آفتابنیوز :
آفتاب: رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: افکار عمومی و رسانهها به دنبال پرونده چهرههای آشنا در مفاسد اقتصادی هستند.
حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی در پاسخ به سئوالی مبنیبر اینکه بعد از قطعی شدن حکم پرونده های مفاسد اقتصادی آیا موارد اعلام عمومی میشوند افزود: طبق قانون پروندهای که منجر به صدور حکم شد البته پس از عبور از مرحله تجدید نظر مجاز به اعلام، بازگویی و انتشار است.
وی با اعلام اینکه افکار عمومی و رسانهها به دنبال پرونده ها و چهرههای آشنا هستند گفت: در حالیکه افراد نا آشنا پول کلانی را به ناحق گرفته و در مسیر صحیح هزینه نکرده و به بانک بازنگرداندهاند و سودهای نامشروع کلانی را به جیب زدهاند حساسیتی وجود ندارد.
پورمحمدی بیان داشت: لیست زیادی از این افراد وجود دارد اما کسی دنبال آنها نیست که این اسامی را منتشرکند. متاسفانه امروز گرفتار طیف وسیعی از این افراد ناشناخته هستیم.
وی گفت: جامعه متوجه تک نمونه است که مثل فلان مسئول، فلان مدیرکل و... اگر فسادی کردند فکر میکنند همه کشور به این بسته است، این مهم است باید برخورد شود ولی همه فساد اقتصادی اینجا نیست و این یعنی آدرس غلط دادن به جامعه در حالی که طیف فساد گستردهتر است.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه تعاملات بین سازمانی را در گیلان چگونه ارزیابی میکنید افزود: موضوع خاصی به عنوان اصطکاک سازمانی در گیلان وجود ندارد.
وی همچنین در خصوص نحوه برخورد با تخلفات اظهار داشت: تذکر، پیگیری، پیشنهاد و در نهایت معرفی به هیأتهای رسیدگی به تخلفات اداری و محاکم از اصول چهارگانه سازمان بازرسی در برخورد با تخلفات است.
رئیس بازرسی کل کشور گفت: اگر تخلف به دلیل تعلل دست اندرکاران باشد پیگیری و پیگرد خواهد داشت اما اگر به دلیل کمبودها و کاستیها باشد باید برای جبران کاستیها، رفع قوانین و مقررات کمک شوند.
وی با تاکید براینکه در مقوله محیط زیست باید به استانهای شمالی کمک شود افزود: این استانها در حوزه آب، آبریز، ساخت سد و همینطور سرمایهگذاری برای توسعه در رشتههای مختلف صنعتی مشکلات فراوانی دارند.
رئیس بازرسی کشور در ادامه به روند توسعه همهجانبه گیلان اشاره کرد و افزود: یکی از دغدغههای جدی همه به خصوص حوزه بازرسی میزان تحولات در استانهای کشور و همه بخشهای کشور اعم از سطوح ملی و استانی است.
وی همچنین به وظایف سازمان بازرسی اشاره کرد و افزود: وظایف سازمان بازرسی کل کشور در قالب فعالیتهای منظم و هدفدار بر اساس مأموریت قانونی سازمان نسبت به نظارت و بازرسی از دستگاههای مشمول بازرسی، طی سه نوع بازرسی مستمر، فوقالعاده و موردی انجام میگیرد.
پورمحمدی در خصوص نحوه دریافت و رسیدگی به شکایات و اعلامات مردمی نیز اظهار داشت: پس از آنکه هموطنان، اعلامات و یا شکایات خود را از وزارتخانهها، سازمانها و یا شرکتهای وابسته به دولت، به ستاد مرکزی سازمان و یا ادارات کل در مراکز استانی تسلیم کردند شکایت دریافتی آنان توسط بخشهای تخصصی بررسی اولیه شده و چنانچه مطالب مدلل باشد اقدام به بازرسی شده و پیگیری لازم برای احقاق حقوق از طریق مراجع قانونی ذیصلاح انجام میشود.
وی عنوان کرد: سازمان بازرسی کل کشور به منظور ارتباط هرچه بیشتر با اقشار جامعه و در جهت اطلاعرسانی و رسیدگی به اعلامات و شکایات مردم از دستگاههای دولتی در حیطه وظایف قانونی خود اقدام به تأسیس مرکز ارتباطات مردمی کرده است.
رئیس بازرسی کشور ادامه داد: این مرکز با راهاندازی تلفن گویای 136 آماده دریافت اخبار و اطلاعات مردم آگاه و دلسوز کشور است. علاوه بر این، در صورت تمایل مردم می توانند به ستادهای خبری سازمان مستقر در مرکز و ادارات کل مراکز استانی مراجعه و اخبار و اطلاعات خود را در اختیار این سازمان قرار دهند.
وی در ادامه از تهیه گزارش جامع به صورت ملی از برنامه چهارم توسعه کشور خبر داد و یادآور شد: این گزارش به روسای قوا و دیگر مسئولان مرتبط ارسال شده و ضمن بخشی از آن به اطلاع عموم رسیده است.