آفتابنیوز : آفتاب: تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان بازنشستگی و سازمان تامین اجتماعی در جلسه علنی امروز مطرح و پس از استماع اظهارات سخنگوی کمیسیون اجتماعی و یکی از طراحان مجلس به این تقاضا رای مثبت داد.
سیدجواد زمانی سخنگوی کمیسیون اجتماعی با بیان اینکه صندوقهای بازنشستگی در حال حاضر ورشکسته و یا در حال ورشکستگی هستند، تاکید کرد: احتمال آنکه این موضوع در آینده به یک معضل اجتماعی تبدیل شود وجود دارد.
نماینده کنگاور خاطرنشان کرد: آنچه سازمان تامین اجتماعی از آن به عنوان سود نام میبرد، سود نیست بلکه تنها ارزش افزوده است. کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون تخصصی این نگرانی را اعلام میکند که اگر فکر اساسی در این مورد نشود، بحرانی در آینده گریبانگیر همگان خواهد شد.
به گفته وی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به هیچکدام از تصمیمات هیأتمدیره تن نمیدهد و اعلام کرده است که تنها از رئیسجمهور دستور میگیرد و به وی گزارش میدهد.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی یادآور شد: جابهجایی سرمایه و نیروی انسانی در این سازمان، بدون مصوبات هیأت مدیره است و هیأت مدیره سازمان تامین اجتماعی تنها یک حالت تشریفاتی دارد.
زمانی در ادامه با اشاره به اینکه شرکتهای شستا شفافیت مالی ندارند، افزود: مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به قانون مصوب مجلس، اساسنامه سازمان و مصوبات هیاتمدیره تن نمیدهد.
وی در پایان تاکید کرد که بررسیها در این مورد به هیچ عنوان سیاسی نیست.
پس از اتمام اظهارات زمانی، نادر قاضیپور نماینده ارومیه طی تذکری آییننامهای توضیحات سخنگوی کمیسیون اجتماعی را کامل ندانست و گفت: اعضای هیاتمدیره سازمان تامین اجتماعی 10 میلیون حقوق میگیرند و در هنگام بازنشستگی نیز 200 میلیون پول دریافت میکنند و این در حالی است که حقوق کارگران پایمال میشود.
در ادامه این بررسیها یکی از طراحان عدم شفافیت عملکرد سازمان تامین اجتماعی را از مواردی دانست که موجبات نگرانی و دغدغه بیمهشدگان را در کشور فراهم کرده است و این تقاضای تحقیق و تفحص برای رفع نگرانی از بحران مالی از سازمان تامین اجتماعی و سازمان بازنشستگی کشور طراحی شده است.
وی ادامه داد: عدم گزارش مصوبات دولت به مجلس به ویژه مصوباتی که میتوانند با تحمیل هزینه توازن سازمان را برهم زنند، از انگیزههای طراحی این تقاضای تحقیق و تفحص است.
وی با اشاره به بحث همسانسازی حقوق بازنشستگان یادآور شد: پیش از آنکه منبعی در بودجه برای این موضوع لحاظ شود، این سازمان از بانک رفاه 540 میلیارد تومان وام گرفت که باعث شد جریمه دیرکرد بسیار کلانی را بابت آن پرداخت کند.
طراح این تحقیق و تفحص خاطرنشان کرد: بدهیهای کلان این سازمان به موسسات درمانی که میبایست ظرف مدت دو هفته 60 درصد آن پرداخت شود، محقق نشده است.
این نماینده مجلس معتقد است: عدم نظارت سازمان تامین اجتماعی بر شرکتهای شستا که مهمترین تامینکننده منابع مالی سازمان است، موجب شده است که این شرکتها هیچ شفافیتی نداشته باشند.
به گفته وی، عزل و نصبهای غیراصولی و غالبا سیاسی در مسائل تخصصی و اساسی، سازمان تامین اجتماعی را زیر سوال برده است.
نماینده مجلس عدم اجرای مصوبات مجلس و ابلاغ رئیس مجلس در ارتباط با بازگشت سازمان تامین اجتماعی به وزارت رفاه، بررسی دقیق حقوق و مزایا و پاداش حق جلسه مدیران و حقوقهای چندمیلیونی مدیران این سازمان و پاداشهای کلان اعضای هیاتمدیره را از دیگر مواردی دانست که موجبات طراحی این تقاضای تحقیق و تفحص را فراهم کرده است.
گفتنی است این تقاضا با 177 رای موافق دو رای مخالف و 5 رای ممتنع به تصویب مجلس رسید.