آفتابنیوز : 
محمود احمدينژاد رييس جمهوري در ادامه سخنان خود در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه براي معرفي كابينه ، قبل از انتخابات كميتههايي تخصصي تشكيل شده و بعد از انتخابات نيز اين كميتهها تكميل تر شده است"، گفت : براي رسيدن به مديراني شجاع، كارآمد ، مردمي و متخصص و متعهد مراحلي طي شد.
** براي تعيين كابينه ۱۰۰۰نفر بررسي شدند وي ضمن انتقاد از نبود بانك اطلاعاتي متقن و مطمئن مربوط به افراد، به اظهارنظرهاي متفاوتي كه درباره افراد مطرح بوده است اشاره كرد و گفت:
به رغم اين محدوديتها حدود ۱۰۰۰نفر بررسي شدند و علاوه بر معيارهاي فردي، معيار "همگرايي" نيز مورد توجه قرا گرفت.
احمدي نژاد توجه به همگرايي درون سيستمي و همگرايي ملي را از جمله معيارها در اين زمينه عنوان كرد و گفت: به عنوان نمونه براي تحقق اين همگرايي در بخش اقتصادي ، ۸گزينه تركيبي بررسي شد و نهايتا تركيب معرفي شده ، بهترين تشخيص بود.
رييس جمهوري تصريح كرد: البته اين به معناي آن نيست كه ساير عزيزاني كه در فهرست كابينه قرار نگرفتند ، شايسته نيستند، بلكه موضوع همگرايي ، تعيينكننده بود.
احمدي نژاد همچنين از نمايندگان مجلس كه براي تحقق اين همگرايي به دولت كمك كردهاند ، تشكر كرد.
** براي اولين بار تعامل خوبي بين دولت و مجلس برقرار شد
رييس جمهوري گفت: براي اولين بار تعامل خوبي بين دولت و مجلس برقرار شد و مجموعه افراد مورد نظر در اختيار مجلس قرار گرفت و مجلس نيز كار بي نظيري روي كابينه انجام داد و قريب به اتفاق نمايندگان با بررسي دقيق و طرح سوالات و پيگيري سابقه و زندگينامه وزرا تلاش كردند كه يك كابينه قوي شكل بگيرد.
محمود احمدينژاد رييس جمهوري در ادامه سخنان خود در مجلس شوراي اسلامي به ويژگيهاي وزراي پيشنهادي و حوزه كاري آنان پرداخت.
رييس جمهوري ابتدا به ضرورتهاي بخش اقتصادي اشاره كرد و اتكا به توانمنديهاي داخلي ، جلب مشاركت مردم، كاهش هزينههاي دولت ، ساماندهي توزيع كالاهاي اساسي ، استفاده بهينه از منابع و محروميت زدايي را از اولويتهاي اين بخش برشمرد.
وي افزود: در همين راستا برادران داوود دانش جعفري(وزارت امور اقتصادي و دارايي)، فرهاد رهبر(رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي ) و سيد مسعود ميركاظمي ( وزارت بازرگاني ) برگزيده شدند.
محمود احمدي نژاد در معرفي دانش جعفري وزير پيشنهادي براي وزارت اقتصادي و دارايي گفت: دكتر دانش جعفري از برادران جهادي و داراي سوابق تخصصي در زمينه اقتصادي است و دو دوره در مجلس حضور داشته و نمايندگان با وي آشنايي دارند.
رييس جمهوري سپس به معرفي ميركاظمي وزير پيشنهادي براي وزارت بازرگاني پرداخت و اظهار داشت: دكتر ميركاظمي داراي دكتراي مهندسي صنايع و سوابق علمي و اجرايي است.
وي افزود: آقاي ميركاظمي داراي نگاه تحولگرا به عرصه توزيع كالا در كشور است و مسوليتهاي خود در اين زمينه را با موفقيت انجام داده است.
احمدي نژاد گفت: آقايان دانش جعفري و ميركاظمي به همراه آقاي فرهاد رهبر رييس سازمان مديريت و برنامهريزي ميتوانند در روندي هماهنگ مسايل اقتصادي كشور را حل و فصل كنند.
محمود احمدينژاد رييس جمهوري در ادامه سخنان خود در مجلس شوراي اسلامي به ويژگيهاي بقيه وزراي پيشنهادي پرداخت.
رييس جمهوري با اشاره به ضرورتهاي حوزه آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش يكي از مهمترين نهادهاست كه به رغم اقداماتي كه شده ، روحيه انقلابي خود را حفظ كرده است.
احمدي نژاد رفع مشكلات معيشتي فرهنگيان، تربيت نيروهاي مومن ، شجاع و آگاه را از جمله محورهاي حوزه آموزش و پروروش ذكر كرد و گفت: بعد از بررسيها به برادر ارزشمند علي اكبر اشعري رسيديم.
وي افزود: آقاي اشعري اصولا فرهنگي است و تقريبا همه عمر كاري خود را در عرصه فرهنگ و آموزش و پرورش سپري كرده است.
رييس جمهوري با اشاره به ابتكارات شهرداري تهران در امور آموزشي و پرورشي ، تصريح كرد: آقاي اشعري در اين زمينه نقش اصلي را داشته است.
