این نشست با هدف گفتوگو و تبادل نظر در مورد چالشها و مشکلات مشترک کشورهای با پوشش کم جنگل و بررسی راه حلهای لازم به منظور بهره مندی از ظرفیتهای یکدیکر و همچنین ظرفیت سازی و حذف کمکهای فنی بین المللی و مشارکت سازی میان کشورهای فوق و نهادهای ذیربط بین المللی به ریاست امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد برگزار شد.
این نشست همچنین با حمایت و همبانی گری کشورهای عراق، سنگال و مغولستان و همچنین حمایت سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) و کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مقابله با بیابان زایی (UNCCD) برگزار شد و در آن تعدادی از کشورهای عضو سازمان ملل متحد و دیگر آژانسهای سازمان ملل متحد بویژه مجمع جنگل سازمان ملل متحد (UNFF) شرکت و سخنرانی کردند.
امیر سعید ایروانی در سخنان ابتدایی خود، با تاکید بر اهمیت جنگلها و نقش آنها در ابعاد مختلف زندگی انسان ها، به اهمیت حفاظت از جنگلها در کشورهای با پوشش کم جنگل اشاره و گفت که بیش از ۵۰ کشور جهان در این گروه بندی قرار دارند و جامعه بین المللی بویژه سازمان ملل متحد باید در حفاظت از این جنگلها به کشورهای فوق کمک کند.
سفیر ایران در سازمان ملل متحد با برشمردن اقدامات صورت گرفته از سوی جمهوری اسلامی ایران بویژه قانون جنگل و مرتع با محوریت پایداری و مشارکت جوامع محلی و تدابیر اندیشیده شده در برنامه هفتم پیشرفت بویژه احیای سالانه ۲۰ هزار هکتار جنگل، یکی از دستاوردهای مهم ایران را در جهت حفاظت از جنگل ها، شناسایی بینالمللی جنگلهای هیرکانی، به عنوان یکی از قدیمیترین اکو سیستمهای جنگلی جهان در سال ۲۰۱۹ در فهرست میراث جهانی یونسکو نام برد.
ایروانی با تاکید بر اهمیت کشورهای با پوشش کم جنگل و طرح نیازها و چالشهای آنها بویژه تحریمهای بین المللی و عدم منابع و ظرفیتهای لازم در بسیاری از کشورهای با پوشش کم جنگل، به اقدامات صورت گرفته از سوی ایران بویژه ایجاد دبیرخانه فرایند تهران برای حمایت از کشورهای با پوشش کم چنگل و برگزاری چندین کارگاه آموزشی و تامین منابع مالی برای این گروه از کشورها پرداخت.
سفیر ایران در سازمان در پایان سخنان خود بر اهمیت تدوین برنامه اقدام جهانی برای حمایت از کشورهای با پوشش کم جنگل و تامین منابع مالی لازم برای کشورهای فوق متناسب با نیازهای و اولویتهای آنها تاکید کرد.