آفتابنیوز :
آفتاب- فروزان آصف نخعی: چرا رییس جمهوری ایران، آقای احمدی نژاد، به شبکه تلویزیونی قدم گذاشت که دو افسر سیا قبلا درهمین شبکه با انجام مقایسهای از او فردی بهتر از انورسادات دیکتاتور مصر که توسط اسلامگرایان ترور شد یاد کردهاند.
اگر منطق رییس جمهوری در باره شبکه پی.بی.اس امریکا و خود امریکا یا غرب با مطبوعات و جناحهای داخلی نیز به کار گرفته میشد میتوانستیم شاهد رشد مطبوعات و یا احزاب قدرتمند و درنهایت جامعه توسعه یافتهای باشیم.
محمود احمدینژاد، رییس جمهوری ایران، که برای شرکت در کنفرانس بازنگری انپیتی به نیویورک سفر کرده بود در مصاحبه با شبکه تلویزیونی پی. بی. اس امریکا به مهمترین سوالات چارلی رز مجری جنجالی این شبکه پاسخ داد.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری مهمترین سخنان احمدی نژاد دراین مصاحبه شامل موارد زیر است: "ما آماده مبادله سوخت هستیم... به عبارتی موافقیم که در قبال سوخت 3 و نیم درصدی، سوخت 20 درصدی دریافت کنیم...آیا واقعا فکر میکنید اگر ایران اورانیوم را بفرستد و سوخت 20 درصدی بگیرد مسایل حل می شود؟...مجری پرسید که ایران و آمریکا چطور میتوانند با هم همکاری کنند، احمدی نژاد اظهار داشت: اعتماد با گفتو گو ایجاد میشود...کسانی در درون دولت آمریکا حضور دارند که نمیخواهند روابطی بین دو کشور ایجاد شود،...گروهی هستند که میخواهند آقای اوباما را به جای همکاری با ایران وارد مسیر صدور قطعنامه علیه ایران کنند...ما از آمدن اوباما استقبال کردیم و گفتیم اگر بخواهد تغییری ایجاد کنند، کمک میکنیم...رژیم صهیونیستی به حساب نمیآید و اساسا در معادلات ایران جایی ندارد...ما به صلح، دوستی و همکاری فکر میکنیم."
اما در این گفت و گو آقای احمدی نژاد از گفت و گو برای ایجاد اعتماد و همکاری با امریکا سخن به میان آورد که در دولتهای نهم و دهم 18 روزنامه توقیف شدهاند و به تازگی کمیسیون ماده احزاب نیز طی نامهای به قوه قضاییه خواستار انحلال دو حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب اسلامی شده است.
در این گفت و گو نسبت به سخنان خانم کلینتون این سوال رییس جمهوری را به دنبال داشت که " آیا واقعا فکر میکنید اگر ایران اورانیوم را بفرستد و سوخت 20 درصدی بگیرد مسایل حل می شود؟" این که ایران در برابر این سوال چه پاسخی دریافت کند موضوعی است که باید منتظر آینده باشیم.
با این همه شاید این آرزوی نابجایی نباشد که دعا کنیم روزی درجامعه ایران روزنامههایی چون جامعه، توس، بهار، اعتماد، گلستان ایران، آفتاب، صبح امروز، و...دیگر روزنامههایی که توقیف شدهاند بتوانند از ارج و قرب شبکه پی بی اس امریکا برخوردار شوند که ضمن دادن هر نوع نسبت به رییس جمهوری ایران در نهایت این رییس جمهوری است که به دفتر آن مراجعه کرده و به صورت دمکراتیک به سوالات خبرنگار پاسخ میدهد.
ولی اگر در ایران حتی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران دچار چنین بحثهایی شود که پی بی اس در برنامه چارلی رز به آن پرداخته بی تردید دراین رسانه تصویری باید از اول تا آخر به صورت اتوبوسی همه چیز عوض میشد تا درگیریها خاتمه یابد.
