کد خبر: ۹۹۹۶۱۰
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۴۰۴ - ۰۰:۵۲

هشدار شرق‌شناس روس به دولت موقت سوریه درباره پیامد توافق احتمالی با اسرائیل

پژوهشگر مرکز مطالعات مسائل عمومی شرق مدرن در انستیتو شرق‌شناسی آکادمی علوم روسیه به دولت موقت سوریه هشدار داد که امضای توافق صلح این کشور با رژیم صهیونیستی می‌تواند به بی‌ثباتی و حتی تغییر قدرت در سوریه منجر شود.
هشدار شرق‌شناس روس به دولت موقت سوریه درباره پیامد توافق احتمالی با اسرائیل
آفتاب‌‌نیوز :

ولادیمیر احمدوف پنجشنبه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایزوستیا افزود: مقام‌های دولت موقت سوریه قبل از ورود به مذاکره با اسرائیل، باید بر بازگرداندن کنترل بر کشور، تقویت ارتش، اقتصاد و تضمین ثبات داخلی تمرکز کنند.

وی خاطرنشان کرد: در غیر این صورت، امضای توافق صلح در حالی که حکومت سوریه هنوز نسبتاً ضعیف است، می‌تواند به بی‌ثباتی و حتی تغییر قدرت در دمشق منجر شود.

این کارشناس مسائل خاورمیانه در عین حال خاطرنشان کرد: انعقاد پیمان صلح بین سوریه و اسرائیل در ماه‌های آینده بعید است.

وی ادامه داد: این امر به سابقه‌ای تبدیل خواهد شد که به طور جدی بر درک مسئله اشغال سرزمین‌های عربی، از جمله فلسطین و بخشی از لبنان، تأثیر خواهد گذاشت.

احمدوف تصریح کرد: صحبت درباره پیمان صلح احتمالی، گفت‌و‌گو بین قوی و ضعیف است. دولت جدید سوریه اکنون چه چیزی می‌تواند در مقابل اسرائیل قرار دهد؟ نه ارتش، نه نیرو‌های مسلح، نه سلاح، نه وحدت ارضی، نه انسجام جمعیت پیرامون دولت جدید. حتی اگر حکام کنونی دمشق در این شرایط چیزی را امضا کنند، برعکس، به دور جدیدی از رویارویی و تفرقه منجر خواهد شد.

وی ادامه داد: علاوه بر این، توافق احتمالی که در وضعیت شرایط بی‌ثباتی در سوریه حاصل شود، می‌تواند واکنش‌های منفی را هم در داخل این کشور و هم از سوی کشور‌های کلیدی عرب منطقه برانگیزد.

احمدوف گفت: البته این امر به دمشق ضربه سختی خواهد زد، زیرا حمایت اصلی در داخل کشور و در محیط عربی متمرکز است. به ویژه، سعودی‌ها و قطری‌ها هنوز مجبورند افکار عمومی داخل کشور‌های خود را در نظر بگیرند، که به شدت نسبت به چنین توافق نابرابر، رویکرد منفی خواهند داشت.

خبرگزاری روسی ایزوستیا در ادامه نوشت: اسرائیل پیش‌تر گفته است که هیچ گونه امتیاز ارضی در مورد بازگرداندن بلندی‌های جولان اشغالی نمی‌تواند در توافق احتمالی با دولت موقت سوریه وجود داشته باشد.

این رسانه روس در ادامه نوشت: بلندی‌های جولان در جنگ ۶ روزه سال ۱۹۶۷ توسط اسرائیل تصرف شد. این الحاق توسط جامعه بین‌المللی به رسمیت شناخته نشد. در این میان، در سال ۲۰۱۹، دونالد ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود با امضای یک فرمان اجرایی، حاکمیت اسرائیل بر این منطقه را به رسمیت شناخت.

شبکه تلویزیونی لبنانی LBCI در گزارشی در این باره نوشت: طرف سوری در مذاکرات فعلی خواستار بازگرداندن بلندی‌های جولان نیست. در عوض، دمشق به دنبال به رسمیت شناختن حکومت جدید خود، خروج نیرو‌های دفاعی اسرائیل از سرزمین‌های اشغالی در جنوب سوریه و جلب حمایت ایالات متحده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین