آفتابنیوز : آفتاب: نمایندهی اصولگرایی مجلس شورای اسلامی، گفت كه نزدیک شدن اصولگرایان منتقد و اصلاحطلبان معتدل حركتی مبنایی است، نه تاكتیكی.
سیدمحمد حجازی، نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی اظهار كرد: در جامعهی ما فعالیت سیاسی بر اساس احزاب صورت نمیگیرد، بلكه این افراد هستند كه بر اساس نوع نگاهی كه به مسایل اجتماعی دارند، به طیفی منتسب میشوند، میتواند افكارشان تغییر كند، به هم نزدیک شود و یا اصلاح شود، بنابراین نمیتوان خیلی افراد را منتسب به یک نوع جریان خاص كرد.
وی افزود: البته من این موضوع را هم نفی نمیكنم كه بعضی افراد هستند كه نان به نرخ روزخور هستند و درهر فضایی كه احساس كنند موقعیت اجتماعی برای آنها مناسبتر است، خودشان را به آن جبهه و جناح سوق میدهند و بروز اجتماعیشان را در آن مدل ارائه میكنند، اما این افراد بخش كلانی را به خود اختصاص نمیدهند.
نمایندهی مردم همدان در مجلس خاطر نشان كرد: من معتقدم این موضوع تغییر یک جبهه به سوی جبهه دیگری نیست، چرا كه ما دارای حزب به عنوان متولی شكلگیری تصورات سیاسی به معنای خاص در جامعه نیستیم و به عبارتی جامعه ما این مدل را نسپندیده و نپذیرفته است.
وی اضافه كرد: به بیان دیگر، اینها مجموعه افرادی هستند كه به دلیل فضاهای جدیدی كه پیش میآید، ممكن است در نوع ارائهی اندیشه، تجدید نظر كنند و تغییری در نوع نگاهشان به وجود بیاید و ما خروجیاش را اینطور میبینیم كه ظاهرا جبههای به جبهه دیگری نزدیک میشود، یا یک مجموعه از مجموعهی دیگری فاصله میگیرد.
حجازی اضافه كرد: البته این فارغ از افرادی است كه میخواهند ببیند جبهه غالب در مسایل كلان سیاسی چیست و بدون اینكه مبنا و باوری داشته باشند، خود را به آن منتسب می كنند تا بتوانند از وضعیت موجود بهرهبرداریهای شخصی كنند. این نكتهی دیگری است كه مشكلات فردی و اخلاقی افراد باعث میشود به سمت این مدل كشیده شوند.
نمایندهی مردم همدان در ادامه تصریح كرد: اینكه جبههای از نگاه سیاسی خود فاصله بگیرد، معلوم نیست به خودی خود امر مطلوبی باشد، مگر اینكه این تغییر بر مبنای اصلاح باشد؛ یعنی شما به این مدل از فعالیت برسید كه مسیری كه تا به حال طی میكردید، اشتباه بوده و افراط و تفریطی در ارائه دیدگاهها بوده كه باعث شده جامع دچار لطماتی شود. لذا بر اساس یک نگاه مبنایی احساس میشود كه باید تغییر مشی و تغییر جریان صورت گیرد.
وی یاد آور شد: اگر یک طیف از افراط و تفریط فاصله بگیرد و به تعادلی در مسایل كلان كه مدنظر رهبر معظم انقلاب است- برسند، حتما آن جریان از هر طیفی كه باشد، كار پسندیدهای انجام داده، چرا كه میخواهد در خط مشی خود بازنگری كند و مسیر صحیح را جلوی پای خود بگذارند.
این نمایندهی اصولگرای مجلس در ادامه در تعریف مرز اصولگرایی با اصلاحطلبی تاكید كرد: اگر تصمیمات و مواضع به گونهای باشد كه فضای عمومی جامعه را در مسیری قرار دهد كه غایت آن دیدگاهها و برنامههای نظام بر آن مبنا شكل گرفته و رهبری آن مشی را به عنوان مشی اصلی تشخیص داده، این همان فضای اصولگرایی است وهر مجموعه دیگری هم كه بتواند این روند را در كار خود قرار دهد ما او را جزء مجموعهی اصولگرایان میدانیم.
حجازی تصریح كرد: به عبارت دیگر اصولگرایی دایره بستهای نیست كه افراد خاصی را شامل شود، بلكه اصولگرایی یک نگاه و مشی است كه ریشه در نوع تفكرات بر جای مانده از امام راحل و رهبر معظم انقلاب دارد.
وی افزود: در مقابل این نكته هم مهم است كه افراد بتوانند مسیر صحیح را تشخیص دهند و با شناخت حركتهای بازدارندهای كه مانع رسیدن به نقطه تعالی هستند، از آن فاصله بگیرند.