البته دور از ذهن است که عنوان شود دفتر رسانهای رییس جمهور از سخنان دو افسر سیا که از قضا زن و شوهر نیز هستند در برنامه چارلی رز شبکه پی بی اس مطلع نبودهاند تا به ایشان مشاوره دهند در برنامه شبکه مذکور شرکت نکند. زیرا بحثهای این زوج عضو سیا در اینترنت نیز به صورت نوشتاری و صوتی وتصویری منتشر شده است.
چارلی رز (Charlie Rose) متولد 5 ژانویه 1942 در کارولینای شمالی از با سابقه ترین مصاحبه گران تلویزیونی حرفهای ایالات متحده آمریکا است.برنامه وی شبانگاهی از کانال پی بی اس آمریکا در نیویورک به طور سراسری در کشور پخش میشود و با صدها رییس جمهور، رهبر، دانشمند، و هنرمند تا کنون مصاحبه کرده به نحوی که برخی او را اوریانافالاچی دوم مینامند.وی متولد ایالت کارولینای شمالی و صاحب مدارج دکترا از دانشگاه دوک و نیز دانش آموخته دانشگاه نیویورک نیزاست.
او در یکی از برنامههایش در سالجاری میلادی از یک افسر یهودی تبار و همسرش که هر دو عضو سیا هستند دعوت به عمل آورد و درباره احمدینژاد رییس جمهوری ایران هر چه خواستند گفتند.
این دو عضو سیا تاکید کردند که احمدی نژاد حسابگر است و باید با او وارد معامله شد . خانم لورت همسر وی تاکید دارد که "در انتخابات ایران هیچ تقلبی نشده است. هیچ سندی مبنی بر وجود تقلب تا به حال از سوی مخالفین احمدی نژاد ارائه نشده است. نظر سنجی 3 ارگان آمریکایی و دانشگاه تهران همه نشان از این دارد که مردم به احمدی نژاد رای داده اند. اینکه یک نفر از یک پاسدار سئوال کند که چه طوری رای بنویسم که تقلب به حساب نمی آید. "
این دو عضو سیا در حالی این اظهارات را در شبکه پی بی اس امریکا در حضور چارلی رز می کند که از سوی دولت ایران همه کسانی که بعد از حوادث انتخابات دستگیر شدهاند متهمند که با انقلاب مخملی قصد آن داشتهاند که حکومت دست نشانده غرب و امریکا را بر سرکار بیاورند.
اما همسر عضو سیا در برنامه چارلی رز ادعایی می کند که صحت وسقم آن برعهده بانیان ژورنالیسم امنیتی در ایران است. از جمله در کیهان عنوان شده بود که "عامل سیا(امیراحمدی) با وساطت رحیم مشایی وارد کشور شده است".مدیرمسئول کیهان در شکایتی که از سوی وکلای رحیم مشایی رییس دفتر رییس جمهوری ایران شده بود در جلسه دادگاه اظهارکرد: آيا پذيرفتن عامل تابلودار CIA و كسي كه بدترين فحاشيها را نسبت به امام و نظام داشته، اهانت به نظام و ملت نيست؟"
اکنون به نظر میرسد ژورنالیسم امنیتی میتواند تایید یا تکذیب کننده اصل وجود چنین فیلمی راجع به ادعای خانم لورت همسر افسر و عضو سیا باشد که در گفت و گو با برنامه چارلی رزاحمدی نژاد را با سادات مقایسه می کند .
در صورت وجود چنین برنامهای این پرسش از سوی کیهان می تواند مطرح باشد که چرا رییس جمهوری در برنامه شبکهای شرکت میکند که از قبل سیا بر روی مخاطبان آن بمباران خبری کرده است.؟ آیا رییس جمهوری با شرکت در برنامه این شبکه به ادعاهای این دو افسر سیا رسمیت داده است؟ دیگر این که این دو افسر مدعی هستند که به ایران مسافرت کردهاند آیا این ادعا نیز صحت دارد؟
با این همه خانم لورت در ادامه ادعاهای خویش میگوید: "در مقایسه میان احمدی نژاد و سادات، سادات خیلی بیشتر از احمدی نژاد ضد اسراییلی بود. او قبل از اینکه مرد صلح شود٬ مرد جنگ بود. او دستور داده بود که هر یهودی را که دیدید٬ بکشید. ولی دیدیم که در نهایت به سوی آمریکا آمد و مبتکر صلح بین اعراب و اسرائیل شد. باید مانند زمان نیکسون و کسینجر که بانی صلح با چین و مصر شدند٬ دولت اوباما هم با ایران وارد معامله شود. برای منافع اسرائیل و امنیت آن باید برگشت به سوی رابطه با ایران."
لازم است یادآوری شود که اگر آقای خاتمی در چنین برنامه شرکت کرده بود در رسانههای هوادار تندروها چه عکس العملی نسبت به آن اعمال میشد؟ضمن آن که اگر از سوی یک نشریه ایرانی چنین مقایسههایی صورت گرفته بود آیا راهی جز بسته شدن و بیکاری صدها نفر از کارگران و کارمندان نشریه مذکور راهی دیگری قابل تصور است.
از همه مهمتر این که این دو مامور به صراحت اعلام می کنند که "دو هفته قبل ( پس از انتخابات 22 خرداد) در ایران " بودهاند؟ چرا از سوی مقامات انتظامی و امنیتی ایران چنین اظهاراتی که در یک شبکه مشهور امریکایی صورت گرفته عکس العملی نشان داده نشد؟
درادامه خانم لورت عضوسیا در برنامه چارلی رز میگوید:" دولت حاکم(آقای احمدی نژاد) به اندازه کافی پاسخگو است...خاتمی نشان داد که نتوانست خوب کار کند و موسوی هم نه رفرمیست خوبی است و نه حامی و کمک های بدرد بخوری دارد. جنبش سبز رو به خاموشی دارد و بزرگترین اشتباه غرب این است که با جنبشی که رهبر ندارد معامله کند."
( این همان تحلیلی است که بعدها تحت عنوان "حملات شديد روان بخش به هاشمي رفسنجاني، پورمحمدي و حسن خميني؛" و این که "فاتحه جنبش سبز خوانده شد؛ هاشمی رفسنجانی سال آينده بركنار میشود " ویا "هاشمی به دنبال فتنه جديد است" از سوی "قاسم روانبخش، دبیر سیاسی هفتهنامه پرتو سخن و شاگرد ارشد آیت الله مصباح یزدی که به دعوت جمعیت پیروان روحا... برای برگزاری همایش بزرگ بصیرت و مقابله با تهدیدات نرم به استان کرمان سفر کرده بود، عنوان شد)
علاوه بر این خانم لورت عضو سیا در برنامه چارلی رز ادعای دیگر خود را به عنوان یک یهودی تبار مطرح می کند که " آمریکا بدون داشتن رابطه با ایران نمیتواند به هیچکدام از برنامههایی که در منطقه بسیار مهم خاورمیانه دارد برسد. آنهایی که ایران را اداره می کنند می خواهند بدانند که آمریکا به دنبال تغییر رژیم نیست. علامتی میخواهند. خود احمدی نژاد علاقه نشان میدهد. او در حکومت است و باید با او وارد معامله شد. باید از آنها پرسید که مسئله شان چیست؟ چه میخواهند؟ از چه نگران هستند؟ ایران هم هیدروکربور دارد هم موقعیت استراتژیک. ضد هالوکاست بودن احمدی نژاد فقط برای کسب موقعیت است. او میخواهد بین مردم سنی منطقه طرفدار پیدا کند و ضمنا برای جلب نظر آمریکا! من این را به عنوان یک یهودی آمریکایی می گویم. غرب پیغام احمدی نژاد را بد درک کرده است٬ او قرار نیست که به اسرائیل حمله کند و از روی زمین محوش کند. او میگوید اگر انتخابات شود جمعیت یهود در بین فلسطینی ها حل میشود و در واقع به این شکل اسراییل از روی نقشه حذف می شود٬ منظورش حذف فیزیکی نیست. او می خواهد به عنوان حامی حزب الله و حماس شناخته شود. او میداند که نمایش ضد اسراییلی برای او مفید است. او یک سیاستمدار حسابگر است."