احمدي نژاد ادامه داد: آقاي اشعري فردي است كه فارغ از جناحبنديهاي سياسي زندگي كرده است و ميتواند با كمك ساير اجزاي دولت ، در جهت ايجاد فضاي پرنشاط و اميد بخش در آموزش و پرورش موفق باشد.
رييس جمهوري در ادامه به ضرورتهاي بخش آموزش عالي پرداخت و تغيير رويكرد به توليد علم ملي، تربيت نيروي انساني مومن و شجاع و گسترش فضاي محبت و دوستي را از جمله اين ضرورتها عنوان كرد.
رييس جمهوري تصريح كرد: دكتر محمدمهدي زاهدي (وزير پيشنهادي علوم ، تحقيقات و فناوري )، از اين جهات داراي توانمنديهاي فراواني است.
وي افزود: آقاي زاهدي به لحاظ علمي استاد تمام دانشگاه و شخصيتي برجسته است و عمر خود را در دانشگاه سپري كرده است.
احمدي نژاد با اشاره به سابقه آشنايي خود با زاهدي، گفت: آقاي زاهدي داراي روابط خوب و مثبتي با بدنه دانشگاهي يعني استادان و دانشجويان است و ميتواند اهداف مورد نظر در حوزه آموزش عالي را تحقق بخشد.
محمود احمدينژاد رييس جمهوري در ادامه سخنان خود در مجلس شوراي اسلامي به اولويتهاي حوزه بهداشت و درمان اشاره كرد و پيشگيري قبل از درمان و كاهش واردات دارو و لوازم پزشكي را از جمله اولويتها در اين بخش عنوان كرد.
رييس جمهوري سپس به معرفي كامران باقري لنكراني وزير پيشنهادي براي وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي پرداخت و گفت: دكتر باقري لنكراني جواني مومن، متخصص و مديري بانشاط است.
وي افزود: آقاي باقري لنكراني استاد دانشگاه و محققي توانمند است و با گرايشهاي گوناگون در عرصه بهداشت و درمان آشنايي دارد.
رييس جمهوري ابراز اميدواري كرد كه با حضور باقري لنكراني در اين وزارتخانه، عرصه بهداشت و درمان كشور دچار تحول شود.
احمدي نژاد آنگاه به ضرورتهاي حوزه فرهنگ اشاره كرد و اعمال مديريت فرهنگي، حمايت از فرهنگ اصيل ايراني، دفاع از آرمان و هويت ايراني ، توسعه مطبوعات و توسعه نشركتاب را از اولويتهاي اين حوزه ذكر كرد.
رييس جمهوري سپس به معرفي محمدحسين صفار هرندي وزير پيشنهادي براي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي پرداخت و گفت: براي تحقق اولويتهاي حوزه فرهنگ ، پس از بررسيها به آقاي صفار هرندي رسيديم كه بخش عمده عمر خود را در اين عرصه سپري كرده است.
احمدي نژاد گفت: آقاي صفار هرندي در عرصه مطبوعات و خبرگزاري و امور فرهنگي سابقه طولاني دارد و چهرهاي آشنا براي شما نمايندگان است.
محمود احمدينژاد رييس جمهوري در ادامه سخنان خود در مجلس شوراي اسلامي به اولويتهاي وزارتخانههايي اشاره كرد كه در زمينه تامين امنيت و همچنين سياست داخلي و سياست خارجي مسووليت دارند.
رييس جمهوري توسعه امنيت، مبارزه با قاچاق كالا و مواد مخدر ، تقويت همبستگي ملي و ايجاد محيط پرنشاط براي مشاركت آحاد مردم در اداره سياسي، اقتصادي ، فرهنگي كشور و افزايش اختيارات استانها در جهت رفع محروميت ، مهرباني با مردم و برخورد قاطع با متجاوزين به حقوق مردم و سياست خارجي فعال را از جمله اولويتهاي اين حوزه ذكر كرد.
احمدي نژاد گفت: بعد از بررسيها و براي تحقق اولويتها در اين حوزه به آقايان غلامحسين محسني اژهاي (وزير پيشنهادي اطلاعات )، مصطفي پورمحمدي (وزير پيشنهادي كشور)، مصطفي محمدنجار (وزير پيشنهادي دفاع ) و منوچهر متكي (وزير پيشنهادي امور خارجه) رسيديم.
رييس جمهوري با اشاره به سوابق علمي محسني اژهاي گفت: ايشان داراي كارشناسي حقوق بينالملل خصوصي هستند و پس از پايان سطح عالي ، چند سال طلبه درس خارج حوزه علميه قم بوده است.
احمدي نژاد همچنين محسني اژهاي را شخصيتي دلسوز و آشنا به حوزه كار وزارت اطلاعات توصيف كرد و گفت: كار در وزارت اطلاعات ، تخصصي، ظريف و حساس است و ايشان با هوشمندي خود ميتواند رابطه وزارت اطلاعات با مردم را صميمانه كند.
