آفتابنیوز :
آفتاب: محمدرضا تابش دبیرکل فراکسیون خط امام(ره) با بیان اینکه جریان اصلاحطلبی خود را به شکل قوی در جامعه نشان داد و میدهد و چشمپوشی بر آن کتمان واقعیت است، گفت: جریان اصلاحات علیرغم موانع موجود در متن جامعه به طور زنده و پویا جاری است.
محمدرضا تابش در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات اخیر محمدرضا باهنر مبنی بر اینکه دوم خرداد تلنگری به جریان اصولگرایان بود، اظهار داشت: جریان اصلاحات علیرغم موانع موجود در متن جامعه به طور زنده و پویا جاری است و این حضور آرام، بسیار تعیینکننده و تاثیر گذار است و اگر عدهای بخواهند آن را کتمان کنند دل خودشان را آرام کردهاند.
وی افزود: ممکن بود دوم خرداد تلنگری برای محافظهکاران باشد، اما در مقابل آنها با روشهای دموکراتیک با آن جنبش برخورد نکردند و مکانیزمهایی را به کار گرفتند که ظاهر دموکراسی در کشور وجود داشته باشد اما در عمل مردم نتوانند آنگونه که شایسته است در انتخابشان آزادانه عمل کنند که نمونه این رفتار را در رد صلاحیتهای گسترده کاندیداها و حتی دخالت در ترکیب هیأتهای اجرایی شاهد بودیم.
دبیرکل فراکسیون خط امام (ره)مجلس تصریح کرد: با وجود محدودیتهایی که برای دانشجویان، روشنفکران، هنرمندان، اصحاب رسانه و مطبوعات و... وجود داشت جریان اصلاحطلبی خود را به شکل قوی در جامعه نشان داد و میدهد و چشمپوشی بر آن کتمان واقعیت است.
تابش با بیان اینکه جریان اصلاحات دلبسته به ایران و اسلام است، ادامه داد: این جریان توسعهگرا و تحولخواه است و پشتوانه قوی دینی و ملی و علمی داشته و در صحنههای مختلف حضور دارد، لذا با انگ زدن و ایجاد محدودیت نمیتوان آن را نادیده گرفت و هرچقدر چشم را بر واقعیات ببندیم و جلوی ظهور و بروز اصلاحطلبی را بگیریم هزینهها را زیادتر کردهایم.
دبیرکل فراکسیون خط امام(ره) مجلس یادآور شد: در آموزههای دینی ما، فارغ از پیرایههایی که بر آن میبندند، تاکید بر اعتدال و اصلاحگری وجود داشته است و طبیعت ایرانیها هم اعتدالگرا و فرهنگدوست است و دوم خرداد نقطه عطفی بود که جریان مردمی به طور بالنده خود را نشان داد و مردم خواستهها و مطالبات خود را در کمال آرامش و نجابت بیان کردند، اما برخوردی صحیح با آن صورت نگرفت و تعابیر و تفاسیر ناصحیحی از این حماسه عظیم ملی ارائه شد و در تداوم این برخوردهای ناصحیح، حوادث پس از انتخابات سال گذشته نیز باعث ایجاد گسست میان حاکمیت و مردم شد.
تابش در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینکه با وجود به زندان رفتن چهرههای شاخص اصلاحطلب چگونه میتوان این جریان را زنده نگه داشت؟ تاکید کرد: جریان اصلاحات قائل به افراد و گروهها نیست و در متن مردم وجود دارد و قاطبه ملت به این منش ومشی معتقد بوده و علمای روشنبین دینی، دانشمندان، اکثریت دانشگاهیان، مدیران، هنرمندان و کسانی که در هدایت جامعه موثرند وابسته به این جریان فکری هستند. قاطبه مردم نیز شعارها و برنامههای این جریان را به خواستههای خویش نزدیکتر میدانند که اگر بستر بروز آزادانه آراءشان فراهم شود با رقم زدن حماسهای دیگر شبیه حماسه دوم خرداد این امر را نشان خواهند داد.
لذا اصلاحات قائم به تعداد معدودی از افراد نیست و زندانی بودن عدهای از موثرین این جریان مانع گسترش و تداوم اصلاحات نبوده و نخواهد بود. بلکه محدودیتها میتواند باعث بالندهتر شدن این جریان شود.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا تغییر رهبری جریان اصلاحات که از سوی برخی افراد مطرح میشود، ضرورت دارد؟ گفت: هیچگاه در جریان اصلاحطلبی با وجود اینکه در دورههایی چهرههایی مانند خاتمی و دیگران در فرآیند رهبری موثر بودهاند، کسی رهبری را نپذیرفته است که البته شاید از نظر تشکیلاتی نقطه ضعف باشد، اما دلیل مسأله این است که قاطبه نخبگان جامعه در این جریان نقش محوری دارند و ما خلاء رهبری نداریم بلکه زمینههای حداقلی قانونی فعالیتهایمان فراهم نیست. لذا بهتر است محافظهکاران جریان از هم گسسته خودشان را هدایت کنند و پاسخگوی خواستههای بر زمین مانده مردم باشند و غصه اصلاحطلبان را نخورند!
دبیرکل فراکسیون خط امام(ره) مجلس با بیان اینکه افراد مورد پسند و اعتماد مردم میتوانند جریان اصلاحات را هدایت کنند، تاکید کرد: برای تحقق این امر محدودیتها باید برداشته شود و در شرایط دموکراتیک و عادلانه و با رعایت موازین قانونی اجازه حضور به جریانات سیاسی داده شود و آنگاه همه خواهند دید که مردم به کدام طیف متمایل هستند.
تابش در پایان در پاسخ به اینکه برخی افراد ادعا میکنند اصلاحطلبان به ولایت فقیه اعتقاد ندارند، یادآور شد: اصلاحطلبان بارها نظرشان را در این خصوص اعلام کردهاند که به ولایت فقیه و قانون اساسی اعتقاد دارند و در عمل این را نشان دادهاند. لذا جناح مقابل وقتی میخواهد بهانه بگیرد از این امر حربهای برای تضعیف، تهدید و برخورد با اصلاحطلبان استفاده میکند که امری غیراخلاقی و خلاف قانون است.