خانم لورت عضو سیا در ادامه تاکید دارد که " او ( رییس جمهوری ایران) محبوب ترین رییس جمهور ایران تا به حال بوده است. او سیاستمدار موثری است. او نیازی ندارد که پاسداران را همیشه به خیابان بفرستد، با کمی اصلاحات می تواند اوضاع را آرام کند...سپاه پاسداران در جهت خصوصی سازی اقدامات موثری انجام میدهد...رفسنجانی هم هیچوقت به جنگ رهبر نمی رود. او گفته است که رهبر در مرکز ثقل همه چیز قرار دارد. این یعنی ختم جنبش سبز."
حال اگر یکی از رسانههای داخلی چنین ادعاهایی کرده بود که مثلا سیا نظرش بر روی آقای احمدی نژاد مثبت است و به رییس جمهور امریکا از منظر استراتژیک خط میدهد تا او را به عنوان مهرهای بهتر از انورسادات به رسمیت بشناسد، آیا رسانه مذکور هنوز جوهر چاپش خشک نشده به سوی نیستی رانده نمی شد؟
چگونه حتی خبرگزاری مهر یا همشهری نیز برای تندروهای حامی دولت قابل تحمل نیستند اما رییس جمهوری ایران در سفر به امریکا به شبکه تلویزیونی قدم میگذارد که وی را به صراحه با انورسادات مقایسه کرده است. آیا این امر برای دیپلماسی و سیاست خارجی ایران یک ضعف جدی تلقی نمی شود؟
ضمن این که این افسر یهودی تبار به صراحت ادعا میکند که " خود احمدی نژاد علاقه نشان میدهد. او در حکومت است و باید با او وارد معامله شد. باید از آنها پرسید که مسئله شان چیست؟ چه میخواهند؟ از چه نگران هستند؟" از این رو به صلاح نبود آقای رییس جمهوری با شرکت در جلسه مذکور با بیانی دیپلماتیک ادعاهای افسران مذکور را رد میکردند؟
در نهایت آیا بهتر نیست روزنامههای منتقد در ایران تا آن جا رشد داشته باشند که رییس جمهوری سخنان اصلی خود را در گفت و گو با آنان به گوش جهانیان از جمله افکارعمومی امریکا و کاخ سفید درواشنگتن میرساند تا گفت و گو با رسانهای که به صراحت در آن افسر سیا رییس جمهوری ایران را "شخصی علاقمند" ومطلوبتر از " انورسادات میداند؟
اولا این شبکه از معتبرترین شبکه های امریکا است ولی آقای چارلی روز آدمی نسبتا مشکوک است اگر چه مصاحبه گر خوبی است. هیچ کدام از شبکه های دیگر دیدگاه بهتری نسبت به احمدی نژاد ندارند که هیچ خیلی بدتر از اینها هم هست!!
در خصوص رفتار حکومت با مطبوعات در ایران ، و اگر این کار را آقای خاتمی می کرد کیهان چگونه میکرد و چه بسا کفن پوشانی که نمی دیدیم و و و ... برای مخاطب ایرانی کاملا مشخس است.
در مورد زن و شوهری که قبلا مصاحبه کرده بودند همین قدر بگویم که من همکاری آمریکایی و فرهیخته دارم که فردای آن مصاحبه با حیرت از نکاتی را که شما هم اشاره کردید یاد کرد و آنرا غیر عادی ارزیابی می کرد. خدا به داد ملت ما برسد.
لازم ميدنونم در مورد مطلب بالاتوم چند نكته رو متذكر شوم.
1 اگه آقاي احمدي نژاد ميره و عقايد خودشو در اون شبكه امريكايي بيان ميكنه خيلي خوبه چون بر اساس نظام استراتژيك
اون داره با قوانين خودش در زمين دشمن بازي ميكنه
2 اما شما كه يا از روي ناداني يا با آگاهي كامل داريد با قوانين دشمن تو زمين خودي بازي ميكنيد باعث تاسف هستيد.
ارتباط ايران با امريكا انجام نشدنيست و اين مقولات كه شما مطرح كرديد همگي يك بازي سياسي توسط جناب احمدي نژاد است براي منحرف كردن افكار دولتمردان آمريكايي.
و يك مسئله دگه
دو پهلو صحبت نكنيد