری سد‌ها به صورت پلکانی و از بالادست (کارون چهار و سه) آغاز شده است. همچنین تلاش می‌کنیم برای جلوگیری از کمبود برق در فصل گرما، هر مترمکعب آب چندین مرحله برای تولید برق استفاده شود.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در مورد رهاسازی‌های موقت آب در رودخانه‌ها نیز توضیح داد: این اقدامات گاهی برای بهبود کیفیت آب در مناطق پایین‌دست مانند آبادان و خرمشهر و یا برای جلوگیری از قطعی برق انجام می‌شود، اما به این معنی نیست که آب مازاد برای کشاورزی وجود دارد.

صدریان‌فر خاطرنشان کرد: نظر کارشناسی سازمان آب و برق درباره ظرفیت‌های آبی و محدودیت‌ها به استانداری و جهاد کشاورزی اعلام شده است، اما تصمیم نهایی درباره کشت تابستانه در شورای کشاورزی استان گرفته خواهد شد.

وی از همکاری دستگاه‌های مختلف از جمله جهاد کشاورزی، استانداری و انجمن‌های صنفی تقدیر کرد و گفت: با مدیریت صحیح و همراهی همه نهادها، می‌توان از این شرایط سخت عبور کرد.

هر ساله استان خوزستان در فصل گرم سال با تنش آبی مواجه است همچنین این موضوع، نارضایتی کشاورزان و باغداران پایین دست را به همراه دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین