آفتابنیوز :
آفتاب: دکتر علی اکبر جلالی کارشناس فناوریاطلاعات و مجری طرح ICT روستایی ضمن اشاره به برخی جنجالآفرینیهای گوگل اظهار داشت: ما شاهد برخی بدعتهای جدید مسئولان سایت گوگل هستیم که یکی از آنها تغییر نام خیلج فارس و یا ترجمه کلمه خلیج بدون اشاره به فارسی بودن آن است، اما دربرخی خبرها آمده است که مسئولان میخواهند برای حل این مشکلات سایت گوگل را به صورت کامل فیلتر کنند که باید گفت این امر در واقع به مثابه پاک کردن صورت مسأله است نه حل مشکل.
وی خاطر نشان کرد: گوگل تنها یک موتور جستجو مانند تمامی موتورهای جستجو و دارای یکسری اطلاعات است که به آن داده میشود، اینکه بخواهیم برای رفع هر مشکلی که در یکی از این موتورهای جستجو به وجود میآید آن را تحریم و فیلتر کنیم، هیچ مشکلی حل نخواهد شد چرا که خود را از اطلاعات فناوری در جهان و حتی توانمدیهای خود محروم کردهایم.
تئوریسین موج چهارم افزود: مسأله گوگل یک مسأله سیاسی است که باید به وسیله ریشهیابی حل شود نه اینکه بیائیم آن را تحریم کرده و فیلتر کنیم.
جلالی گفت: آیا بازتاب کارهای گوگل در ایران مهم است یا در خارج از کشور؟ حق مسلم آن است که این نگاه باید در خارج از کشور حل شود نه در ایران. چرا که ما در ایران خود از حقایق و تعلق خلیج فارس به ایرانیان آگاه هستیم، بنابراین این حقیقت باید در کشورهای خارجی و برای مردمان دیگر روشن شود که این امر وظیفه مسؤولین سیاسی ما است.
وی همچنین با اشاره به برخی خبرها در زمینه جهتدهی گوگل به ایرانیان اظهار داشت: وقتی در یک موتور جستجو یک عبارت مورد جستجوی فراوانی قرار بگیرد در زمانهای بعدی اگر شخص دیگری اولین حرف را که در زمانهای قبلی مورد جستجوی بسیار بوده بزند موتور جستجو عبارت مورد نظر را نشان میدهد و این به این معنا نیست که گوگل یا هر موتور جستو جوی دیگری افکار کاربر خود را جهتدهی کند.
جلالی افزود: یکی از نکات قابل توجه در گوگل این است که این مشکلات چند سالی است اتفاق افتاده است، و میتوان گفت دلایل آن مربوط به برخی مسائل سیاسی است که در ایران پیش آمده و نمیتوان تمامی مشکلات را به گردن گوگل انداخت.
مسئولان سیاسی ما باید با یک راهحل سیاسی مشکلات گوگل را حل کنند نه اینکه با تحریم خود و ایران از گوگل و اطلاعات آن احساس کنند که موضوع حل شده است، هماکنون گوگل نزدیک به دو میلیارد بازدیدکننده دارد و فیلترینگ آن در ایران تنها باعث کم شدن 40 میلیون کاربر ایرانی میشود نه اینکه کلمه خلیج عوض شود و این دردی از ما دوا نمیکند.
وی ادامه داد: هماکنون که گوگل در دسترس ایرانیان است زمان اعتراض است مانند زمانی که در یک حمله یک میلیون ایرانی توانستند اعتراض خود را در زمینه درج خلیج مجعول عربی اعلام کنند و گوگل به همین دلیل خلیج فارسی را در تمام عبارتهای خود آورد.
وی در پایان افزود: گوگل یک ابزار است و نمیشود یک ابزار را به دلیل مسائل پشت پرده از بین برد مانند اینکه بخواهیم یک خودکار را به دلیل نوشتن مسایل غلط بشکنیم، بدون آنکه به نگارنده آن اعتراض کنیم.
ما باید با سازندهها و مسئولان سایت گوگل مشکلات را حل کرده و با آوردن اسناد و مدارک تاریخی به آنها و همچنین جهانیان نام خلیج فارس را ماندگار کنیم و یکبار برای همیشه این مشکلات را حل کنیم نه اینکه بیایم با یک فیلتر میدان بیشتری به آنها بدهیم