آفتابنیوز :
آفتاب: محمدباقر قالیباف شهردار تهران گفت: 2 فرزند کافی است و باید این امکان را فراهم کنیم تا خانوادهها بتوانند خودشان در مورد تعداد فرزندانشان تصمیمگیری کنند.
محمدباقر قالیباف، در همایش روز جهانی ماما که در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد، این روز را به خانواده مامایی کشور تبریک گفت و افزود: این روز از دو جهت با ارزش است، از یک سو توجه به سلامت جامعه و نوزادان و از سوی دیگر روز ماما روز گرامیداشت تلاشهای بیشائبه بانوانی است که توانستهاند با حضور خود حفاظت و سلامت را برای زنان و نوزادان به ارمغان آورند.
قالیباف خاطر نشان کرد: رشد غیر منطقی جمعیت در سال 64 که میزان موالید به یک میلیون و 800 هزار در سال رسید، طوری بود که تا امروز تبعات آن را میپردازیم، هرچند منابع کشور ما و ظرفیتش دو برابر این جمعیت است، اما بالفعل کردن این ظرفیتها و بالفعل کردن فرصتهای اقتصادی نیز اهمیت دارد.
وی افزود: تنظیم خانواده موضوع جدی است و با سیاست قطعی باید مورد توجه خانوادهها باشد، اگر خانوادهای به خواست خود، خواهان تعداد زیادی ازفرزندان بود، کسی مخالفتی ندارد، اما اگر خانوادهای به هر دلیلی این تعداد فرزند را نخواهد، نباید آن را تشویق به این کار کنیم، بلکه امکان آن را فراهم کنیم تا خواستههای خود را به طور شرعی، قانونی و اخلاقی برآورده کند تا شاهد گناهان کبیرهای چون سقط جنین نباشیم و ظرفیت تولد فرزندان جدید را در خانواده و جامعه ایجاد کنیم.
شهردار تهران خاطر نشان کرد: در سال 64 موج کمبود شیر خشک و پوشک بچه بود که نتوانستیم حل کنیم، پس از آن کلاسهای شلوغ در مدارس ابتدایی بود که این موضوع نیز حل نشد و امروز موج این بحران به اشتغال، مسکن و ازدواج این جمعیت رسیده است که نمیتوانیم حل کنیم، ما که این تجربه را داشتیم نباید حرفی بزنیم که با آن منطبق نباشد.
وی با اشاره به شعار دو فرزند کافی است، گفت: باید این امکان را فراهم کنیم تا خانوادهها بتوانند خودشان در مورد تعداد فرزندانشان تصمیم گیری کنند.
شهردار تهران تصریح کرد: برخی تصمیمات شاید خوب باشد، اما گاهی برداشتهای غیر منطقی از آن میشود، اینکه برای هر فرزندی که متولد میشود، سرمایهگذاری کنیم و سرمایهای برای آن درست کنیم؛ کار خوبی است، اما باید ابعاد آن را فراهم کنیم تا داستان فردی نباشد که یک دکمه داشت و به خاطر آن خواست تا کت و شلوار بدوزد.
وی افزود: در این میان توجه به موضوعات آمادگی جسمانی از یک طرف و از طرف دیگر توجه به عرصه روح و روان ضرورتی اجتنابناپذیر است.
قالیباف با بیان اینکه 50 درصد جامعه ما را بانوان تشکیل میدهند، اما با این وجود کمتر به این قشر توجه شده است، گفت: بسیاری از امکانات شهرها به گونهای بوده است که ما شهر را بیشتر مردانه ساختهایم و کمتر به زنان توجه کردیم.
شهردار تهران افزود: در شهرداری تهران بر این موضوع متمرکز شدهایم تا در کنار مسائل عمرانی و خدماتی، به مسائل روحی و روانی نیز توجه کنیم و باور داریم که خانواده نقش کلیدی در جامعه دارد و اگر خانواده نقش تربیتی خود را به درستی انجام دهد، جامعهای سالم خواهیم داشت که مورد قبول سایر جوامع در مقایسه با آنان خواهد بود.
قالیباف افزود: در شهرداری تهران به دنبال آن هستیم تا بخشی از عقبماندگیهای بانوان در حوزه شهر را نسبت به گذشته جبران کنیم و خود را در زمینه سلامت خانواده مکلف میدانیم که خانههای سلامت به همین دلیل راه اندازی شدند و شما نقش مهمی در همکاری با شهرداری در این زمینه میتوانید داشته باشید تا با رویکرد محله محوری از این ضرورت غافل نشویم.
وی تصریح کرد: اگر سلامت جامعه دچار مشکل شود تبعات اجتماعی و اقتصادی زیادی دارد که کانون گرم خانواده را دچار مشکل میکند و آن را به هم میزند؛ در صورتی که شهروند سالم داشته باشیم میتوانیم خانواده سالم و به دنبال آن محله سالم و شهری سالم داشته باشیم.
قالیباف با بیان اینکه رسیدن به شهری سالم از خانواده شروع میشود و زنان نقش مهمی در این زمینه دارند، گفت: ما در شهرداری تهران با همه وجود سلامت را امری ملی و انسانی میدانیم و آن را درک کردهایم وهمه نهادها نیز باید در این زمینه خود را مسئول بدانند.
شهردار تهران افزود: هرچند وظیفه اصلی رسیدگی به حوزههای سلامت بر عهده مجموعه بهداشت و درمان است اما شهرداری تهران در هماهنگی و همکاری با آنها خود را مکلف میداند.