احمدي نژاد افزود: آقاي محسني اژهاي داراي سوابق ارزشمندي در بخشهاي قضايي و اطلاعاتي است و با كار وزارت اطلاعات آشنايي كامل دارد.
رييس جمهوري آنگاه به معرفي پورمحمدي وزير پيشنهادي براي وزارت كشور پرداخت و گفت: آقاي پور محمدي داراي تحصيلات سطح عالي در قم بوده و با علوم اسلامي آشناست و سابقه مديريتي او مشخص است.
احمدي نژاد خاطرنشان كرد: آقاي پورمحمدي فردي همه جانبه ، پرنشاط و صميمي است.
رييس جمهوري مهمترين وظيفه وزارت كشور را تامين امنيت كشور دانست و گفت: آقاي پورمحمدي داراي تجربه گرانبهايي در اين زمينه است.
احمدي نژاد در ادامه سخنان خود توسعه صنايع دفاعي و توسعه حداكثري از ظرفيتهاي موجود را از جمله برنامههاي وزارت دفاع عنوان كرد و گفت:
مهندس نجار از برادران متعهد و دلسوزي است كه عمر خود را در اين مسير سپري كرده است.
رييس جمهوري ابراز اميدواري كرد كه با تصدي نجار در وزارت دفاع ، برنامههاي تعيين شده براي اين وزارتخانه تحقق يابد.
احمدي نژاد آنگاه به حوزه سياست خارجي اشاره كرد و تمركز در مديريت، خارج از انفعال و كاهش هزينهاي غير ضرور را از اولويتهاي وزات خارجه برشمرد و گفت پس از بررسي افراد متعدد به آقاي متكي رسيديم ، يعني فردي كه بيش از ۲۰سال در امر سياست خارجي داراي تجربه است.
رييس جمهوري همچنين به سابقه دو دوره نمايندگي مجلس متكي اشاره كرد و گفت: ايشان از برادران دلسوز و متعهد به مباني جمهوري اسلامي ايران و آشنا به رموز ديپلماسي است.
محمود احمدينژاد رييس جمهوري در ادامه سخنان خود در مجلس شوراي اسلامي به اولويتهاي وزارت نفت پرداخت و گفت: جهتگيري در اين حوزه بايد ملي باشد.
رييس جمهوري تصريح كرد: تحرك صنعت نفت ميتواند به تحرك اقتصاد كشور منجر شود.
وي افزود: داخلي شدن نيازهاي صنعت نفت در زمينه طراحي ، اجرا و توليد ، اشتغالزا نيز خواهد بود.
احمدي نژاد آنگاه به معرفي علي سعيد لو وزير پيشنهادي براي وزارت نفت پرداخت و گفت: آقاي سعيد لو مدرك تحصيلي خود را در زمينه زمينشناسي كسب كرده و به موضوع اكتشاف آشنايي دارد و با سابقه كار بازرگاني، فرد مناسبي براي اين پست است.
رييس جمهوري افزود: آقاي سعيد لو با توانمنديها كشور آشناست و در بخشهاي مختلف اقتصادي كار كرده است.
احمدي نژاد كوچكسازي و محدودسازي شركتهاي جديد التاسيس در حوزه نفت و همچنين استفاده از مديران دلسوز در اين حوزه را از اولويتهاي اين وزارتخانه عنوان و ابراز اميدوار كرد كه آقاي سعيد لو در صورت گرفتن راي اعتماد در تحقق اين اولويتها موفق باشد.
رييس جمهوري در ادامه به اولويتهاي بخش كشاورزي اشاره كرد و خودكفايي در محصولات كشاورزي ، توسعه اشتغال و رفاه در روستاها ، توسعه بيمه محصولات كشاورزي را از جمله اين اولويتها برشمرد.
احمدي نژاد سپس به معرفي محمدرضا اسكندي وزير پيشنهادي براي وزارت جهاد كشاورزي پرداخت و گفت: آقاي اسكندي مجري طرح خودكفايي گندم بوده است و بهترين گزينه براي تصدي اين پست است.
رييس جمهوري افزود: اقاي اسكندي رزمنده و جانباز است و ميتواند موجب تحول در بخش كشاورزي شود.
محمود احمدينژاد رييس جمهوري در ادامه سخنان خود در مجلس شوراي اسلامي به ضرورتهاي حوزه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات اشاره كرد و گفت:
اين حوزه نيازمند توسعه دانش و فناوري است.
رييس جمهوري افزايش كيفيت و توسعه سريع خدمات را از جمله اولويتهاي اين بخش ذكر كرد و گفت: دكتر محمد سليماني ، استاد تمام دانشگاه در اين رشته بوده و داراي سوابق ارزشمندي در اين زمنيه است.
احمدي نژاد تصريح كرد: با حضور آقاي سليماني در وزارت ارتباطات، كيفيت كارها بالا ميرود.
رييس جمهوري در ادامه سخنانش توسعه مراكز آموزش فني و حرفهاي ، سازماندهي نيروي كار ، تعين تكليف نيروي كار خارجي و اصلاح روابط كارگر و كارفرما را از اولويتهاي وزارت كار عنوان كرد و گفت: آقاي سيد محمد جهرمي با توجه به اين اولويتها انتخاب شد.
احمدي نژاد افزود: آقاي جهرمي از نيروهاي با تجربه و امين در جمهوري اسلامي ايران است و همه اركان نظام را ميشناسد.
رييس جمهوري سپس به اولويتهاي وزارت راه و ترابري اشاره كرد و گفت:
حل سريع مشكلات صنعت هوايي، كاهش حوادث جادهاي ، توسعه بخش خصوصي و توسعه راههاي روستايي از جمله اولويتهاي اين بخش است.
احمدي نژاد در معرفي محمد رحمتي وزير پيشنهادي براي وزارت راه و ترابري گفت: آقاي رحمتي از برادران مومن و پركاري است كه تجربه بسيار خوبي در وزارت راه داشته است.
رييس جمهوري آنگاه به اولويتهاي بخش صنعت اشاره كرد و ارتقاء كيفي، توسعه توليد ملي ، گسترش صنايع دستي ، گسترش استاندارد، توسعه معدن و فعال كردن بخش خصوصي در اين حوزه را از جمله اين اولويتها عنوان كرد.
احمدي نژاد سپس به معرفي عليرضا طماسبي وزير پيشنهادي براي وزارت صنايع و معادن پرداخت و گفت كه آقاي طهماسبي متخصص و متعهد و داراي سوابق علمي فراواني است كه ميتواند اين برنامهها را عملي كند.
رييس جمهوري با اشاره به تنوع تحقيقات و تجربيات طهماسبي گفت: اين تجربيات، زمينه موفقيت ايشان را فراهم ميكند.
احمدي نژاد در معرفي جمال كريمي راد وزير پيشنهادي براي وزارت دادگستري نيز گفت: آقاي كريمي راد از قضات با سابقه و باتجربه و امين قوه قضاييه است و ميتواند رابط خوبي بين همه قوا باشد.
محمود احمدينژاد رييس جمهوري در ادامه سخنان خود در مجلس شوراي اسلامي به اولويتهاي وزارت نيرو اشاره كرد و استفاده از آبهاي پيراموني، توسعه سدهاي كوچك، توسعه ساخت نيروگاهها و توسعه مشاركت مردم در احداث و بهرهبرداري از شبكهها را از جمله اولويتهاي اين بخش برشمرد.
رييس جمهوري سپس به معرفي پرويز فتاح وزير پيشنهادي وزارت نيرو پرداخت و گفت: آقاي فتاح از افراد متخصص و با تجربه و نيروهاي جهادي و جبههاي است.
احمدي نژاد با بيان اينكه فتاح داراي تجربيات فراواني در پروژهها مي باشد،ابراز اميدواري كرد كه با تصدي وي بر پست وزارت نيرو تحول مثبتي در اين حوزه ايجاد شود.
رييس جمهوري در ادامه سخنان خود توسعه خدمات رفاهي براي همه به خصوص اقشار محروم، توسعه بيمه تامين اجتماعي و رسيدگي به بازنشستگان را از اولويتهاي وزارت رفاه دانست و گفت: مهندس سيد مهدي هاشمي ، برادري متخصص و جانباز جنگ تحميلي است و ميتواند اين وزارتخانه تازه تاسيس را به سرعت سازماندهي كند و تنوع تجربيات، اين ظرفيت را در آقاي هاشمي فراهم كرده است.
احمدي نژاد آنگاه به ضرورتهاي وزارت تعاون اشاره كرد و گفت: اين وزارتخانه براي گسترش نقش تعاون در كشور ، نيازمند يك نيروي متخصص و تازه نفس است.
رييس جمهوري افزود: براي رسيدن به سهم ۲۵درصدي تعاون در اقتصاد كشور ، نيازمند فردي عالم و توانا بوديم و دكتر عليرضا علي احمدي اين ويژگيها را دارد.
احمدي نژاد ابراز اميدوراي كرد كه با تصدي علي احمدي در وزارت تعاون شاهد تعالي اين بخش باشيم.
رييس جمهوري همچنين توسعه مسكن روستايي ، اصلاح سياستهاي زمين و مسكن در جهت صاحب خانه شدن آحاد مردم و ساخت شهركهاي تخصصي را از اولويتهاي بخش مسكن عنوان كرد و در معرفي محمد سعيدي كيا وزير پيشنهادي براي وزارت مسكن و شهرسازي گفت: مهندس سعيدي كيا با تجربيات طولاني و استفاده از جامعه مهندسي كشور ميتواند اين مسووليت را ايفا كند.
احمدي نژاد خطاب به نمايندگان مجلس گفت: اين كابينه علاوه بر ويژگيهايي كه مطرح كردم براي اولين بار توانست محدوده مديريت كلان كشور را باز كرده و با استفاده از نيروهاي جوان و شجاع راه را براي نگاه جديد به عرصه مديريت باز كرده است.
رييس جمهوري ابراز اميدواري كرد كه با اين كابينه بشود گام موثري در زمينه تحقق عدالت برداشت.
احمدي نژاد با اشاره به تعاملات مثبت مجلس و دولت و همگرايي ديدگاهها، از نمايندگان مجلس خواست كه به "تمامي افراد معرفي شده" راي بالا بدهند تا وزرا بتوانند با پشتوانه اين آراي بالا ، وارد عرصه خدمتگزاري شوند.
رييس جمهوري در مقدمه سخنان خود به حضور ۶۰ ميليوني مردم در دو مرحله انتخابات رياست جمهوري اشاره و آن را خلق شگفتي و ماندگار توصيف كرد و گفت: ملت ما ملت شگفتيهاست و اين اولين شگفتي نبود و آخرين نيز نخواهد بود.
رييس جمهوري گفت: اين ملت قبل از اسلام و پس از آن، منشا تحولات عظيم بوده است. ملت ما از معدود ملتهايي است كه همواره موحد زيسته است و با ظهور اسلام به پيامبر عزيز اسلام ايمان آورد. در دامان اسلام تعالي و تكامل يافت و آنچه از ذوق و استعداد داشت در خدمت اسلام قرار داد. ملت ما در سايهي اسلام به قلههاي بلند علم و معرفت دست يافت و اسلام با مجاهدتهاي علمي و معنوي ايرانيان گسترش يافت.
احمدي نژاد اين خدمات متقابل را موجب گسترش ادب و تمدن و تربيت ستارگاني در علم، ادب و حكمت، رياضي، اخلاق، نجوم و پزشكي منجي دانست و گفت: بر اثر اين تبادل خدمات، ستارگاني تربيت شدند كه تمدنساز و فرهنگساز شدند و همچنان ميدرخشند و نامشان قرين اسلام و ايران است.
رييس جمهوري اضافه كرد: اگرچه با فاصله افتادن ميان مردم و حكومتها در دورانهايي، فرصتهاي مهمي از دست رفته و آفتهايي را باعث شده، ولي در عينحال فروغ علم و ايمان و مجاهدت هرگز در اين سرزمين افول نكرده است.
در دوران اخير نيز شاهد بوديم كه مردم چگونه امام راحل را مجسمهي آرمانها و فضائل ديدند و ملازم ركاب او قدم به ميدان مبارزه و جهاد نهادند.
احمدي نژاد انقلاب اسلامي را شگفتي قرن حاضر توصيف كرد و گفت: مردم اين شگفتي را با اردوگاه خداپرستان و عدالتخواهان خلق كردند و همچنان به پاسداري و صيانت از آن مشغولند.
وي به شگفتيساز بودن ملت ايران در ميدان جنگ تحميلي اشاره كرد و گفت : در هنگام جنگ تحميلي با تمام وجود به ميدان ميآيند و در برابر صف واحد زورگويان ميايستند صدها هزار شهيد و جانباز و آزاده تقديم ميكنند،اما يك وجب خاك كه نه، چه رسد به اينكه از ارزشهاي خود عدول كند، در برابر دشمن دين خود كرنش كند و يا از حاكميت اسلام دست بردارد.
رييس جمهوري در ادامه ، دفاع از اسلام ناب و محو تبعيض و فساد و فقر را در صدر مطالبات مردم دانست و گفت: مردم اين بار بر دولت خدمتگزار و مردمي نيز تاكيد كردند. دولتي كه خود را خادم مردم بداند در كنار آنان و شريك غم و شادي آنان باشد،دولتي كه مديران آن همراه مردم، مرتبط با آنان و باخبر از آلام و دردها و خواستهاي آنان باشد. مديراني كه امين باشند و در تامين منافع ملت شجاعانه، مقتدرانه و بيملاحظه عمل كنند. مديراني كه درد دين و دنياي مردم را داشته باشند.
احمدي نژاد افزود: اگر اراده امور كشور با چنين مديراني باشد وضعيت متفاوت خواهد شد.
رييس جمهوري ادامه سخنان خود در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به چهار اصل مورد نظر دولت يعني عدالت گستري، مهرورزي، خدمت به بندگان خدا و تعالي و پيشرفت مادي و معنوي، گفت: آنچه در باب عدالت مطرح ميشود توزيع امكانات و فرصتها با ملاحظه ميزان محروميتها، استعدادها و ظرفيتها در همه جغرافياي كشور است.
احمدي نژاد تصريح كرد: فعاليتهاي عمراني، اقتصادي و سرمايهگذاريهاي مولد اشتغال در مناطق، آنگاه جهت صحيح خود را پيدا ميكند كه مبتني بر نيازها، درجهي محروميت، ظرفيتها و استعدادهاي مادي و معنوي همان مناطق ساماندهي شود.
رييس جمهوري با اشاره به اينكه منابع و امكانات ايران نامحدود نيست، گفت: توزيع اين امكانات بايد مبتني بر اصولي باشد كه مهمترين آن عدالت است.
وي افزود: عدالت فقط شاخص توزيع امكانات نيست، معطل نگه داشتن ظرفيتها و استعدادهاي مادي و معنوي در واقع صرف نظر كردن از امكاني است كه به مردم تعلق دارد و ضايع كردن سرمايهها است كه اين خود از مصاديق ظلم و بيعدالتي است.
رييس جمهوري با بيان اينكه خداوند منابع عظيم انساني، مادي و معنوي به كشور ما عطا كرده است، اظهار داشت: آثار فقر و محروميت در بسياري از مناطق دل انسان را به درد ميآورد، دولت با كمك مجلس، با مشاركت عمومي مردم و با بهرهگيري از اين منابع ميتواند نيازها را مرتفع كند و به فقر و تهيدستي خاتمه دهد. اما فقط اين هدف در بستري كه در آن عدالت حاكم باشد، محقق ميشود.
احمدي نژاد عرصههاي سرمايهگذاري، اختصاص منابع مالي، تخصيص تسهيلات بانكي، بهداشت و درمان، آموزش، اشتغال، مسكن و حمل و نقل را از جمله عرصههايي دانست كه بايد عدالت در آن حضور داشته باشد.
رييس جمهوري همچنين با بيان اينكه " در سياست خارجي نيز عدالت حرف اول را ميزند" گفت: دولتهايي كه با ما دوست هستند ما نيز با آنان دوست هستيم.
وي تصريح كرد: حجم مبادلات بازرگاني و اقتصادي نبايد نامتوازن باشد.
تبادلات و مناسبات اقتصادي نميتواند با مناسبات سياسي بيارتباط باشد.
رييس جمهوري با بيان اينكه در حال حاضر واردات ما از برخي كشورها، چند ميليارد دلار در سال است، اظهار داشت: اين در حالي است كه مشتري كالاي ما نيستند و نفت نيز نميخرند.
" همين كشورها كه بايد ممنون باشند كه ما در رونق اقتصادي آنان سهم داريم، طلبكاري هم ميكنند و در مسائل سياسي با ما برخورد خصمانه دارند و حاضر نيستند حقوق مشروع ما را به رسميت بشناسند و به بهانههاي مختلف، نظير بهانههاي حقوق بشري و اتهامات واهي تا آنجا پيش ميروند كه توقع دارند حتي در مسائل داخلي ما نيز دخالت كنند."
وي افزود: آنها ميخواهند ما را وادار كنند در مسائل مهم منطقهاي و جهان اسلام سكوت كنيم و در عرصه سياست بينالملل خواهان نظم و هنجاري باشيم كه آنان دوست دارند.
رييس جمهوري خاطرنشان كرد: همين كشورها با مجامع بينالمللي هم به سمت محكوميت ما پيشقدم ميشوند، اين چه توازني است. اين ظلم و بيعدالتي است.
احمدي نژاد تاكيد كرد: ملت عزيز ما چنين رفتاري را در صحنه بينالمللي نميپذيرد.
وي تصريح كرد: در روابط خارجي بايد ملاك عدالت را حاكم بدانيم و آثار بيعدالتي را در جهان امروز كه عموم عقبافتادگيها، فقرها، جنگها، تهديدها و ضايع كردن حقوق انسانها ناشي از آن است براي دولتها و ملتهاي ديگر تشريح كنيم.
رييس جمهوري "صلح پايدار" را اساسيترين نياز امروز بشر توصيف كرد و اظهار داشت: زندگي در فضاي امن و بدون سايه سنگين تهديد، فقط و فقط بر پايه عدالت امكان پذير است.
رييس جمهوري ابراز اميدواري كرد كه با فرصت پيش آمده رايحهاي از عدالت در كشور منتشر شود و زمينهي تحقق آن به تمام و كمال به پرچمداري صاحب آن فراهم آيد.
احمدی نژاد ادامه سخنان خود در مجلس شوراي اسلامي به اصل مهرورزي دولت اشاره كرد و گفت: دولتي كه مردم سركار ميآورند، نميتواند با مردم بيگانه باشد، بدرفتاري كند و از آنان فاصله گيرد.
رييس جمهوري تصريح كرد: دولت بايد غمخوار مردم باشد و نه فقط به عنوان ناصح مشفق بلكه كسي كه آستين بالا ميزند و در رفع مشكلات مردم گام برميدارد.
احمدي نژاد گفت: مردم از گردش پيچيدهي كارها ناراضياند. بايد گردش كارها روان شود و اين مستلزم بازنگري در نظامات اداري حاكم است.
احمدي نژاد با بيان اينكه بايد سازوكارهاي تقويت وحدت را پيدا كرد، گفت: اصليترين مادهي وحدت، محبت و مهرورزي است كه با تحقق آن جايي براي تنازع، حسد، بخل، مانعتراشي و بداخلاقي نميماند. حفظ حقوق شهروندان هم با محبت رابطهي مستقيم دارد، لذا گسترش فرهنگ مهروزي يك سياست و اصل مهم در دولت جديد خواهد بود.
رييس جمهوري اصل سوم را خدمتگزاري عنوان كرد و آن را مهمترين وظيفه دولت دانست كه مصدق، مقوم و مويد عدالت و مهرورزي است و افزود: با خدمتگزاري هم عدالت محقق ميشود و هم مهرورزي توسعه مييابد.
