برای خرید و استفاده از دستگاههای اندازه گیری دقیق و استاندارد، رعایت چند نکته ضرورت دارد که در ادامه با هم دنبال میکنیم:
برای منزل دستگاههای عقربهای و جیوهای و استفاده از گوشی پزشکی به هیچ عنوان توصیه نمیشود. لازم است دستگاهی که تهیه میکنیم دیجیتالی اتوماتیک باشد. این شاید بر خلاف آن چیزی باشد که اغلب میشنویم، اما یک توصیه دقیق بر اساس منابع علمی است. بر اساس توصیه منابع علمی، اعداد دستگاههای اتوماتیک اندازه گیری فشارخون، بازویی دقیقتر از اعدادی است که دستگاههای مچی نشان میدهد.
کوچک یا بزرگ بودن کاف دستگاه میتواند اعداد فشارخون واقعی فرد را اشتباه نشان دهد، بنابراین قبل از تهیه دستگاه، دور بازوی خود را (به طور حدودی وسط شانه و آرنج) اندازه بگیرید و با محدوده عدد نوشته شده روی کاف دستگاه چک کنید که درست باشد. روی همه کافهای فشار خون، محدوده دور بازوی مناسب برای آن کاف نوشته شده است.
داشتن امکاناتی مانند «بلوتوث»، امکان ارتباط با گوشی هوشمند داشتن حافظه یا موارد مشابه که قیمت دستگاه را افزایش میدهد، چندان کمک زیادی نمیکند؛ اگرچه ممکن است به نظر جذاب باشد.
دستگاههای ارزان قیمت، اما استاندارد هم کار را به خوبی و آن قدر که لازم است انجام میدهد.
شاید شما هم با نرم افزارهای متعددی روبه رو شدهاید که ادعا میکند به وسیله گوشی هوشمند میتواند میزان اکسیژن خون، تعداد ضربان قلب یا فشارخون را اندازه گیری کند، اما باید بدانیم که جز چند مورد خیلی محدود هنوز تکنولوژی گوشی و ساعتهای دیجیتال امکان اندازه گیری دقیق هیچ کدام از این موارد را ندارد و نباید بر اساس آنها تصمیمی در مورد سلامتی گرفت.
اگر مبتلا به فشارخون بالا هستید، اعداد فشارخون اندازه گیری شده در منزل به پزشک کمک میکند تا درمان دقیق و به اندازه انجام شود. ضمن اینکه این اندازه گیری به تشخیص بیماری هم کمک میکند.
یادمان باشد که خرید دستگاه مناسب، گام نخست و البته مهم است. روش اندازه گیری فشارخون، زمانهای مناسب و اعداد دفعات و تفسیر آنها نیز بسیار مهم است و نکات دقیقی دارد که میتوانیم با مراجعه به پایگاه پزشک خانواده، این موارد را از پزشک خانواده یا مراقب سلامت خود بپرسیم.