احمدي نژاد دغدغهي معيشت، ميزان درآمد و اشتغال را از مهمترين مشكلات مردم دانست و گفت: كمتر خانوادهاي است كه جوان نداشته باشند، بسياري از آنان تحصيلكرده و بيكارند و بسياري نيز به تحصيل مشغولند، اما نگراني از عدم اشتغال مناسب انگيزههاي تحصيلي آنان را كاهش ميدهد.
رييس جمهوري اين امر را موجب كاهش ميزان ازدواج دانست كه خود پيامدهاي اجتماعي و فرهنگي به دنبال دارد.
احمدي نژاد گفت: سلسلهاي از نابسمانيهاي امروز جامعه به عدم تامين معيشت و عدم اشتغال برميگردد لذا مهمترين خدمت دولت بايد رفع مشكل معيشت و ايجاد اشتغال باشد.
وي افزود: خدمترساني به طبقات محروم به ويژه ازكارافتادگان از اولويتهاست. همچنين خدمترساني به قشر عظيمي از زنان سرپرست خانوار، و خانوادههاي تحت پوشش كميته امداد حضرت امام (ره) و بهزيستي، بازنشستگان كه عموما با مشكلات معيشتي مواجه هستند و قشرهايي از كارمندان كه نسبت به سايرين در تنگناي زيادتري هستند، از اولويتهاست.
رييس جمهوري تصريح كرد: از منظر توزيع جغرافيايي، مناطقي نظير مناطق مرزي بايد در اولويت خدمترساني دولت واقع شوند.
احمدي نژاد با بيان اينكه خدمات هر مقدار پوشش جمعيتي بيشتر داشته باشد، اولويت بيشتر خواهد يافت، به عنوان نمونه به خدمت حمل و نقل اشاره كرد و اظهار داشت: شهرهاي بزرگ كشور ما عموما از نظر ترافيكي در آستانه خطرند و اگر همين وضعيت ادامه يابد، بعد از مدتي با بحران مواجه ميشوند و سهم عظيمي از منابع ملي در مصرف انرژي تلف ميشود.
وي تصريح كرد: اصل خدمتگزاري با شاخصهايي نظير ميزان محروميت، ميزان فراگيري و انتفاع عمومي قابل برنامهريزي است.
احمدي نژاد آنگاه به اصل چهارم توسعه مادي و معنوي كشور اشاره كرد و گفت: نقش ايران در بازيابي تمدن اسلامي، و تجديد حيات آن نبايد فراموش شود، رسالت تاريخي و اصلي ملت ما پايهگذاري تمدن نوين اسلامي با همكاري همه كشورهاي اسلامي و مسلمانان است.
وي افزود: منابع عظيم مادي و معنوي جهان اسلام و تمدن درخشان تاريخي از يك سو و بيداري، آزادگي و تصميم و اراده جمعي مسلمانان عالم از سوي ديگر، فرصتي تاريخي براي احياي كرامت و عزت امت اسلام ايجاد كرده است.
رييس جمهوري گفت: جمهوري اسلامي ايران با پشتوانه قوي فرهنگي، تاريخي و تمدني خود و با اتكا به مردم شريف و نخبگان و انديشمندان و دلسوزان بايد نقش پيشتازي در احياي تمدن اسلامي و ارتقاي آن ايفا نمايد و موانع وحدت و انسجام جهان اسلام را از پيش پا بردارد.
احمدي نژاد با اشاره به اهداف سند چشم انداز ۲۰ساله گفت: ما بايد با قصد رسيدن به يك ملت و كشور الگو و وسط حركت كنيم. در اين عرصه منابع ارزشمند اسلامي جوانان با هوش و علاقه مند، بايد فرصت و امكان كار و فعاليت پيدا كنند.
رييس جمهوري در ادامه سخنان خود در مجلس شوراي اسلامي به اولويتهاي دانشگاهها پرداخت و تصريح كرد: رويكرد دانشگاهها بايد رويكرد توليد علم باشد.
رييس جمهوري تاكيد كرد: در اين راستا بايد پاركها و شهركهاي علمي و تحقيقاتي تاسيس شود.
وي ادامه داد: دسترسي به علوم و فنون امكان رشد در همه زمينههاي صنعتي، كشاورزي، جنگلداري، مرتعداري، استفاده از منابع زميني، آب و دريا را فراهم ميكند.
احمدي نژاد تصريح كرد: بايد بخشي از صنايع در كشور ما ، حرف اول را بزند و صنعت نفت ما با كارشناسان خبره و برجستهاي كه دارد ميتواند پيشگام باشد.
رييس جمهوري اضافه كرد: صرفا حفظ جهت وضع موجود صنايع نفت و گاز، سالانه حدود دو ميليارد دلار واردات قطعات كالا نيازمنديم و اين غير از ميلياردها دلار كالاي وارداتي براي طرحهاي توسعه است.
وي خاطرنشان كرد: توجه به توليد داخل، در ساخت تجهيزات اين صنعت و صادرات آن از اولويتهاي اين دولت است و با اين اقدام اشتغال قابل توجهي ايجاد ميگردد.
رييس جمهوري گفت: جهتگيري اصلي كشور در صنعت كشاورزي بايد تامين نياز داخلي و سپس صادرات باشد.
وي افزود: اگر توليد با هدف صادرات ساماندهي شود، بازار داخلي نيز به آن اقبال نشان ميدهد.
رييس جمهوري خاطرنشان كرد: ما براي توسعه بومي و پايدار ناچار به اصلاح ساختار و سيستم پولي كشور هستيم.
وي افزود: در حال حاضر سرمايههاي زيادي از دولت و يا بانكها كه عموما به دولت تعلق دارند، راكد مانده است، بسياري از ذخاير پولي تبديل به سرمايههاي راكد به شكل اموال شده است. اموال راكدي كه نقشي در توليد و يا خدمت رساني مفيد ندارند.
رييس جمهوري تاكيد كرد: اينها بايد تبديل به سرمايههاي فعال شوند، سرمايهاي كه در خدمت توليد، اشتغال و معيشت مردم قرار گيرد.
احمدي نژاد با اشاره به اينكه بهرههاي بانكي موجود در ازاي تسهيلات واگذاري بايد مورد تجديدنظر قرار گيرد افزود: وامهاي بانكي بالا، مشتريان را آزار ميدهد و بانكها را در وصول مطالبات با مشكل مواجه ميكند.
وي تاكيد كرد: تا زماني كه به بانكها به عنوان بنگاههاي اقتصادي كه بايد سودآور باشند نگاه شود، نميتوان توقع داشت كه توليد و اقتصاد در كشور به جايي برسد.
رييس جمهوري گفت: هزينههاي جاري و مصرفي بانكها بايد مورد رسيدگي مجدد قرار گيرد، نبايد حجم بالاي هزينهها از طريق گران كردن تسهيلات جبران شود.
احمدي نژاد رونق اقتصاد در كشور را مشروط به حمايت قانون، دولت و بانكها ذكر كرد و تقويت كشاورزي، تعيين متولي براي روستاها، توسعه سطح زير كشت، تامين آب، تامين تسهيلات بانكي با كارمزد كم براي كشاورزي و دامداري، تقويت صنايع كوچك روستايي و تبديلي با تسهيلات بانكي بدون بهره، حمايت از صادرات، حمايت از صنايع دستي و گردشگري، توسعه خدمات فني و مهندسي با نگاه به صادرات، حمايت از كار و سكونت در شهرهاي كوچك و روستاها و توسعه عمران روستايي را از برنامههاي دولت برشمرد.
رييس جمهوري همچنين استفاده از صندوق ذخيره ارزي براي گسترش توليد و آباداني مناطق محروم و پيراموني، تنظيم بازار و كاهش تورم با هدف اجراي عدالت و رفع محروميت، افزايش توليد و كاهش هزينهها، توسعه بازار بورس و سرمايهگذاري، ترويج فرهنگ قرضالحسنه و حمايت از آن، تغيير رويكرد مناطق آزاد به صادرات به جاي واردات و توسعه سرمايهگذاري خارجي با تسهيلات مناسب، احياي جنگلها و مراتع با هدف احياي محيط زيست و ايجاد اشتغال را از جمله برنامههاي ديگر دولت در اين زمينه عنوان كرد.
احمدي نژاد همچنين به اصل "تعالي معنوي" اشاره كرد و گفت: سمت و سوي همه فعاليتها بايد تعالي و كمال انساني باشد، تعالي مادي هم در خدمت تعالي معنوي است.
وي افزود: بنيان تفكر و ايمان مردم ما مبتني بر اسلام است. منتهاي آرزوي مردم ما توفيق در جهت دادن فعاليتها و تلاشهايشان به سمتي است كه خدا ميپسندد.
وي خاطرنشان كرد: جريان تفكر ديني و ايمان الهي مردم متعلق به ديروز و امروز نيست. اين شالوده و اساس فرهنگ ماست. حتي در اعصاري كه حاكمان غيرمسلمان توانستند سلطه نظامي خود را بر ايران پهن كنند، نتوانستند سلطه فرهنگي داشته باشند بلكه عموم فرهنگهاي مهاجم در تمدن اسلامي و ايراني ذوب شدند و رنگ باختند.
احمدي نژاد همچنين با بيان اينكه "در سالهاي اخير تهاجمات سنگيني عليه جريان ديني" راه افتاده است به انتقاد از عملكرد جريانهاي ليبرالي در كشور پرداخت.
رييس جمهوري با بيان اينكه جريان ليبرالي در بعد سياسي، كاري به دين ندارد گفت: اين جريان حضور دين در سياست را برنميتابد و اقتصاد، سياست و فرهنگ ديني نميخواهد .
احمدي نژاد تصريح كرد: چنين چيزي را ملت ما برنمي تابد و بدخواهان بدانند كه ملت ايران عزيز است چون اسلام عزيز است ، چون ائمه عزيزند.
رييس جمهوري با تاكيد بر اين نكته كه بايد فرهنگسازي از مدرسهها آغاز شود گفت: بايد فرهنگ انتظار و معنويت و فرهنگ اهل بيت را در كشور گسترش دهيم.
احمدي نژاد توسعه فرهنگ قرآني ، صحيفه سجاديه و نهجالبلاغه را جزو كارهاي اصلي فرهنگي دولت خود عنوان كرد.